Gátmetszéskor pontosan mit vágnak el?
Különbözőek vagyunk. Nekem maga a szülés viszonylag könnyű volt, nem szenvedtem meg, azonban amikor a gátamat vágták, hiába érzéstelenítettek, az nagyon fájt... Igaz, csak egyetlen pillanatig. A varrás is kellemetlen volt, de összességében ki lehetett bírni.
A helye szépen begyógyult, látni nem lehet, csak kézzel lehet kitapintani, de csak ha tudom, hol keressem. :) Egyébként minden ugyanolyan, mint előtte volt. :)
Engem az érzéstelenítés jobban zavart, magát a vágást észre sem vettem. A varrás nem volt vészes, és most teljesen olyan, mint előtte, hiába keresem, nem tudom, hol vágtak, nem találom. Egyébként szülés után kb. 3 hétig éreztem egyre csökkentő mértékben, de sosem volt vészes, már szülés után pár órával ülve szoptattam.
Azt gondolom, hogy ez egyénenkét/szülésenként változó, kinek jobb, kinek rosszabb, esetleg ugyanannál a személynél is lehet más az egyes szüléseinél.
Nekem szerencsém van, mintha semmi nem történt volna ott :)
Nekem semmi nem létszik a vágásból,attól függ milyen dokid van.
Amikor megláttam az ollót nem nagyon tudtam vele foglalkozni,mert akkor jött egy fájás,és az egy kicsit jobban fáj.:)
Nálam vágáskor nem érzéstelenítettek, de nem éreztem semmit.
Érzéstelenítőt varráskor adtak, az is addigra hatott, mire befejezte az orvos, tehát végig éreztem. De legalább tudtam utána pihenni, mert lezsibbadt kicsit.
:) Szia!
A gát az maga egy izom. A teljes neve : gátizom.
Tehát, egy izmot vágnak át, mikor átvágják a gátat.. Ami elvileg teljes mértékben begyógyul.
Nekem legalábbis begyógyult..nem találom a helyét. Nem éreztem, mikor vágták, észre sem vettem. :) Illetve varrás előtt kértem plusz érzéstelenítő szurit, mert addigra már nagyjából kezdett az előzőnek elmenni a hatása.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!