Ki vagyok akadva, mert a dokim nagyon durván vizsgált meg az utóbbi 2 alkalommal. 1 hetem van hátra a szülésig és úgy tudom, hogy ilyenkor nem szokták így "megturkálni" a kismamákat!? Meg hát ez amúgy sem normális szerintem!?
Szerdán amikor megvizsgált,azt hittem,hogy ki is akarja szedni a babámat ott nyomban.Nem volt semmi panaszom egyébként,a vizsgálat előtt voltam UH-on és CTG-n is,ahol minden rendben volt.Utána mentem be hozzá és piszkosul fájt amit csinált.Én nem láttam,de a Párom is ott volt és mondta,hogy az egész kezével felnyúlt.Kb 1-2 percig matatott,amitől rendesen keresztbe álltak a szemeim,majd megjegyezte,hogy szombaton menjünk vissza(mert akkor megint ügyeletes lesz!!!),mivel 1 ujjnyira ki vagyok már tágulva.Mondom,addig semmi panaszom nem volt,de aznap estig úgy véreztem és görcsöltem,mint amikor anno menstruáltam.Én úgy érzem és szinte biztos vagyok benne,hogy direkt kezdett el tágítani,mert lehet,hogy nem akarja,hogy esetleg a szabadnapján kelljen miattam bejönnie?!?!...és akkor még 1.5 hetem volt a szülésig!Fel vagyok háborodva,hogy miért kell ezt csinálni,főleg úgy,hogy minden rendben a babával és még nem akar megszületni.Nem kevés pénzt kért amúgy sem a szülés levezetéséért,úgyhogy azt hiszem elvárhatnám tőle,hogy esetleg a szabad napján is szánjon rám 1-2 órát!Szóval tegnap reggel visszamentünk hozzá a Párommal a kórházba és teljesen meg volt lepődve,hogy nem indult még be a szülés.A CTG is azt mutatta,hogy minden rendben és csak akkor volt méh mozgásom,amikor a babám is mocorgott.Szóltam neki,hogy ha lehet,akkor most óvatosabban vizsgáljon meg mint a múltkor,erre az volt a válasz,hogy hát neki muszály jól megvizsgálnia.Persze megint nagyon fájt amit csinált.Mondta,hogy már 1.5 ujjnyira vagyok kitágulva és megkérdezte,hogy nem
akarok-e ott maradni már a kórházban.Mondtuk,hogy nem.Inkább vissza jövünk,ha úgy érzem,hogy elkezdődik a "dolog".Persze ez sem tetszett neki és azt mondta,hogy délután úgyis vissza fogok jönni.Nem történt azóta sem semmi,csak az fáj,ahogy megvizsgált és egy picit véreztem is megint.A Pindurimat pedig érzem ahogy mocorog a pocimban.Jó...1 hetet már biztos nem fog várni a kisbabám,de úgy érzem,hogy ezt a Dr.nőmnek köszönhetem,mint ahogy azt is,hogy eddig nem féltem a szüléstől,de mostanra már csak rágondolok,hogy újra megvizsgál majd és görcsbe is rándul a gyomrom.
Volt már itt vkinek hasonló tapasztalata?
Nagyon nyugtalan vagyok...
A szüléstől ne félj!!! Csak magadnak ártasz vele meg a babádnak. Elég szemét dolog amit az orvosod csinál. Ha nem ilyen közel lennél a szüléshez, azt tanácsolnám, keress másik orvost. Mondjuk én két gyereket szültem (most 7 és 10 évesek) és én nem fogadtam orvost. Hiszen az a gyerek akkor is ki fog jönni ha nem fizetek neki. Különben mint a te eseted is mutatja nem biztos hogy a fogadott orvostól jobb ellátást kapsz mint az ügyeletestől.
Tanácsom, ne idegeskedj!!!! A szülés alatt se, inkább próbálj meg lazítani amikor csak tudsz, és segíteni a babucikádnak. Sok nyugalmat, türelemet kívánok. És csodálatos szülést.
Hát cajok,ilyenkor örülök,hogy nekem senki sem akarja sürgetni a kis manót.Amúgy is,édesanyám annó adott egy jó tanácsot:"Nő nőgyógyászhoz ne menjek."Lassan kezdem megérteni,hogy miért.Én még emberbarát és fájdalommentesen vizsgáló nővel nem találkoztam.
A szüléstől meg ne félj!Nem harap,és az a gyerek úgyis ki fog bújni,ha ki akar.Még mindig mondhatod,hogy ne ő vezesse le a szülést!Igenis közölheted amikor mentek szülni,hogy nem akarsz a választott dokidnál szülni.Csak ki kell állnod magadért.Amúgy az a fájdalmas rész az az,amikor megnézi,hogy mennyire vagy kitágulva.Ez viszont vele jár,nem hiszem,hogy sürgetni szeretné.Ugyanis még akár túl is hordhatod a kicsit.Addig meg lesz még egy-két munkanapja....Hm?De ha nem bízol benne,akkor meg mi a fenéért ő a nőgyógyászod.Ha választasz dokit vagy bízz meg benn vakon,vagy ne válassz!
Lehet h kevés az idő a szülésig, de azt javaslom, ne szólj a "dokidnak", azaz ne legyen a választott orvosod. Inkább az ügyeletesnél szüljél. Ja és ha van rá lehetőséged, keress 1 rendes szülésznőt...
Sok sikert:) 37 hetes kismami
Egyébként azért választottam ezt a DR.nőt,mert egy éve elköltöztem másik városba és a kolléganőm ajánlotta Őt,amikor kiderült,hogy babát várok.A kolléganőm meg volt Vele elégedve(bár szülni nem szült nála,csak vizsgálatokra járt hozzá),de az egyik barátnője ennél a dokinál szült és Ő meg volt elégedve.Az utóbbi két hétig nekem sem volt problémám Vele.Nyilván már kerestem volna másik dokit,ha már az elején sem bíztam volna meg benne és ha korábban is csinált volna ilyen "érdekes" dolgokat.Mert azért nekem sem mindegy!Ilyenkor amúgy is olyan kiszolgáltatott az ember...
Valami miatt nem akarja,hogy akkor szüljek,amikorra ki vagyok írva.Lehet,hogy nem lesz itthon(bár nem mondta),vagy akkorra éppen több kismamája is "szülés gyanús". Nem tudom...
Az viszont biztos,hogy a következő babámnál nem fogok orvost fogadni,főleg nem nőt.Ha megindul a szülés,úgy is ott lesz az a doki aki éppen ügyeletes és akkor majd annyi pénzt adunk neki amennyit mi gondolunk,megérdemel és megengedhetünk magunknak.Most is az jelenti nekem a legnagyobb biztonságot,hogy a Párom ott lesz Velem,mert papás szülésünk lesz és tudom majd szorítani a kezét:).
A DR.nőnek pedig lehet,hogy nem adunk majd annyit amennyit előre kért.Majd meglátjuk,hogy hogyan fog "viselkedni".
Én is nőnél szültem, nem az a gond...
Én tuti sosem mennék többet hozzá, nemhogy egy forintot is adjak naki.
Én még akkor is dokit váltottam volna, akár a 39. héten is, ha bemond egy összeget. Hála nem tette, így rám volt bízva. Csoda, hogy a férjed nem ütötte le...
Nem hiszem, hogy lehetne így általánosítani (mármint hogy minden női nőgyőgyász durva), annak idején az én választott orvosom is nő volt és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A helyedben viszont én inkább az ügyeletes orvosnál szülnék, de ezt nem kellene előre bejelenteni, mert mi van, ha épp ő az ügyeletes és Te addigra már közölted vele, hogy nem őt akarod? Ha mész szülni és nem ő van bent, szólj, hogy nem akarod, hogy szóljanak neki. Márcsak azért is, mert ha ilyenkor fájt, ahogy megvizsgált (nekem sosem fájt a szülés előtti vizsgálat), akkor mi lesz szülés közben, amikor alapból érzékenyebben reagálsz a durvaságra? Én a helyedben nem szülnék nála, a baba kibújik nélküle is.
Könnyű, gyors szülést kívánok!
Nekem is választott a dokim és nekem is ajánlották.Eddig sosem volt nála effajta tapasztalatom,s remélem nem is lesz,igaz én fogászati körökben mozgok,de itt is orvosokkal vagyok körül véve és hidd el sokkal több jogod van mint hinnéd.Én tuti ráordítottam volna és megfenyegetem,hogy feljelentem a kamaránál,ha nem tudja normálisan végezni a vizsgálatot.neki nem hiányzik az hidd el,hogy bezárja a praxisát egy kismama miatt,főleg ha még fizetsz is neki..s hamár itt járunk hányszor kaosz számlát tőle...mert nem jellemző,hogy adnak a vizsgálatért,hanem zsebre rakják a pénzt.Nekem sem ad,de úgy vagyok vele amíg nincs gondom addig nem reklamálok,de ha így nyúlna hozzám,tuti kiugranék a székből és kiosztanám.Azért álljunk már meg,ő van érted és egyáltalán enm kéne,hogy éreztesse,hogy kiszolgáltatott vagy.Az én dokim olyan türelmesen elmondd mindent sőt a papát is megkérdezi,hogy van e kérdése és válaszolgat.Amúgy én tuti nem hívatnám be,márcsak azért sem,mert én azért mentem magán dokihoz,hogy a szülés viszonylag jó emlék maradjon és legyen kedvem újra szülni,és amúgy meg nem is muszáj dokit fogadni,lehet neked szülész nőt is,sztem igaz az utolsó pillanatokban vagy,de ha alkalom lenne rá én megpróbálnám megkérni vagy ha te nem is tudsz úgy mozogni ,a férjemet küldeném el beszélni vele,s ha vállal vállal ha nem nem,de megkönnyebbülsz.
Ha esetleg nem jön össze és maradsz a dokid mellett,én tuti nem adnék neki annyi pénzt amit kért,hadd érezze,hogy nem vagy megelégedve vele.Sőt hallottam már olyanról is,hogy a papa adta át a borítékot és pénz helyett "köszönő levél"volt benne.Annyira nem volt megelégedve vele,nem is találkozottvele többet,az ügyeletes doki megvizsgálta és a kötelező kontrollra már máshoz ment vissza,de amúgy meg kötelesek ellátni mert ő felesküdött erre anno..
Szval nyugodj meg és ne gyomorgörccsel menj be,ha ez a doki lesz és nem tud rendesen hozzád nyúlni nyugodtan fenyegesd meg,hogy mégy az ügyvédedhez és bepereled,sztem hidd el,hogy visszább fog venni és igen is hozzád tud nyúlni,úgy,hogy kevésbé legyen kellemetlen.
GYors és fájdalom mentes szülést kívánok és ne félj mert az csak rosszabb.Légy erős és szókimondó!!!És a párod is !
Gratula a babóhoz.21hetes kismama
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM a bátorítást és a válaszokat!!!
Nagyon jól esett mindenkitől!
KÉPZELJÉTEK! 03.02-én megszületett a kislányunk,3950 g és 56 cm-vel!Tegnap jöttünk haza a kórházból!
Végül is a Dokimnál szültem és meg kell mondani,a szülést nagyon profin vezette le.Úgyhogy arra nem panaszkodhatom.
4 és fél órát vajúdtam,ami nem volt leányálom,de megérte,mert gyönyörű a Picikénk!Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató válaszokat!Boldog babázást és baba várást kívánok Nektek!
Üdv.:Egy nagyon boldog Anyuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!