Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki kiabált/ordított/üvöltött...

Ki kiabált/ordított/üvöltött szülés közben? Nézettek velünk egy dvd-t a kórházban, ahol a kismama mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szült, és szinte "éreztük", amit ő érezhet, mert eléggé kiabált.

Figyelt kérdés

Azt most hagyjuk, hogy lehet, hogy nem kellett volna ilyen képsorokat nézegetnünk a nagy nap előtt, mert már megtörtént.

Jártatok úgy szülés közben, hogy nem tudtátok kontrollálni magatokat, a viselkedéseteket? Ettől tartok a legjobban. (Még nem szültem, ahogy a kérdésből is látszik...) :)

2011. máj. 23. 11:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Nekem 3 szülésem volt,harmadszorra ikreket szültem.A leghosszabb sem volt több 2 óránál,de pont ezért nagyon intenzív volt.Én a vajúdás alatt nem kiabáltam,viszont kitoláskor igen,nem érdekelt,h azt mondták ne kiabáljak mert elfáradok,nekem segített összpontosítani.(Mint egy karatés mikor üt:DDD)Szerintem aki nem szült még-férfi orvos-,az nem tudja mi játszódik ilyenkor le az emberben,nagyon nehéz teljesen tudatosan végigcsinálni az egészet.
2011. máj. 23. 13:15
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
A tolásoknál én is ordítottam, nincs ebben semmi rossz! A szülésznőm mondta, hogy ez sok energiát visz el, ha meg tudom állni, hogy ne ordítsak, tartsam vissza, ha nem, akkor jöjjön aminek jönni kell.
2011. máj. 23. 13:36
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Elsőnél én is ordítottam, aztán szóltak, ha csendben összeszorítom a fogamat és nyomok, akkor könnyebb lesz. Tényleg könnyebb lett, így nem ordítottam tovább :)

Másodiknál már figyeltem az összeszorított fogakra, becsukott szemekre tolás közben.

2011. máj. 23. 13:40
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
belőlem egy hang nem jött ki, de pl a szomszéd vajúdóban a nő szó szerint ordított :S nekem anno gyerek koromban anyu mondta h ha egyszer majd szülök, akkor összpontosítsak, és próbáljak meg nem kiabálni ,mert azzal is rengeteg energiát veszítek.... meg ne arcból hanem hasból nyomjak... ezeket akkor nem tudtam értékelni ,de mikor odakerültem tudtam h miről beszélt. és hasznát vettem. férjem fogta a kezem, és mikor jött a fájás szorítottam, ő pedig tűrte (szegény). és ez így ment nálunk.
2011. máj. 23. 13:42
 15/21 anonim ***** válasza:
88%
Egy hangom sem volt pedig 53órát vajúdtam,a legvége volt a legnehezebb.Egyszer mondtam annyit a mellettem nst-n fekvő csajnak,hogy ez nagyon fáj.
2011. máj. 23. 14:02
 16/21 anonim ***** válasza:
90%
Én csendben vajúdtam, arra emlékszem, hogy kitolásnál csökkent a baba szívhangja és a doki belémkönyökölt teljes felső testtel többször is egymás után, na amikor láttam, hogy közelít, akkor hangosan kiabáltam, hogy NE,NE,NE,NE,NE!!!!!! De ezt én akkor nem is tudtam, később a férjem mesélte. Mindenki úgy szül, ahogy ösztönből jön. Ha ordítva, akkor ordítva, ahogy a legjobb!!!!! Senkivel nem kell foglalkozni, hogy mit szól!
2011. máj. 23. 14:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam vele, hogy azért az emberi métóságomat megőrzöm, fájjon amennyire csak fájnia kell, éntőlem aztán egy hangot nem hallanak. Hát nem így lett...) A szülés annyira fáj, hogy teljesen elveszi az eszét a fájdalom, szó sincs már emberi métóságról, ami az ösztönből jön, azt fogja csinálni. Marha nehéz követni az utasításokat (a legjobb ez a lazíts című szöveg a vajúdás alatt...na persze lazítsak)Amúgy utólag mondta a férjem, hogy nem kiabáltam (én így emlékeztem), csak nyöszörögtem. Amikor kézzel tágított, akkor voltam kicsit hangosabb (dehát az kib...ul fáj!) Aztán szülés után mindenkitől elnézést kértem, hogy hangos voltam, és mondták, hogy ez egyáltalán nem gáz, nehogy már emiatt szabadkozzak.
2011. máj. 23. 15:04
 18/21 anonim ***** válasza:

hát én is virnyikoltam amikor már jöttek a tolófájások

mondta is a szülésznő hogy : JAJ DE NEM SZERETEM EZT.

de hát mégis kiabáltam mert annyira fájt.

utána persze elnézést kértem a kitörésemért

mondta is a nő hogy nem haragszik

mert

NINCS FÁJDALMASABB A SZÜLÉSI FÁJDALOMNÁL.

és valóban milyen igaza van.......

brutális a szülés..

2011. máj. 23. 18:06
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem egyszer kérdezte egy ismerős, hogy milyen volt a szülés- és mondtam, hogy hú hát fájt meg minden, és vigig kiabáltam... Erre a férjem csak nézett rám, hogy miről beszélek, mert nem is kiabáltam, kicsit sóhajtoztam, de hang nem jött ki belőlem. Szóval az én emlékeimben egész más hangok voltak, mint ami valójában volt.

Második szülésnél viszont mondta a doki már a kitolásnál, hogy nyugodtan kiabáljak ha akarok. De mivel olyan gyors volt a vajúdás és a kitolás is, kb mindenestül 40percet voltunk csak a szülőszobán- így maradtam a sóhajtozásnál!!

A vajúdást-fájásokat nagyon megkönnyíti a nagy mélylevegővételek, és hangos susogós kifújások- én ezt csináltam. A kitolásnál meg csak nyomtam- és nyomás közben jött ki belőlem némi hang- de az nem kiabálás volt.

2011. máj. 23. 22:09
 20/21 A kérdező kommentje:

Olyan részletesen leírtátok az élményeiteket, hogy megígérem, ha túl leszek rajta, én is mesélek! :)

Köszönöm szépen!

Ettől függetlenül várom a további válaszokat, mert rengeteget lehet belőlük tanulni! :)

2011. máj. 24. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!