Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszéskor pontosan mit...

Gátmetszéskor pontosan mit vágnak el?

Figyelt kérdés
A bőrt "ott" vagy valami izmot is? És milyen lett utánna aki már szült? Szépen begyogyult? Teljesen ugyan olyan lett, mint mielőtt egyáltalán teherbe esett volna???
2011. máj. 28. 14:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit, hogy amikor megláttátok az ollot, akkor nem ilyedtetek meg?Mert én már a tütől rosszul vagyok, rettegek a vérvételtől, nem még az, hogy megvágnak szo szerint, láttam videot direkt erről SZÖTRNYŰ!!!!!!!
2011. máj. 28. 15:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel éppen szülsz észre se fogod venni, hogy a doki kezébe mikor kerül az olló,a gátadat meg végképp nem látod legfeljebb tükörrel. A baba feje nyomja annyira a gátad, hogy nem érzed mikor vágnak ( 3 gyerekem van, 2-szer vágtak egyszer repedtem). A seb szépen begyógyult mindig, de sose lett olyan a gátam mint előtte, egy kicsit mindig átszabtak, ha gondolod belemegyek a részletekbe is, de elsőre szerintem elég ennyi :).
2011. máj. 28. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Különbözőek vagyunk. Nekem maga a szülés viszonylag könnyű volt, nem szenvedtem meg, azonban amikor a gátamat vágták, hiába érzéstelenítettek, az nagyon fájt... Igaz, csak egyetlen pillanatig. A varrás is kellemetlen volt, de összességében ki lehetett bírni.

A helye szépen begyógyult, látni nem lehet, csak kézzel lehet kitapintani, de csak ha tudom, hol keressem. :) Egyébként minden ugyanolyan, mint előtte volt. :)

2011. máj. 28. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Engem az érzéstelenítés jobban zavart, magát a vágást észre sem vettem. A varrás nem volt vészes, és most teljesen olyan, mint előtte, hiába keresem, nem tudom, hol vágtak, nem találom. Egyébként szülés után kb. 3 hétig éreztem egyre csökkentő mértékben, de sosem volt vészes, már szülés után pár órával ülve szoptattam.

Azt gondolom, hogy ez egyénenkét/szülésenként változó, kinek jobb, kinek rosszabb, esetleg ugyanannál a személynél is lehet más az egyes szüléseinél.

Nekem szerencsém van, mintha semmi nem történt volna ott :)

2011. máj. 28. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Huuu nagyon köszi a válaszokat!:) kedves első, ha megkérhetlek, akkor belemenél a részletekbe? De csak akkor ha megkérhetlek rá!:)
2011. máj. 28. 16:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja és még csak annyit, hogy gátvágáskor bőrt, vagy izmot vágnak vagy mit?
2011. máj. 28. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem semmi nem létszik a vágásból,attól függ milyen dokid van.

Amikor megláttam az ollót nem nagyon tudtam vele foglalkozni,mert akkor jött egy fájás,és az egy kicsit jobban fáj.:)

2011. máj. 28. 18:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálam vágáskor nem érzéstelenítettek, de nem éreztem semmit.

Érzéstelenítőt varráskor adtak, az is addigra hatott, mire befejezte az orvos, tehát végig éreztem. De legalább tudtam utána pihenni, mert lezsibbadt kicsit.

2011. máj. 29. 16:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

:) Szia!

A gát az maga egy izom. A teljes neve : gátizom.

Tehát, egy izmot vágnak át, mikor átvágják a gátat.. Ami elvileg teljes mértékben begyógyul.

Nekem legalábbis begyógyult..nem találom a helyét. Nem éreztem, mikor vágták, észre sem vettem. :) Illetve varrás előtt kértem plusz érzéstelenítő szurit, mert addigra már nagyjából kezdett az előzőnek elmenni a hatása.

23/N

2011. máj. 30. 01:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, aranyos vagy:)
2011. máj. 30. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!