Az első szülésem óta a menstruációt szinte alig érzem, előtte nagyon fájt. Vajon mire számítsak most szüléskor?
Szia.
Mindenki csak a saját tapasztalatára hagyatkozhat..
Szerintem a második szülés sokkal sokkal könnyebb,mert már tudja a kismama,hogy mégis mi vár rá és ennek megfelelően tudja nagyjából irányítani a dolgokat.
Az első szülésemnél teljesen letaglózott a fájdalom nem csináltam semmit csak szenvedtem mint aki kínzás közben a megváltó halált várja:( 72 órát vajúdtam végig,igaz ebből"csak"8 óra volt a csúcs fájás.Császár lett belőle.Sosem hittem volna,hogy ennyire gyenge tudok lenni.
A második terhességemet végig kísérte a rettegés,de mindent elolvastam,hogy könnyebbé tegyem a vajúdás kemény óráit.Különösen a légzést gyakoroltam sokat.
Éjjel elkezdődtek a fájások fél egykor ébresztettem a párom egy óra múlva bent voltam a kórházban,felvették az adataimat közben jöttek a fájások erősen és egymás után és én lélegeztem nagyokat mint aki fuldoklik,még a nővérkék is mutatták,hogyan csináljam,még hatékonyabban és ezzel annyira elfoglaltam magam,hogy szinte észre sem vettem,hogy túl vagyok egy egy fájáson.
Semmi beöntéses macera nem volt mert gyorsabban száguldott ki a baókám mint a déli gyors 3 órára meglett.tehát összesen a 2.gyermekemmel 2,5 óráig tartott az egész.:)Simán szültem.
Szia!
Én csak az én tapasztalatomat tudom írni. Az első gyermekemmel 9 órát vajúdtam. A fájások erősek voltak, nem volt könnyű szülés. A második gyerkőcnél arra készültem, hogy könnyebb lesz, hogy jobban fogok tágulni stb... Nem volt könnyebb. Igaz, hamarabb lezajlott, hisz a kórházba érkezés után (előtte kb 3 órát volt otthon fájásom, de csak 4 percesek) 3 óra alatt megszületett. Viszont a fájások (burok repesztés után) ezerszer intenzívebbek lettek. Bár nekem a menstruációs fájdalmaim ugyan azok maradtak, mint lánykoromban. Meg még rendszertelen is lett a második után. Van, hogy két-három hónapig nem menstruálok. Érdekes, hogy az első szülés után pedig beállt, rendszeres lett. Lánykoromban sem volt rendszeres, de a második után még annyira sem rendszeres... Remélem segítettem valamit.
hát annyit biztos, hogy nem lehet előre tudni. :)
nekem szülés előtt eléggé fájdalmas menseseim voltak, mint írtam a kérdésben is, szülés után meg szinte észre se venném, ha nem látnám...nekem ugyanúgy rendszeres maradt.
hát akkor nem számítok semmire. az első nekem amúgy egészen a burokrepesztésig meg az oxitocinig egész viselhető volt, aztán jött a borzalmak borzalma. annál rosszabb nemigen lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!