Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány napos házassági anyakönyv...

Hány napos házassági anyakönyvi kivonat kell a kórháznak a szüléskor? Hol lehet hivatalos helyen ennek utánanézni?

Figyelt kérdés
Eddig ezeket láttam: 30 nap, 300 nap, 3 hónap. A dokim szerint 3 hónap, de szerintem fogalma sincs róla. A 300 is logikus lenne, hiszen kb. akkor kezdődött a terhesség (280 nap). Nekem fél éves van, úgyhogy ennek örülnék a legjobban...
2008. febr. 28. 10:28
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Hali! 300 napnál nem régebbi. Ez biztos!
2008. febr. 28. 10:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem a többiek nem lesznek ugyanennyire biztosak a másik kettőben! :-))
2008. febr. 28. 10:32
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.Ez tuti, mert kaptam egy listát a kórházból, hogy mi kell a pici anyakönyvezéséhez és azon volt rajta. Egyébként a polgálmesteri hivatalban lehet kérni, ahol megkötöttétek a házasságot.

2008. febr. 28. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

1 évnél nem régebbi ez 100%.

Nálunk sajnos 10 nappal fogjuk túl lépni az egy évet így újat kell kérnem. (07.07-én lesz az első házzassági évfordulónk és 07.17-ére vagyok kiírva, ezért újat kell kérnem.)

Üdv: 20 hetes kismami.

2008. febr. 28. 12:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez az 1 év ez új... Újabb tippek? :-))

Ha majd odáig jutok, azért megkérdezem a klinikán, ahol szülni fogok. Ők már csak tudják, nem?

2008. febr. 28. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi.

De kórháza válogatja.

Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3,5 éve vagyunk házasok.

A kórházban érdeklődj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)

2008. febr. 28. 12:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Na, nem tudtam megnyugodni, úgyhogy rákerestem. Íme:

6/2003. (III. 7.) BM rendelet

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről

...

15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülők személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülők 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni.

2008. febr. 28. 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:
70%

Én is a 300 napra szavazok, egy mostani kiadványban olvastam a napokba.

De valóban, kórháza is válogatja, érdemes ott megkérdezni még időben!!

2008. febr. 28. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!