Az első vagy a második szülés volt könnyebb?
1 szülésem:
14 óra hossza és mondhatni hang nélkül meglett.
2.szülésem:
6 óra hossza és a szobatársam arra ébred hogy üvöltök.Nem bírtam hogy ne adjak ki hangot.
Tehát a második rövidebb de rosszabb volt.
Még egyszer inkább megszülném az elsőt, mint a másodikat.
Első baba hajnal 4:20-tól délután 5 óra 10 percre lett meg. Apró rész előreeséssel született (elől jött a keze). A falat kapartam és a végén sírva könyörögtem, hogy vigyenek a műtőbe, de csak sikerült megszülnöm. Olyan rettenetes élmény volt, hogy csak sok év múlva mertem bevállalni a másodikat.
A második: kicsi fájdogálás, burokrepesztés, nah onnan 1 perces fájások, és másfél óra múlva a kezemben volt.
A férjem annyit mondott: Nah ez sima ügy volt.
Délben született, délután 3-kor már a babucit pelenkáztam.
Szóval nekem sokkal sokkal könnyebb volt a második minden szempontból.
Nekem az elso szulesem egyszerubb volta.
Ott elfolyt a magzatviz, spontan jottek a fajasok 3 oraval kesobb, majd mindenfele beavatkozas nelkul megszuletett a kisfiam bo 3 oranyi vajudas utan. Se gatmetszes, se repedes, se semmi.
Masodik szules: fajdalommentes kemenyedesek kozben kinyilt a mehszajam 1333-ra, de nem indult be a szules, elmultak a kemenyedesek is. Igy a doki inditotta be 3 nappal kesobb. Hat, ebben semmi spontan dolog nem volt, burkot repesztett, tomtek belem az oxitocint, vegig fekudnom kellett, masfel orat vajudtam csak, annyit oxyt kaptam, emiatt olyan eros lett az elso tolofajas, hogy nem birtam magam visszafogni es a babam feje szetrepesztette a mehszajamat. Mast hala Istennek nem, de ennek sem orultem, lehetett volna ezt szebben is csinalni. Viszont valamiert nagyon csunyan valt le a mehlepeny, igy sajnos szules utan az elso 40 percemet altatas es fajdalomcsillapitas nelkuli mehkaparas aldozatakent tolthettem. Ez rosszabb volt mint a ket vajudas osszesen szorozva tizzel.
Szoval gyorsabb volt, de nem jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!