Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az a gátmetszés?

Mi az a gátmetszés?

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 16:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szia!

A popsid és a hüvelyed ki/bemenetele között van egy rész. Ez a gát. Nem túl erős falú, de ez választja el a kettőt túlképp. Van olyan eset , hogy a baba beszorul valami miatt a hüvely végéhez közeledve és repeszti szét a gátat. Ilyenkor gyorsan "bevágják" , hogy a repedés miatt nehogy valami baj legyen. A doki tudja, hogy hol kell vágni, hogyy ne szakadás legyen belőle. Többféle vágás van , amit aztán szülés után visszaöltetnek.

2009. máj. 3. 16:36
 2/5 A kérdező kommentje:
akkor általába akkor van ez amikor nagyobb a baba?
2009. máj. 3. 18:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja, azt mondják. De a legtöbb doki, főleg az idősebbek inkább vágnak, biztos, ami biztos. Ha egy idősebb nőgyógyásszal beszélsz, akkor ő teljes meggyőződéssel fogja állítani, hogy anélkül nem lehet szülni. Pedig vannak módszerek a tágításra, de általában nincs kedvük hozzá. Mostanában ezért szoktak szülésznőt fogadni, mert ő foglalkozik inkább a gátvédelemmel.

Amikor én szültem, akkor gondolkodtam, hogy mit tegyek. Fogadjak orvost? vagy szülésznőt? Vagy mindkettőt? Végül az orvos mellett döntöttem, végülis ha komplikáció van, ő fogja megoldani. Meg nekem előre mondták, hogy 4 kg felett van a gyerek, úgyhogy akkor meg tök mindegy. Engem a doki is próbált tágítani, mondta, hogy ha fél kg-val kisebb lenne, simán kifért volna.

Na hidd el, az egész szülésben a gátmetszés volt a legkevesebb. Nem is éreztem, a doki meg úgy összevarrt, hogy szülés után szűkebb lettem, mint előtte. A belső szakadás sokkal rosszabb volt, amikor azt varrta, azt hittem már megőrülök. Úgyhogy szerintem ezen ne parázz.

2 hét alatt meggyógyult. Anyunak szakadt, vagy 1 hónapig is fájt neki.

2009. máj. 3. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem azért kellett, mert a lányom felcsapott kézzel jött ki...(tehát nem a teste mellett kinyújtva volt a keze, hanem könyökben behajlítva, így jó pár centivel nagyobb volt a körfogata...
2009. máj. 3. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha gyorsan jön a baba, és nincs idő tágulni, akkor is kell, függetlenül a méretétől.
2009. máj. 4. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!