Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik az első szülés után...

Akik az első szülés után enyhe depresszióban szenvedtek, számíthatnak rá a második babánál is?

Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 15:27
 1/2 anonim ***** válasza:
A statisztika szerint sajnos igen,de mindig vannak kivételek! Foglalkozz sokat magaddal és kényeztesd magad terhesség alatt és beszéld ki magadból a félelmeidet + a szülés utáni depressziónak nagy ellenszere,ha az ember nincs egyedül, ez lehet akár fórumozás is vagy közös séta a barátnőkkel stb.
2009. márc. 19. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én az első gyermekem után nagyon depressziós lettem, egyedül éreztem magam, alkalmatlannak és kilátástalannak a helyzetet.

A másodiknál már tudatosan készültem rá, hogy megelőzzem. Vettem számítógépet itthonra, hogy ha nem tudok kimozdulni, beszélgethessek másokkal. Letettem a jogsit és vettünk nekem is egy kis kocsit, hogy bármikor el tudjak menni.

Mikor még dolgoztam félretettem pénzt magamnak, hogy ne érezzem úgy, hogy mindenre "engedélyt "kell kérnem. persze ez így hülyeség, de a lényeg hogy nem kellett beszámolnom róla és ugyanolyan önállónak érezhettem magam mint mikor dolgoztam. Lassan letelik a 3 év a kicsivel itthon, fantasztikus évek voltak, imádtam minden percét!

2009. márc. 19. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!