Mit jelent az hogy "száraz szülés"?
Figyelt kérdés
Az uh-on egyik nap ezt hallottam két kismamától. A beszélgetésük lényegét nem értettem, megakadtam ezen a szón.
Mit jelent?
2009. ápr. 21. 10:49
1/4 anonim válasza:
Igazán száraz szülés nincs. Még akkor is, ha elfolyik a magzatvíz, akkor is marad annyi, hogy szülés közben is szivárog, folydogál, mert a baba feje elzárja a kivezető utat, beilleszkedve a szülőcsatornába. A hétköznapi nyelvben akkor szoktak száraz szülésről beszélni, ha a burokrepedés után elfolyt a víz és az után indulnak be a fájások..
2/4 anonim válasza:
Az én első szülésem elég száraz szülés volt.Este elfolyt a magzatvíz,a baba feje még nem ékelődött be,tehát mondhatni az összes víz elfolyt.Az éjszakát a khzban töltöttem,kaptam szurit nehogy vmi fertőzést kapjon a baba(nyitott volt a méhszáj is),és a doki azt mondta reggelig vár,ha nem indulnak be a fájások,megindítja a szülést.Reggel kaptam infúziót,és 4 óra alatt megvolt a baba.Szval létezik száraz szülés.
3/4 anonim válasza:
Száraz szülés nincs!
Nekem is elfolyt a magzatvíz, de az nem úgy van, hogy elfolyik, aztán kész. Az egyfolytában termelődik, ugyanúgy, ahogy a terhesség alatt. A szülésig folyt is belőlem folyamatodsan. Pedig az eleján nem szivárgás volt, hanem elfolyt rendesen. Nem tudom, hogy ezt ki találta ki, de sok mindenkitől hallottam.
4/4 anonim válasza:
Ezt nem kitalálták,ez egy szülészeti szakkifejezés.Akkor használják,amikor idő előtt elfolyik a magzatvíz,de fájások még nincsenek.A burok repedésétől és a magzatvíz elfolyásától számítva 24 órán belül meg kell születnie a babának,különben császármetszést végeznek.Szval ez a száraz szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!