Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a szülés során gátmetszést...

Ha a szülés során gátmetszést végeznek, utána fájdalmas a pisilés még a seb be nem gyógyúl?

Figyelt kérdés
2011. szept. 13. 21:29
1 2
 11/14 Boldog Zoltánné válasza:
100%

SZIA!

Nekem az első szülés után annyira fájt, hogy az borzalom!!!A második szülés után pár órával már szaladgáltam a lépcsőn a két emelet között, bátran fürödtem,... stb.

2011. szept. 15. 22:14
 12/14 anonim válasza:
100%
A pisilés nem, de azonkívül nekem szinte minden fájt: az ülés, az állás, a fekvés, de legjobban a nevetés :-). Nekem nagyon feszült, pedig csak 2 öltésem volt. Úgy "könnyítettem" a fájdalmon, hogy kb óránként mentem zuhanyozni, és a kényes területet óvatosan, langyos vízzel puhítottam, de tényleg csak óvatosan, hogy azért ki ne ázzon a seb. És ahogy a többiek is írták, a székletlazító az első pár napban áldás!
2011. szept. 16. 08:37
 13/14 Mayaanyu válasza:
91%
Ilyenkor minden fájni fog majd pár napig.Az ülés a forgolódás alvás közben,kikelni az ágyból,a zuhanyos öblögetés,de a kakilás az mindent visz.Én kértem székletlazító kúpot,anélkül nem ment mert visítani tudtam volna.De szerintem ezen nincs mit agyalni vagy kérni a dokit,hogy ne vágjon,nem ostoba,akkor vág ha kell,hogy ne szakadj szét.Túl lehet élni:-) De nekem csípte amúgy a pisi ha odafojt,én minden wc-zés után lezuhanyoztam a sebet meg kaptam kifejezetten erre való Betadin-t,azzal öblögettem.Meg hozattam be a kórházba fagyasztóba rakható zselés párnát és azt raktam néha a sebre.Pihentetni kell.
2011. szept. 17. 02:17
 14/14 aprilis4 válasza:

Szerintem ez teljesen egyedi, ezt láthatod az előző válaszokból is. Van akinek nagyon fáj a seb, de van akinek nem. Engem az elsőnél vágtak, de annyira ügyes volt a dokim, hogy egyáltalán nem is éreztem, se a vágást, se a varrást - akkor még azt hittem, hogy csak a helyi érzéstelenítés miatt. De aztán kiment az érzéstelenítő, és utána sem fájt egyáltalán. Mindent tudtam csinálni azonnal.

Szóval szerencse kérdése, ne parázz nagyon rá előre. És érdemes kicsit felkészíteni gátmasszázzsal a területet, hogy minél kevesebbet kelljen vágni.

2011. szept. 19. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!