Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nagyon megkérem a dokit...

Ha nagyon megkérem a dokit akkor megcsászároz megint?

Figyelt kérdés

Ne ítéljetek el légyszi de az első szülésem katasztrófa volt, 16 óra után vártuk a tolófájásokat ami nem jött így lett császár. Már olyan 10 óra után mondogattam, hogy bele fogok halni és nem bírom tovább szóval szörnyű volt és már most rémálmaim vannak (pedig bírom a fájdalmat!). Meg szeretném beszélni a dokimmal, hogy mindenképpen császározzon meg. Ha megígéri nekem, hogy 3-4 óránál többet nem kell vajúdnom még azzal is kiegyezek. :O

Kérdésem lényege az lenne, hogy az elég indok, hogy az 1. is császár volt, ugye? Szóval a szülészeten ez mindennapos eset, nem?

2011. júl. 25. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy tudom hogyha az első császár volt, akkor alapból lehet kérni, hogy a második az legyen. Néhány doki nem is vállalja ilyenkor a normál szülést.
2011. júl. 25. 19:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az első progis császár volt téraránytalanság miatt, ennek ellenére a másodikkal a doki természetesre készült, hiába célozgattam a császárra. Szóval nem császározott volna meg, ha heg nem vékonyodott volna el annyira, hogy a kiírt nap előtt 2 nappal, a vizsgálat után sos toltak a műtőbe.

Próbáld megbeszélni a dokival, hátha ő beadja a derekát.

2011. júl. 25. 20:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A szülésznőm azt mondta, hogy ha a vajúdás kezdetén mondod, hogy nagyon feszül, fáj a heged, akkor megcsászároznak, mert a dokik általában nem kockáztatnak császár utáni második szülésnél ilyen esetben.

Ha elkezdődnek a fájások, mondd ezt te is.

2011. júl. 25. 20:37
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem megtette, de többször meg kellett vele beszélnem.Azt írta a záróra, hogyaz első szászár miatt. Bár a végén harántfekfésbe volt, így az adott pilanatban még indokolt is volt.
2011. júl. 25. 21:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem előre le volt beszélve a császár, de úgy volt, hogy megindítja a szülést, várunk fájásokat és utána megyünk a műtőbe. Már bent feküdtem, és a műtét előtti este éreztem valami feszülést, szúrást a régi heg körül, amit mondtam is az ügyeletes orvosnak. Ő szólt az én orvosomnak, és a műtét előtt nem csináltak fájásokat, mert azt mondta, hogy félő hogy szétreped a hegem, mert nem tudhatjuk, hogy hogyan reagál a méhem az összehúzódásokra. 3. császár volt.
2011. júl. 25. 22:49
 6/14 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Most hogy olvasom a válaszokat, eszembe jutott, hogy tényleg panaszkodni kell a hegre. Tőlem is mindig kérdezték, nekem fájt is már 32. héttől, a doki nem is örült neki, mondta, ha fáj, nem szülhetünk spontán. Szóval a vége fele erősen panaszkodj, akkor tuti a császár.
2011. júl. 25. 22:55
 7/14 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! Akkor be fogom vetni ezt a cselt és remélem, hogy azért nem fog tényleg fájni mert az elég veszélyes dolog. Nem ismerek magamra mert volt már más műtétem is és nem hisztiztem, bírtam szépen, meg is dicsértek meg általában is bírom a fájdalmat, napok után veszek csak be egy fájdalomcsillapítót de a szülés nekem kibírhatatlan volt. A császár már semmiség volt ahhoz képest, azt is jó bírtam, jöttem-mentem másnap, semmi gond nem volt utána. Lényeg a lényeg akkor azért beszélek is vele hátha de a végefelé majd elkezdem mondogatni, hogy fáj, szúr a hegem. :p Különben mikor egyszer rákérdeztem a dologra azt mondta, hogy 60%, hogy megint császár lesz de hüvelyire készülünk. Köszönöm még egyszer!
2011. júl. 26. 09:39
 8/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a doki azt mondja,hogy egy császár nem indokolja,hogy a második is az legyen! Hát majd kiderül,mert én szeretnék természetesen szülni de csak két év fog eltelni a két szülés között! Azt én is hallottam több helyről,hogy ha panaszkodsz a hegre akkor megcsászároznak!
2011. júl. 26. 09:57
 9/14 anonim ***** válasza:

Na akkor jöjjön egy ellenvélemény:)

Az első szülésem egy katasztrófa volt, 2 éjjelt és 1 napot töltöttem a szülőszobán, de igazából az utolsó 7 óra volt rossz. A dokim le se szart, végül a szülésznő szólt neki telefonon, hogy azonnal vigyenek a műtőbe, mert ott fogok meghalni(szó szerint ezt mondta). Szóval császár lett a vége(nem tágultam).

A második terhességemnél másik orvosom volt, és mondtam is a doktornőnek már elejétől fogva, hogy én szeretném megpróbálni a rendes szülést. Azt mondta lehet róla szó, de majd ott dől el minden. Rettegtem a szüléstől, és nagyon nehéz is volt, sokkal nehezebb mint az első. 3 napig kínlódtam, mert mindig jöttek a fájások aztán elmúltak. Végül este fél 8-kor mentem burokrepesztésre, és 6 és fél órát vajúdtam még kőkeményen. Persze akkor már én is könyörögtem, hogy vigyenek a műtőbe, de azt mondta a doktornő, hogy meglesz!

Szóval a lényeg, hogy én is azt éreztem mint te, viszont a másodikat rendesen szültem, és RETTENETESEN büszke vagyok ezért magamra!

Én azóta csak azt tudom mondani mindenkinek aki hasonló helyzetbe van, hogy próbálja meg, mert megéri:)

Ja, és lényeges, hogy nálam a két gyerek között 5 és fél év különbség van, tehát a hegemmel nem volt semmi gond.

Sok sikert, és könnyű szülést kívánok neked:)

2011. júl. 26. 10:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :) Nálunk 2 év és 11 hónap lesz a korkülönbség.
2011. júl. 26. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!