Szülésznőt ajánlanátok a Szent Imrében? A nőgyógyászom a Szent Istvánban dolgozik, nem lesz ebből gond, sértődés?
A dokim a Szent Istvánban dolgozik, de én a Szent Imrében szeretnék szülni, ezért ott tervezem, hogy szülésznőt fogadok, orvost pedig nem. A dokim nem sértődik meg, ha nem nála szülök, vagy ilyen esetben inkább a Szent Imrében keressek másik orvost?
Még csak próbálkozunk a babával, de ha esetleg ez problémát okoz és másik orvost kell keresnem, akkor azt minél hamarabb szeretném megtenni, hogy ne kelljen a terhesség kellős közepén váltani.
A Szent Imréről nem tudtam, hogy ennyire a természetes út hívei, csak sok jót hallottam a kórházról és ráadásul a legközelebb is ez van hozzánk, ami megint csak megnyugtató, ha sietni kellene.:) Most, hogy így leírta az utolsó válaszoló, hogy az epi mivel jár, kicsit elgondolkodtam. Eddig még nem gondoltam így bele, de van benne valami. Valóban nagyon félek a szüléstől és a fájdalomtól, de ugyanakkor szeretnék emlékezni és tudatában lenni, hogy mi történik. Szerintetek akkor ez a félelem feloldható? Ha pl. gátvédelemmel szeretnék majd szülni és mégis elkezdek repedni, akkor azt észreveszik az orvosok és megcsinálják a gátmetszést? Vagy ezt közben nem lehet látni? Egy ilyen repedés nem rosszabb, mint a gátmetszés? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de még nem szültem soha.:)
Régebben úgy gondoltam, hogy kádban szeretnék szülni, de ma már ez is változott, szóval mire babás leszek és eljutok a szülésig, elég időm lesz meggondolni magam. Én is szeretném egyébként segíteni a babát és olvastam az epiről is, hogy nem lehet érezni a tolófájásokat stb., de közben meg tényleg hihetetlenül rettegek a fájdalomtól.:( Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás!
Köszönöm a linket! Megnéztem és nagyon tetszett, amit a kórházból láttam és amiket mondtak róla. Egyetlen dolog nem tetszett, hogy nem lehet látogatni a kismamákat.:(
Egyébként a szülésnél ugye bent lehet az apuka is? És esetleg az édesanyám? Vagy egyszerre csak 1 ember? Akkor nehéz lenne választanom.:) És csecsemős nővért fogadni kb. mennyibe kerül? És ha nem fogadok, akkor nem is mutatnak meg mindent?:O
A labda nagyon tetszik, valamiért az van a fejemben, hogy nekem azon nagyon jó lenne.:) És láttam van kád is, ha mégis meggondolnám magam.:) Így már nem is tűnt olyan rémisztőnek, de azért még sok minden kavarog bennem.
van még időd hogy letisztuljon a kép!
no, sorban:
gátvédelem: lehet segíteni a 8.hónaptól a gát rugalmassá tételét. homeós bogyókkal, teákkal, és főleg gátmasszázzsal. ezt nekem férjem csinálta. a szülésznő pedig kitolásnál segíti masszírozással. nálam sikerült is, nem repedtem és nem kellett metszeni. természetesen, ha látja a szülésznő, hogy repedni fog, akkor ő picit bemetszi, pont azért amit írtál, hogy ne repedjen, mert az tényleg durvább. lényeg, én szülés után már sétáltam és ültem gond nélkül, csak nézett a szobatársam.
félelem: bízz magadban és a testedben! nagyon jól működik! én is a várandóság alatt féltem a szüléstől, de ahogy közeledik az ideje, ezt a félelmet felváltja, hogy legyünk mostmár túl rajta! babázni akarok, nem dinnyét cipelni ;-)
szülés: 2 ember lehet bennt veled. ők a szülőszobán támogatnak. ha előbb be kell feküdni (pl.nekem elfolyt a magzatvizem és csak másnap szültem), akkor addig nem lehet melletted a férjed, mert a vajúdó 8 ágyas.
a kád biztosan jó, én nem használhattam (az elfolyt magzatvíz-fertőzésveszély miatt), a tesóm viszont vajúdott úgy, neki nagyon tetszett.
én labdán ücsörögtem, nagyon jó volt, sokat segített a hátfájásomon.
szoba: tényleg rossz, hogy nem jöhet be Apa, de nagyon sok előnye is van. ha mindenkihez bejárna a család, egy folytonos átjáróház lenne, nem tudnál pihenni és a baba sem tudna nyugodtan aludni, arról nem is beszélve, hogy rengeteg fertőzést hoznának be. így van 3 napja a férjnek felfogni, hogy apa lett és csinosítani a lakást, összerakni a babaágyat... a családnak meg meg lehet mondani hogy pl. 3-4 között szívesen fogadsz vendéget, a folyosón, kertben lehet beszélgetni, a babát az üvegen át láthatják. És szülés után angyon jól jön az a 3 nap nyugalom. arra használtam fel az időd, hogy megismerjük egymást a lányommal és sokat olvastam akkor a szoptatásról.
még 1 apróság: tudod, hogy ha babát terveztek, teherbeesés előtt kb. 1 hónapig már érdemes várandós vitamint szedni? azzal sokat tehetsz a baba egészségéért. pl. Femibiont vagy Gravidát.
ja, és csecsemősök:
a Szt Imre tényleg kiemelkedően jó kórház, sok csodás dokival és szülésznővel. az árnyoldala a csecsemős nővérek. állítólag, ha fodadsz egyet, akkor kedvesek, segítőkészek, de nem tudom, talán 20-30at "kérnek". én nem fogadtam, velem kifjezetten bunkók voltak, alig vártam hogy hazaérjek. tisztelet a kivételnek, 2re emlékszem, aki rendes volt, de nagyon sűrűn váltják a műszakot, őket alig láttam.
viszont angyon nagy jópont, hogy a baba állandóan veled lehet. de ha szükséges, rájuk bízhatod (pl. vendégekkel beszélgetsz vagy zuhanyzol).
Köszönöm szépen a kedves hozzászólásaitokat!:) Kicsit mindig félek, hogy milyen fogadtatásban részesülök egy-egy kérdés kapcsán.
Igen, még van időm hál'Istennek, nem is tudnék most hirtelen dönteni.
A gátmasszázst megtanítják, hogy hogyan kell csinálni? Kik foglalkoznak ezzel?
A félelemmel az a baj, hogy én világ életemben rettenetesen izgulós voltam. A legutóbbi nőgyógyászati vizsgálaton konkrétan rosszul lettem, addig spanoltam magam, pedig már milliószor voltam nődokinál...De ez nálunk családi örökség, édesanyám és húgom is ilyen izgulós.:) Azért majd megpróbálok pozitívabban gondolkodni, hátha sikerül!
Mi szerintem több, mint valószínű, hogy fizetni fogunk a külön szobáért, akkor is a 8 ágyas vajúdóba visznek előbb? Nem tudom te írtad-e vagy egy másik kedves hozzászóló, hogy az apák be szoktak surranni, szerintem nálunk is ez lesz, mert ahogy a páromat ismerem, nem fogja kibírni 3 napig.:)
Ezek a várandós vitaminok vény nélkül kaphatóak? Esetleg az Elevit nem jó?
Nem nagyon szeretem, ha bunkók velem és nem is igazán tudom kezelni, úgyhogy akkor csecsemőst is fogadni fogunk szerintem. Sokba van egy gyerekszülés.:) Szerencsére már spórolunk rá egy ideje. Egyébként szülésznőt vagy dokit érdemesebb fogadni? Mindkettőt nem szeretnék, az már nekünk is sok lenne egy kicsit.:( Azt egyébként tudom, hogy egy doki mennyit szokott kérni, de egy szülésznő is ugyanannyit kap általában?
Szia!Én küldtem a linket. Nálunk bent volt anyum és a párom is. Sőt én annál a dokinál születtem akinél én szültem:) Nekem 5körül mondták a csecsemősök. Szülésznő kapott 20at,doki 35t. (De nem tarttta a markát kéri a pénzt,ingyen csinálta meg szeretetből:) (azt mondtam csak akkor tartom meg ha ott lesz:)) Hu labda.. én tesi órán is utáltam leborultam róla... Nekem a kád a vágyam de olyan gyorsan jött a picur h nem volt rá idő. Egyébként nem muszáj a vajudóban lenni.Én kint az előtérben voltam párommal és az anyummal 3órát és amikor már nagyon fájt 1-2-3 percenként akkor mentem be h mi a helyzet(3ujjnyira tágultam) s akkor mentünk a szülőszobára:) Vajudón csak az nst miatt voltam 20percet.
Mi nem foglalkoztunk gátmasszázszsal,párom masszirozta odalent esténként:) Velem nem voltak a csecsemősök bunkók. Egy volt aki leszidott,miután éjjel 11/2óra szoptatás után h nem alszik éjjel.. Ekkor kértem pici tápit nem jó szivvel. 10ml-t megivott és aludt. Lehet h 5percen belül aludt volna a kisbogár...
Nagyon jó hely,s szép:) Az a baj h nem tudom hogy hivják a nagyon aranyos növérkét. Talán Erzsike. De még a nagyon jófej doki a Tasi. :)
ha csak egyiket szeretnél szülésnél felfogadni, akkor szerintem szülésznőt érdemesebb. ő van veled végig, ő bíztat. a doki "felügyeli" hogy simán menjen a szülés és dönt, ha szükséges egy beavatkozás.
én a szülésznőnek 20at akartam adni, de végül 30at kapott, annyira segítőkész volt.
ha dokit kérsz fel szülésre, akkor hozzá is kell járni ált. magánrendelőbe.
a szülésznőt a felkészítésen kértük fel, ő mondta el, hogyan kell a gátmasszírozást végezni (nem egy ördöngőség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!