Hány napos házassági anyakönyvi kivonat kell a kórháznak a szüléskor? Hol lehet hivatalos helyen ennek utánanézni?
Szia!
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.Ez tuti, mert kaptam egy listát a kórházból, hogy mi kell a pici anyakönyvezéséhez és azon volt rajta. Egyébként a polgálmesteri hivatalban lehet kérni, ahol megkötöttétek a házasságot.
Szia!
1 évnél nem régebbi ez 100%.
Nálunk sajnos 10 nappal fogjuk túl lépni az egy évet így újat kell kérnem. (07.07-én lesz az első házzassági évfordulónk és 07.17-ére vagyok kiírva, ezért újat kell kérnem.)
Üdv: 20 hetes kismami.
Ez az 1 év ez új... Újabb tippek? :-))
Ha majd odáig jutok, azért megkérdezem a klinikán, ahol szülni fogok. Ők már csak tudják, nem?
Szia!
Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi.
De kórháza válogatja.
Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3,5 éve vagyunk házasok.
A kórházban érdeklődj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)
Na, nem tudtam megnyugodni, úgyhogy rákerestem. Íme:
6/2003. (III. 7.) BM rendelet
az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről
...
15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülők személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülők 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni.
Én is a 300 napra szavazok, egy mostani kiadványban olvastam a napokba.
De valóban, kórháza is válogatja, érdemes ott megkérdezni még időben!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!