Fiúnév ötletek? 5 napom van a kiírtig, és még nincs neve.
Olyan nevek kellenének a kisfiamnak, amik magyarul és angolul is kiejthetők. Angliában élünk, de szeretném, ha magyarul sem hangzana rosszul a neve, mivel otthon is szeretnénk anyakönyveztetni. Tetszik például a
Dávid (Dévid)
Ádám (Edem)
Amik mindkét nyelvben megtalálhatóak. Csak magyart nem szeretnék, mert itt nem tudják normálisan kiejteni, angolt meg azért, mert otthon hogy hangzik az, hogy Kovács Jason (Dzsézön) (Bocs, ha valakinek van ilyen neve, ez jutott eszembe)
teljesen mindegy a Kovácsot úgysem fogják tudni kiejteni :)
egyébként van sok "nemzetközi" név Robert, Peter... stb.:D
A mienk az apja nevét kapja, ha fiú lesz.
Ha lány, akkor Tamara + az én nevem másodiknak.
Köszönöm!
Sok jót írtatok. A Tas-on mi is gondolkodtunk, meg még a Patrik tetszik. Természetesen nem Kovács lesz a vezetékneve, hanem olyan név, ami ejthető angolul.
A bibliai eredetű nevek minden nemzetnél fellelhetőek, időtlenek és klasszikus csengésűek, pl Peter, Ruben, Mihály, Tamás stb.
És sok "nemzetközi" név is van, ami itthon is már meghonosodott, használható-vállalható név, pl Erik, Kristóf, Patrik, Norman, András, Armand, Arnold, Benjámin, Dániel, Dorián, Félix, Edvin, Ferdinánd, Flórián, Gordon, Igor, Kiron, Kornél, Milán, Krisztián, Marcell, Márk, Norton, Rihárd, Roland, Sámuel, Simon, Trisztán, Vince, Viktor, Vilmos stb... most csak ezek jutottak eszembe de még biztos sok van.
Nekem amúgy a fiaim Kende és Botond, eddig még bárhol éltünk vagy jártunk is s világban, mindig ki tudták ejteni a nevüket. Mi mindenképpen szerettünk volna olyan nevet adni nekik, amik úgymond mutatják a nemzeti hovatartozásunkat is. Talán mégis lesz még 1 fiunk egyszer, és akkor ő Korvin lesz :-)
Kíváncsi lettem, vajon van-e az eddigiek közül ,ami tetszik nektek? Majd írd már meg légyszi, hogy miként döntöttetek.
De addig is sok sikert a név választáshoz és a szüléshez is egy kalappal!
Ja, és boldog babázást!
Hú, de jó!
Köszönöm! A Kristóf eszembe sem jutott, nagyon tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!