Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt egy szülésznő, aki...

Van itt egy szülésznő, aki tud segíteni nekem pár kérdésben?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni, és szülésznő szeretnék lenni. Tudnátok segíteni?

Esetleg kismamák, mesélnétek a ti tapasztalataitokról?

Köszi:)

2011. júl. 11. 23:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Két szülésem volt, nem volt fogadott szülésznőm egyiknél sem, a fogadott dokim rám bízta a döntést, én nem láttam értelmét dokit és szülésznőt is fogadni.

1. szülés:

A szülésznő kinézete... hát nem volt első blikkre megnyerő, sőt. Lenőtt haj, dohányos bőr (a cigiszag nem érződött), olyan kis ápolatlannak tűnt, de emellett mindig mosolygott, mindenről tájékoztatott, nagyon-nagyon kedves volt. Bőven lejárt már a műszakja, amikor megszültem, de végig velem volt, a két órás pihenő alatt is. Igazából nem tudom, hogy ez mennyire bevett gyakorlat, elég sok időt töltöttem a szülészeten, a szülésznők-dokik jöttek-mentek, ő maradt csak.

2. szülés

Ápolt, frissen manikűrözött nő, cigiszaggal. Eleinte még mosolygott, kedves volt, "elintézte", hogy az alternatív szülőszobára kerüljek. Amint átléptük a küszöböt, akkor egy olyan stílust vett fel, hogy komolyan mondom, ha nem vajúdtam volna, megfejelem. De nem csak velem, hanem később a dokival is. Majdnem hármasban szültünk (doki, férjem, én), mert a nő eltűnt, igencsak az utolsó pillanatban érkezett meg. A szülés után, mielőtt az osztályra kerültem volna megint tündi-bündi, mézes-mázas volt. A férjemmel egymástól függetlenül azt éreztük, hogy most ez a rész megy annak, hogy adjunk neki pénzt. Hát nem!

2011. júl. 12. 12:06
 12/13 anonim ***** válasza:

anyuka vagyok.

kétszer szültem mind a kétszer volt szülésznőm.

a másodiknál ugyan azt megfogadtuk mint az elsőnél, de szólt, hogy most nem leszek, mert hosszú hétvégére ment, de átadott egy másik nagyon kedves szülésznőnek.

ápolt, kedves és segítőkész volt mind a kettő.

Az nst után mindig felhívtam és találkoztunk, ellátott minden jó tanáccsal. homeopátia, gátvédelem stb.

az első szülésemnél a szülésznő választása a dokim ajánlotta, de a sógornőm előttem 3 hónapnál szült ugyan annál a dokinál, szülésznőnél, így tudtam hogy milyen a szülésznő!

amikor hajnalban hívtam, hogy itt az idő, akkor rögtön felvette a telefont ellátott tanáccsal és a kórházba is ott volt mikor mi.

és elrendezte nekünk a kétágyas szobát mind a kettő!

20.000 ft adtunk mind a kettőnek.

nem lesz nálunk harmadik, de én mindenkinek ajánlom, hogy szülésznője és orvosa is legyen!

az iskola nem tudom, milyen nehéz, de kitartás.

Légy kedves és segítőkész szülésznő!

2011. júl. 12. 12:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy gyönyörű szakma... én is gondolkodtam rajta anno. De aztán belegondoltam, hogy ennek a gyönyörű szakmának vannak bizony árnyoldalai is... Én például biztos, hogy nem bírnám elviselni, ha mondjuk egy halott baba születésénél kellene segédkeznem. Egyszerűen nem lennék rá képes! Márpedig nem lehet válogatni, ha olyan a helyzet, ott is helyt kell állni.
2011. júl. 14. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!