Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvossal meg lehet...

Fogadott orvossal meg lehet beszélni, hogy a kiírt időpontra indítsa meg a szülést?

Figyelt kérdés
Voltatok már így?
2011. máj. 18. 22:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

persze, lehet a nők lapját is olvasgatni de el lehet olvasni a statisztikákat a magazinok helyett, pontosabb képet fest a szülésindítás veszélyéről.

[link]

2011. máj. 19. 11:12
 22/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Nekem mindkét fajta szülésben volt részem. Köszönöm szépen, még egy indításból nem kérek.

Az első babámat 15 nappal hordtam túl, mikor spontán folyt el a magzatvíz (beígért indítás előtti napon), 1,5 óra alatt megszületett a lányom 4670 grammal és 58 centivel. NAgyon jó szülésem volt.

A másodiknál a kiírt napon befektettek, de mivel közeledett a Karácsony, és így is túlhordásos voltam, a dokival megbeszéltük, hogy szeretném az ünnepeket otthon tölteni. Dec. 19én indította a szülést. Ekkor már 4 nappal voltam túl a kiírt napon. 10,5 órát szenvedtem oxitocinos fájásokkal, szinte nem is éreztem köztük a szünetet. Örültem mikor végre megszületett a lányom, de azt hittem, hogy belehalok, olyan rossz volt az egész. Még az ellenségemnek sem kívánom, amit akkor éreztem. MOst várom a 3. gyermekünket, mondtam is a dokinak, csak akkor indítson, ha valami baj lesz, mert ha nem, én 3 hetet is szívesen ráhúzok, csak a gyerek akarjon kifele jönni, mert ha nem akar, az egy rémálom.

A másik, hogy a kiírás napján így is - úgy is befektetnek, tehát biztos, hogy beérsz a választott kórházba. Sőt, az sem biztos, hogy túlhordod :-D

Könnyű, és gyors szülést kívánok neked

2011. máj. 19. 11:24
 23/31 anonim ***** válasza:
Engem nem fektettek be a kiríás napján, az indítás napján mentem be a kórházab (6 nsp túlhordással)
2011. máj. 19. 11:26
 24/31 anonim ***** válasza:

08.05os vagyok.Mire vagy kivancsi?

Hogy miert inditotak meg elobb,mert mindenfele meresek utan azt mondta a dokim hogy egy esetleges tulhordas automatikus csaszart eredmenyez ugyanis a babam nagy volt hozzam kepest.

Ha egy baba nem akar meg megszuletni akkor hiaba inditanak,elso inditasom 3nappal a kiirt elott volt,12ora utan alltunk le,tagulni tagultam picit de csak az infuzio dolgozott a testem nem,meg nem volt jo az idopont.Vartunk egy napot majd ujra kezdtuk,mar reggel tudtam hogy sikeres lessz,mivel tavozott a nyakdugo.az infizio bekotese utan 7oraval mar a kezembe volt a lanyom.

nagyon nehez volt,utolag visszagondolva nem mennek bele az inditasba,ugyis megszuletik ha eljon az ido.

2011. máj. 19. 12:31
 25/31 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a Nők lapja. Egyszer Gerébet nyomatja, másszor a programozott szülést bagatellizálja.

Mondhatnák kiegyensúlyozott, de valójában végletekig szélsőséges.

Fura, hogy ezt valakinek magyarázni kell, hogy ha erővel, idő előtt kényszerítenek ki egy babát az rossz.

Most ráadásul jó páran ide írtak olyanok, akik bevállalták, de megbánták, de fogadni mernék ebből azt a 2-3 hszt jegyezted meg ami helyeselt neked.

2011. máj. 19. 14:35
 26/31 anonim ***** válasza:
Én izgultam, hogy szülessen meg időre a babám. Utólag nem tudom miért, bár minden rendben zajlott. A fogadott dokimmal megbeszéltük, hogy megindítja. A kiírt napon voltam nála, leválasztott valamit, picit fájt, véreztem is egy picit. Azt mondta szerinte másnapra lesz valami. Másnap nst este, az ügyeletes vizsgált, mondta 1 ujjnyi, erre meg lehet szülni. Jelzem semmi fájásom nem volt. Visszamentünk cuccokkal a kórházba, 10 körül burkot repesztettek, oxitocin infúzió, mászkálás, egyre sűrűbb fájdalmak, de csak az utolsó 2 óra volt elég durva. 2:45 re meglett a Drágám. Nagyon gyorsan, könnyen. Bár tényleg nem tudom mi lett volna, ha nem "indítja" be. Tehát meg lehet beszélni. De minden nő és szülés más és más. Nem biztos, hogy másnak is ilyen jól zajlik.
2011. máj. 19. 23:54
 27/31 anonim ***** válasza:

LÁnyok!

Egyrészt anyák lapja, nem nők lapja...

Másrészt nem indított, hanem programozott szülésről van szó. Leírja a kettő közti különbséget... És a doki (egy igazi doki...) nem lát benne hátrányt.

Megvannak a feltételek, amikkel lehet ilyet csinálni, és nagyon ideálisnak tartja.

2011. máj. 20. 08:30
 28/31 anonim ***** válasza:

kedves 8:30as

Mond már meg nekem, hogy a programozott szülésnél miben más az indítás?

Kirimánkodják a gyereket? Vagy burokrepesztéssel, oxitocinnal indítják? Mert ha az utóbbi, akkor tökmindegy, hogy terminus túllépés, doki kényelme, vagy anya kívánsága, a gyerek még nem akar kijönni, tehát meg fog vele szenvedni.

2011. máj. 20. 09:54
 29/31 anonim ***** válasza:

9:54! Bár nem engem kérdeztél, de a kérdésedre a válasz ott van az említett újságban! Van különbség a kettő között, csak mindenki összemossa. Indítottnál méhszájérlelés, oxitocin, stb.....

Én sem értek vele egyet ettől függetlenül, de hagyjuk már itt a vitatkozást és egymás győzködését! Kérdező megkapta a választ kérdésére, ennyi.

2011. máj. 20. 11:43
 30/31 A kérdező kommentje:
Na igen PROGRAMOZOTT szülést szeretnék.Bár tudom,nem természetes.
2011. máj. 20. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!