Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A mälnalevéltea hogyan segit?...

A mälnalevéltea hogyan segit? Hamarabb kitägulok? Vagy rövidebb lesz a szülés? Vagy enyhébbek lesznek a fäjäsok? Kb mikortol lehet inni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nem akarlak elkeseríteni, de én a 35 héttől ittam napi 2 csészével, de szüléskor szinte semmit sem tágultam, pedig 10 órán keresztül kaptam az oxitocint, végig 2-3 perces fájásokkal, utolsó 2 órában egybefüggő, baromi erős fájásokkal, aztán császár lett. Nekem nem jött be.
2009. márc. 18. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Elvileg könnyebben tágul tőle a vajúdó nő, tehát ez a szakasz rövidebb ideig tart, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé fáj, sőt, lehet, hogy sokkal intenzívebb, mert elvileg minél nagyobb erősségű a fájás, annál nagyobb a méhszájnyitó hatása. Asszem.

Én ittam a teát és szedtem mellé homeós bogyót is a 36. héttől. Kiírt dátum előtt három nappal szültem, szerintem villámgyorsan, jól meg is leptem mindenkit. Első baba.

Fél háromkor kezdődtek meg a fájások, egyből hárompercesek, majd kétpercesek, fél hat előtt értünk be a kórházba és akkor már négy ujjnyira nyitva voltam, mire végeztek a vizsgálattal már jöttek a tolófájások. De tény, hogy az a három órácska, amit vajúdtam nagyon durva volt, semmi bevezetés, egyből belecsaptunk a közepébe, a fájások nagyon erősek voltak és nagyon hosszúak, a második felében tulajdonképpen 5-10 mp volt két fájás között, vettem két nyugodt lélegzetet és jött is a következő.

Nekem azt mondta a szülésznő, hogy csak a 36. héttől kezdjem inni, napi egy bögrével aszerint az útmutató szerint, ami a zacsin van (úgy emlékszem, hogy 3 dl vízhez tettem 1 evőkanál levelet), ízesítve ittam. Az utolsó 1-2 hétben már többet ittam hígabban, mert nekem bejött az íze.

2009. márc. 18. 22:20
 3/5 anonim ***** válasza:

én ittam a malnalevel teat+ szedtem a cauphylumot, meg vajudas kozben a cimicifugat, de igy is 10 órát vajúdtam.

nem tudom, mi lett volna, hogyha nem szedem :)))

amúgy a 36. héttől szedheted.

2009. márc. 19. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
A málnalevél tea a tágulást segíti, de ez tudományosan nem megalapozott tény, csak népi tapasztalat. Mindenesetre én ittam - ártani nem árthat alapon a 36. héttől. Szépen egyenletesen tágultam, igaz 8 órát vajúdtam, de állítólag első szülésnél ez is szép 'eredmény'. Én hiszek benne!
2009. márc. 19. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is ittam napi 2 csészével mégsem tágultam szinte semmit, császár lett nekem is a vége. Persze biztosan van olyan is, akinek bejött.
2009. márc. 19. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!