Tulajdonképpen mi egy szülésznő feladata?
A doki az nincs mindig ott, csak amikor már megindult a szülés. A vajúdás alatt van veled a szülésznő ( persze más vajúdókkal is foglalkozik közben). Ő borotvál le, beöntést ad, beköti az infúziót, rád teszi az NST-t, méri a vérnyomásod. Megnézi mennyire tágult a méhszáj, kérdezgeti, hogy hány percesek a fájásaid és ha úgy látja itt az idő, akkor hívja a dokit. Persze a doki is benéz néha előtte is.Aztán szülés (kitolás) közben vigyáz a gátra, segédkezik a dokinak, adogatja a műszereket és az én esetemben "ráült a pocakomra, mert nem tudtam kinyomni a picit. Szól a csecsemősöknek, hogy újszülött várható, akik ellátják a picit. A szülésznő ezután a dokinak segít "összeszedni a méhlepényt és ellátni a gátsebet. Majd ha a doki elment vigyáz rád még 1-2 óráig és levisz a gyerekágyas osztályra.
Szóval, ha a dokit pénzzel tömjük nekik is csurranhat valami, mert megérdemlik!
Nekem fogadott orvosom volt. A hashajtó kúpot meg a borotválást valami diák csinálta (egy csomó volt bent akkor, kettő meg is vizsgált.).
Igaz, nekem 3 óra alatt megvolt, de velem végig bent volt a doki, a szülésznő csak be-benézett. Engem a doki tágított. A végére maradt bent a szülésznő, ő vágott, meg segített a varrásnál. Meg a végén hozott nekem vajas kenyeret.
Szerintem orvost fogadj inkább, ha komplikáció van, ő fog segíteni. A vajúdásnál meg bent lehet a férjed. Nekem ő nagyobb segítség volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!