Valójában mi számít olyan fájásnak, amivel el kell indulni a kórházba?
Figyelt kérdés
Tegnap éjjel menstruációs görcsökre ébredtem, úgy hogy fájt és görcsölt az alhasam30 másodpercig kb,majd elmúlt, majd ismét görcsölt-fájt, azonban rendszertelen időközönként, mint 5-8-10-5 percek. Ez 3 órán keresztül tartott. Fura mert százszor elolvastam már h mi is számít induló oknak, de most mégis megzavarodtam. Nálatok hogy volt ez?2011. dec. 5. 10:08
1/5 anonim válasza:
Ha a kórház a közelben van,(ha ott a városban, ahol laksz) elég, ha akkor indulsz amikor már nem bírod a fájdalmat. Ez kb az 5 perces fájásoknál már így van.
Ha messzebb van a kórház, akkor hamarabb kell indulnod. A lényeg az, hogy amíg azon töprengsz, hogy itt van-e az idő, addig nyugodtan maradj otthon... A szülési fájdalmak összetéveszthetetlenek - és még az első, nem igazán erős fájások is fájnak, nem úgy mint a menstruáció.
Egy 2 gyermekes anyuka
2/5 anonim válasza:
Szerintem is meg fogod érezni mikor kell elindulni. A távolság is számít, mi 40km-re laktunk, és a doki azt mondta rendszeres 5 perces fájásoknál menjünk. Hogy elég lett volna-e azt nem tudom, mert túlhordtam és be kellett feküdnöm.
3/5 anonim válasza:
Nos, ez attól is függ, hogy milyen idős kismama vagy. Ugyanis, ha még nincs itt a szülés ideje, akkor semmiképp nem árt megmutatni magad egy orvosnak, ha bármilyen fájdalmat érzel, ami nem a pocak növekedéséből adódik. Amennyiben itt az ideje a szülésnek, akkor arra az egyre figyelj, hogy rendszeres fájásoknál, ha már elérik a kb. 5 perces időket, akkor indulhatsz.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! 39+4
2011. dec. 5. 15:39
5/5 anonim válasza:
Én pontosan ugyan így voltam mint Te. Nem tudtam hogy induljak-e vagy sem, mivel egyáltalán semmi rendszer nem volt a fájásokban. hol 5 percenként, hol 7 hol 3 percenként jöttek össze-vissza. Én akkor be is mentem a kórházba, és kiderült hogy 2 ujjnyira tág voltam... 6 óra múlva már kezemben volt a fiam. Nem gondoltam volna hogy szülés lesz belőle még a kórházba vezető út alatt sem, mert vártam a rendszeres fájásokra amik nem jöttek.... azért indultunk el mert már elég rendesen fájt. Szóval nem mindenkinek rendszeres (gondolom nem vagyok ezzel egyedül!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!