Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a magzatvíz...

Mennyire fáj a magzatvíz mintavétel?

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 16:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Amnioscopiára gondolsz ugye? Nekem hálisten csak kétszer csinálták, először is fájt, de másodszor...hát nekem nagyon. Persze ez is változó , van aki szinte meg sem érzi. Húgomnak is nagyon fájt.
2011. aug. 26. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
ha amnioszkópiára gondolsz (mint elötem is) akkor szerintem doki függő! Nekem szerdán csinálták az elsőt, borzalmas volt, közben is nagyon fájt meg utána egész nap úgy éreztem h szétreped a méhem, nem bírtam ülni csak állni meg feküdni! ma csinálták a másodikat (egy idősebb orvos) alig éreztem, kellemetlen volt, de nem rosszabb egy kenetvételnél vagy egy rákszűrésnél! Kívánom kíméletes orvost fogjál ki :)
2011. aug. 26. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok: az amniocentézisre gondolsz, amikor egy tűvel mintát vesznek, vagy arra, amire az előzőek válaszolnak, amit a szülés kiírt ideje körül végeznek általában, és abból áll, hogy a hüvelyen át megnézik, nem zavaros-e a magzatvíz (és nagyon-nagyon fáj!)?

Csak tisztázni akartam az esetleges válaszolók miatt. :-)

2011. aug. 26. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Amniocentézis vagy amnioscopia? Nagyon nem mindegy.

Nekem amnioscopiám volt, azaz magzatvíz vizsgálat. Ez a terhesség végén van.

Mindkét babámat túlhordtam, így bőven volt benne részem. Az elsőnél nem fájt, nem indította be a szülést.

A második babánál egyszer fájt, amikor egy doki vizsgált és elég durva volt. Utána elment a nyákdugóm is, de a szülés nem indult meg. Amikor a dokinő vizsgált, szóltam, hogy kicsit fáj, és egy vékonyabb csővel csinálta, másabb pózban, és akkor meg sem éreztem.

Az amniocentézis az a mintavétel, amikor a hasfalon keresztül beszúrnak egy tűt, kb. a terhesség 14-18. hete körül.

2011. aug. 26. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt mindkét verzió.Egyik sem fájt,inkább azt mondanám,kellemetlen volt.Az amniocentézis után aggódtam(hogy a baba is megmaradjon,és az eredmény is negatív legyen),az amnioscopiának nem volt ekkora "tétje".Sok múlik a dokin.
2011. aug. 26. 23:07
 6/7 A kérdező kommentje:

ma csinálták és egyáltalán nem fájt, örülök, hogy túl vagyok rajta és a következő ilyen vizsgálatra már nyugodtabban megyek.

Hüvelyen keresztül csinálták, és ezt csak tudtommal túl hordás esetén.

Hasfalon keresztül a magzati placenta mintavétel történik.

2011. aug. 27. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem egészen.A CVS-t(chorionboholy biopsziát) is végzik hüvelyen keresztül,ráadásul annaál a vizsgálatnál vesznek a plancentából mintát.Az amniocentézist végzik hasfalon keresztül,de akkor csak a magzatvízből vesznek mintát.A CVS-t a kora terhesség idején végzik csak(8.-12.hét),az amniot később(16.héttől)
2011. aug. 27. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!