Van itt egy szülésznő, aki tud segíteni nekem pár kérdésben?
Most fogok érettségizni, és szülésznő szeretnék lenni. Tudnátok segíteni?
Esetleg kismamák, mesélnétek a ti tapasztalataitokról?
Köszi:)
Két szülésem volt, nem volt fogadott szülésznőm egyiknél sem, a fogadott dokim rám bízta a döntést, én nem láttam értelmét dokit és szülésznőt is fogadni.
1. szülés:
A szülésznő kinézete... hát nem volt első blikkre megnyerő, sőt. Lenőtt haj, dohányos bőr (a cigiszag nem érződött), olyan kis ápolatlannak tűnt, de emellett mindig mosolygott, mindenről tájékoztatott, nagyon-nagyon kedves volt. Bőven lejárt már a műszakja, amikor megszültem, de végig velem volt, a két órás pihenő alatt is. Igazából nem tudom, hogy ez mennyire bevett gyakorlat, elég sok időt töltöttem a szülészeten, a szülésznők-dokik jöttek-mentek, ő maradt csak.
2. szülés
Ápolt, frissen manikűrözött nő, cigiszaggal. Eleinte még mosolygott, kedves volt, "elintézte", hogy az alternatív szülőszobára kerüljek. Amint átléptük a küszöböt, akkor egy olyan stílust vett fel, hogy komolyan mondom, ha nem vajúdtam volna, megfejelem. De nem csak velem, hanem később a dokival is. Majdnem hármasban szültünk (doki, férjem, én), mert a nő eltűnt, igencsak az utolsó pillanatban érkezett meg. A szülés után, mielőtt az osztályra kerültem volna megint tündi-bündi, mézes-mázas volt. A férjemmel egymástól függetlenül azt éreztük, hogy most ez a rész megy annak, hogy adjunk neki pénzt. Hát nem!
anyuka vagyok.
kétszer szültem mind a kétszer volt szülésznőm.
a másodiknál ugyan azt megfogadtuk mint az elsőnél, de szólt, hogy most nem leszek, mert hosszú hétvégére ment, de átadott egy másik nagyon kedves szülésznőnek.
ápolt, kedves és segítőkész volt mind a kettő.
Az nst után mindig felhívtam és találkoztunk, ellátott minden jó tanáccsal. homeopátia, gátvédelem stb.
az első szülésemnél a szülésznő választása a dokim ajánlotta, de a sógornőm előttem 3 hónapnál szült ugyan annál a dokinál, szülésznőnél, így tudtam hogy milyen a szülésznő!
amikor hajnalban hívtam, hogy itt az idő, akkor rögtön felvette a telefont ellátott tanáccsal és a kórházba is ott volt mikor mi.
és elrendezte nekünk a kétágyas szobát mind a kettő!
20.000 ft adtunk mind a kettőnek.
nem lesz nálunk harmadik, de én mindenkinek ajánlom, hogy szülésznője és orvosa is legyen!
az iskola nem tudom, milyen nehéz, de kitartás.
Légy kedves és segítőkész szülésznő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!