Milyen feladatokat lát el egy szülésznő?
Telki magánkórházban szültem. A szülésznőnek így is 50ezret kellett adni zsebbe. Ehhez képest, mikor beértem a kórházba, megcsinálta a CTG-t, és otthagyott a szobában kb két órára. Elég érdekes volt. Szülés közben pedig könyörögtem az epidurálért, de kellett vagy fél óra neki, mire méltóztatott venni az adást. Masszázst, meg semmi ilyesmit nem végzett.
Amit csinált: CTG, ellenőrizte a tágulást, gátmetszés, és kiabált, hogy nyomjak.
Én is Telkiben szültem 4 hete, nem értem a zsebbe fizetést, magánkórházban???!!! Lehet szülésznőt választani (felesleges sztem, az összes tündéri), de annak az árát a számlával kell kifizetni, nem zsebbe!
Az én szülésznőm CTG-zett, infúziót kötött be, ha kérdeztem, hosszasan válaszolt, fájásnál simogatta a kezemet, adagolta a Dianatal gélt. Az EDA bekötése után (orvosi, nem szülésznői jóváhagyásra) "lebegtem", akkor csak néha ránézett a CTG-re, meg-megvizsgált, de béké hagyott. Kitolás előtt összekészítette a műszereket, állítgattaxaz ágyat, masszírozta a gátamat. Kitoláskor buzdított a dokimmal együtt, mint egy sportversenyen, majd odaadta a babámat, megölelgetett, hogy milyen ügyes voltam, segített a lepényi szakban, a varrásnál, rendbe rakott, lemosott, segített betolni a babát a szobába, segített pisilni, betétet, betegalátétet hozott, éjjel a váltás gyakran rám nézett, ágyneműt húztak, gyógyszert hoztak, ott a szülésznők egyben nővérek is. Le a kalappal az egész társaság előtt!
Semmi baj :)
Hát én erre már rájöttem rég, hogy aki a kórházba dolgozik azok az ápolónők. Régebben volt egy kis műtétem, fogadott orvos volt, egy évig 3 hetente nyomtam neki a 10000-est a magánrendelésén, míg el nem dőlt hogy tényleg műteni kell. Aztán műtét előtt jött be 1 percre, azalatt a 15 perc alatt volt mellettem míg meg nem csinálta, és utána csak másnap jött be viziten. Az ápolónők lesték minden kivánságom, adtak szurit, mikor fájt vmim, segítettek mindenben...
Szinte mindent ő csinál végig.Az orvos néha rád néz s a végén mikor már a kitolási szakasz van,akkor van ott.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!