Mennyire fáj a magzatvíz mintavétel?
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok: az amniocentézisre gondolsz, amikor egy tűvel mintát vesznek, vagy arra, amire az előzőek válaszolnak, amit a szülés kiírt ideje körül végeznek általában, és abból áll, hogy a hüvelyen át megnézik, nem zavaros-e a magzatvíz (és nagyon-nagyon fáj!)?
Csak tisztázni akartam az esetleges válaszolók miatt. :-)
Amniocentézis vagy amnioscopia? Nagyon nem mindegy.
Nekem amnioscopiám volt, azaz magzatvíz vizsgálat. Ez a terhesség végén van.
Mindkét babámat túlhordtam, így bőven volt benne részem. Az elsőnél nem fájt, nem indította be a szülést.
A második babánál egyszer fájt, amikor egy doki vizsgált és elég durva volt. Utána elment a nyákdugóm is, de a szülés nem indult meg. Amikor a dokinő vizsgált, szóltam, hogy kicsit fáj, és egy vékonyabb csővel csinálta, másabb pózban, és akkor meg sem éreztem.
Az amniocentézis az a mintavétel, amikor a hasfalon keresztül beszúrnak egy tűt, kb. a terhesség 14-18. hete körül.
ma csinálták és egyáltalán nem fájt, örülök, hogy túl vagyok rajta és a következő ilyen vizsgálatra már nyugodtabban megyek.
Hüvelyen keresztül csinálták, és ezt csak tudtommal túl hordás esetén.
Hasfalon keresztül a magzati placenta mintavétel történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!