Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik császárral szülnek,...

Akik császárral szülnek, azoknak is ugyanúgy meg tud indulni a tejük?

Figyelt kérdés
Ha azzal szülök, lesz esélyem rá, hoy rendesen tudok szoptatni is?
2009. ápr. 11. 22:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen. Én is császárral szültem és a 4.napon belövellt a tejem, ami azóta is el tudja látni a babámat.

Én szedtem More Milk tablettát, de nem törvényszer, hogy attól indulhatott meg.

Üdv és könnyű szülést!!!

2009. ápr. 11. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is lesz tejed, szerintem ez nem császártól függ.

Persze most rácáfolok saját magamra, mert császáros voltam, későn indult meg a tejem, rengeteget küzdöttem érte, mégis csak pár hétig tudtam szoptatni.

Ennek ellenére én azt mondom, h nem ez a mérvadó, igenis tudnak a császárosok is szoptatni! Van olyan, aki nem volt császáros, és nem tud.

Ne erre alapozz, csak pozitívan!

Én HISZEM, h a következő babámat fogom tudni szoptatni!

2009. ápr. 12. 05:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A tejtermelést a méhlepény megszülése/eltávolítása után felszabaduló hormonok indítják be, nem a szülés. Az a fontos, hogy ahogy tudsz, minél hamarabb próbáld meg szoptatni majd a babádat és ha majd elég erősnek érzed hozzá magadat, esetleg kérd is ki magadhoz. Persze ha nagyon megvisel a műtét, inkább pihenj, de mindenképpen tedd mellre a babát, ahányszor csak teheted, mert a szoptatás, a baba szopása ad a szervezetednek olyan ingereket, ami a több tej termelésére serkenti. Amikor majd hazamentek, próbáld igény szerint szoptatni, mert az első időben ez is nagyon fontos, hiszen a babák gyomra nagyon apró és az anyatej könnyen emészthető. Csak, hogy kicsit megnyugtassalak, íme a barátnőm példája: Mindkét gyereke császárral született. A lányát 14 hónapig szoptatta, most a kisfia 7,5 hónapos, még mindig szopizik, persze kap mellette szilárd ételt is. A kis legény majdnem 10 kiló, pedig 5,5 hónapig csak szopizott!!
2009. ápr. 12. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem császáros szülésem volt,a 3.napon rendesen elöntött a tejcsi:) Előtej is volt már az első perctől. Most 11 hetes a kisfiam és szopizik:)Remélem még nagyon sokáig!

Tehát van ESÉLYED!

Boldog Babázást!

2009. ápr. 12. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit fűznék hozzá, hogy a császár utána kap az anyuka oxitocint,hogy a méh hamarabb visszahúzodjon, ami a tejtermelés beinditásában is szerepet játszik. Én is császárral fogok szülni, és utána kérdeztem már, mert féltem, hogy nem fogom tudni szoptatni a babáimat. De megnyugtattak, mert sokan írták, hogy császár után rögtön lett tejük. Szó szerint, még aznap! Bár császár után azért nem egyszerű a szoptatás, gondolom én, de ha már van tej, akkor is le lehet fejni, hogy azt kapja a baba.

Hármasikres kismama

2009. ápr. 12. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Csaszarral szultem, de nem hagytam hogy elaltassanak, hanem epiduralis erzestelenitest kertem, igy hamarabb erore is kaptam. D.u. 2-re lett meg a baba, aznap nem, de masnap mar mentem (sajat labaimon) szoptatni, volt elotejem, aztan kovetkezo nap rendesen beindult a tejtermelesem. A babam 7 honapos, meg mindig van tejem. Az egyik ismerosomet is csaszaroztak, de o nem kelt fel masnap az agybol, nem ment szoptatni, nem is lett teje, de szerintem o nem is igazan akart szoptatni.
2009. ápr. 12. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Császárral szültem 6,5 hónapja, a kisfiam 6 hós koráig kizárólag anyatejet kapott. Most is az a fő kaja, mert sajnos nem akar sem gyümölcsöt sem főzeléket enni.

15.18-kor szültem, 16 órakor már hozták szoptatni. 3 nap után indult meg a tejem. 3850 grammal született, 5. napon jöttünk haza 3820 grammal. Alig esett vissza.

Annyit tudok tanácsolni, hogy ne parázz se a császártól, se attól, hogy nem lesz tejed. Ezek a dolgok lelileg megviselhetnek, és az tényleg kihatással van a tejmegindulásra.

2009. ápr. 12. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!