Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki fog császárral szülni?...

Ki fog császárral szülni? Lehet kérni?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 21:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet kérni, ez csak városi legenda :)

Én császárral szültem, ne akard kérni, nem jó. Rengeteg ismerősöm van, aki egyiket császárral, másikat természetes úton szülte és egytől egyig a természetest választanák.

2009. ápr. 17. 21:27
 2/21 A kérdező kommentje:
Én nagyon félek a szüléstől a sok ember meg félek a fájdalomtól is sok mindentől:(
2009. ápr. 17. 21:29
 3/21 anonim ***** válasza:
68%

A császár is fáj, csak nem a műtét alatt, hanem utána napokig. Nekem egy rémálom, ha visszagondolok... Átvágják ám a hasizmokat, ááá, ne akard!

Egyébként meg ne agyalj ezen. Szépen beindul majd a szülésed, kitágulsz 2-3 ujjnyira, kapsz egy epidurálist és szépen megszülöd azt a babót :)

2009. ápr. 17. 21:32
 4/21 anonim ***** válasza:
68%
Nekem most született a kislányom (3hónapos) és van egy 7éves fiam azért van ekkora korkülönbség mert én is féltem a szüléstől,elterveztem szépen,hogy kapok epidurálist,de már nem volt rá idő,nyugi ha kibújik elfelejted egyből mit is éreztél.
2009. ápr. 17. 21:38
 5/21 anonim ***** válasza:
68%
Én pedig a császártól félnék. 2 sima szülésem volt. Tudtommal nem lehet kérni, de lehet orvosa válogatja. Hááát feküdtem császárosokkal egy szobába, nem irígyeltem őket. Nem azt mondom, hogy nekem minden happy volt. Könnyű szülést!
2009. ápr. 17. 21:38
 6/21 anonim ***** válasza:
68%

Én hetekig abban a hiteben voltam a babám rossz fekvése miatt, hogy császárral szülök majd. Végülis megfordult a kis drága, és nagyon megkönnyebbültem, hogy term. szülésem lehet.

A császártól jobban tartottam.

Egyébként a kérdésedre pontosan válaszolva: nem lehet kérni Magyarországon a császármetszést, akkor végzik, ha indokolt.

2009. ápr. 17. 21:39
 7/21 anonim ***** válasza:
60%

Én az első császárom után annyira rosszul voltam,hogy 1 év alatt sem épültem fel rendesen.Sokkal nagyobb az esély bármilyen szövődményre mind a babánál és az anyukánál is mint sima szülésnél.A második császáromnál meg nem hatott az érzéstelenítő és felvágtak úgy,hogy éreztem.Persze azonnal elaltattak.Az első gyerekemet viszont simán szültem,és életem legszebb élménye.Nagyon sajnálom,hogy a másik kettőnél komplikációk adódtak és nem úgy bújtak ki.Amúgy a második császárom előtt 20 órát vajúdtam rendszeres fájásokkal,de alig tágultam.Mikor meg már végre 3,5 ujjnyi volt a méhszáj elfordult a drágám és rosszul lett.Én nagyon el szerettem volna kerülni mindkétszer a császárt.

Nem legyél ostoba,tudod Te is,hogy a természetes szülés a legideálisabb a babának és neked is.Örülj ha megy simán,ki lehet bírni hidd el.

2009. ápr. 17. 21:48
 8/21 anonim ***** válasza:
83%
Nem konnyu a csaszarosoknak sem, sot! Ok nem tudjak olyan konnyen kezbe venni a babajukat szules utan, mint egy termeszetes uton szulo. Nagyon fajhat a vagas meg sokaig a szules utan is, szoptatni se lehet ugy konnyu. Nekem kicsi a fajdalomkuszobom, megis megszultem a fiam. Nem mondom, h konnyu volt, de minden tovabbi nelkul valalkoznek a kovetkezore:-)
2009. ápr. 17. 21:49
 9/21 anonim ***** válasza:
68%
Én sajnos császárral szültem és irigyeltem azokat az anyukákat a kórházban akiknek hüvelyi úton született a babájuk. Nem is a hasi seb fájdalma miatt, hanem mert ők az első perctől kezdve a babájukkal lehettek, rögtön mellre tehették, míg én egy napig az intenzíven feküdtem, ahova ugyan többször felhozták a kisfiamat, de csak rövid időkre. A többi anyuka szeretgethette a kicsikéjét, míg az én babám egész nap csak be volt dugva a ketrecébe, csak enni és az alapvető ellátásokra vették ki a gondozók. Ez a mai napig fáj. Tudom, hogy régen ez volt a normális, de én mégis úgy érzem, hogy az első napokban nem tudtam mindent megadni neki és ez a császár miatt volt. Szerintem ne akard a császárt, a babádnak is az a legjobb, ha természetes úton születik. Kérni egyébként nem lehet, csak akkor csinálnak programozott császárt, ha részedről valami egészségügyi probléma indokolja.
2009. ápr. 17. 22:03
 10/21 anonim ***** válasza:
68%
Az én szülésem nagyon szép volt, egyátalán nincsemek rossz élményeim. Utána néhány órával már pelenkáztam a babót, amit nem tehettem vola meg, ha császároznak. Hidd el, az nem olyan fájdalom, mint a legtöbb, nem cél és értelem nélküli. Pozitív hozzáállás a legfontosabb és minden ok lesz. Ne akard az életed legszebb élményét rémálommá változtatni!
2009. ápr. 17. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!