Fogadjak fel szülésznőt is (bp-i Szent István kórház)?
2 évvel ezelőtt sürgősségi császárral szültem, most természetes szülésre készülünk a fogadott dokimmal. Eredetileg arra gondoltam, hogy nem fogadok fel szülésznőt, elég lesz csak a nőgyógyászom, de ő a legutóbbi vizsgálatkor erősen javasolta, hogy inkább fizessek (egy konkrét szülésznőnek), különben nem fognak rám nézni, egy császáros heg esetében meg ajánlott lenne a gyakori felügyelet.
Most ott tartok, hogy nem tudom eldönteni: ez csak "üzleti fogás", hogy a szülésznő is keressen egy kis pénzt, vagy tényleg szükséges lenne... :(
Nem állunk fényesen anyagilag, de azért ki tudnánk fizetni a dokit és a szülésznőt is, csak hát az ember szívesebben költi azt a pénzt is a családjára...
Ti mit tennétek a helyemben?
Háát te tudod,de szerintem ez "üzleti fogás",ha meg vagy vele elégedve hazafelé is adhatsz a szülésznőnek!
Mi nem terveztük,hogy adni fogunk,de az egész vajúdás alatt velem volt,még enni sem ment el a szülésznőm.
10000ft-ot adott neki a párom,és szó szerint alig akarta elfogadni.
"erősen javasolta, hogy inkább fizessek (egy konkrét szülésznőnek), különben nem fognak rám nézni, egy császáros heg esetében meg ajánlott lenne a gyakori felügyelet. " Tudod, ha a fogadott orvosod így nyilatkozik, akkor az én szememben egy hatalmas 0. Lehet, hogy más után néznék... Különben: a vajúdó kismama felügyelete az orvos és a szülésznő közös feladata. Ha már volt egy császárod, eleve tudni fogják és jobban oda fognak rád figyelni. Ennek függetlennek kell(ene) lenni attól, hogy perkálsz a dokinak és a szülésznőnek vagy sem. Én nem fogadtan szülésznőt, meg se fordult a fejemben. DE maximálisan odafigyelt rám, segített, masszírozott, szóval le a kalappal előtte... Pedig nem sejtette, hogy utólag majd kap valamit. 4 gyereket szültem, a szülésznők mindig maximálisan megtettek mindent, amit lehetett... pedig az első 3 szülés után még pénzt se kaptak..
Szóval: ha csak akkor figyelnek rád, ha fizetsz, akkor nagyon sajnálom... nem ezen kellene múljon..
Nem így van!
Szerencsére nem olyanok mint az orvosok!
Lesz mire elköltened azt a pénzt,nem?
Az én dokim (az Istvánban szintén) azt javasolta, ne fogadjak szülésznőt, mert mind nagyon jó szakember, oda nem is vesznek fel másfélét. Gondolta, így több marad neki, mármint pénz.
Nem fogadtam. A beosztott szülész kiscsaj elég flegma volt, nem sokat beszélt, azt is motyogva, de különösebben nem izgatott. Nem volt szükségem rá. A férjem segített, amiben kellett (vizes ruházás, orvosnak szólni, stb).
Egyébként vittünk pénzt magunkkal, hogy utólag odaadjuk, merthogy szegény szülésznők csinálnak mindent, és a dokik laknak jól, de végül a takarítónő kapta meg. Az jött állandóan, kérdezte, minden rendben van-e, kitolás közben ő fogta a lábam stb. A dokim is többször nézett rám, mint a szülésznő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!