Fogadott orvossal meg lehet beszélni, hogy a kiírt időpontra indítsa meg a szülést?
Igen,nekem idopontra inditotta a dokim.
A kiiras elott 1nappal szultem.
Mondjuk en nem kertem o ajanlotta fel hogy szeretnek-e szulni,kis habozas utan igent mondtam.
Annyit mondok,soha tobbet nem valalnam be.
Az a baj vele hogy lehet hogy még nem érett rá a méhed pl. hogy meginduljon a szülés és akkor hiába repesztenek burkot meg kötik be a lóadag oxitocint a méhed egyszerűen nem elég érzékeny még rá, ha nem várod ki a megfelelő időt és emiatt jól elhúzódó irtó hosszú vajúdásod lehet amibe kifáradsz te is, a baba is.
Nem azt mondom hogy 100% hogy így van, de lehet egy sokkal rosszabb szülés élménnyel leszel "gazdagabb".:(
08:05-ös!
Tudnál erről kicsit többet írni?
Nekem a doki a kiírt napon meghindította szülést, mivel terhességi cukorbetegségem volt, nem engedtek túlhordást.
Egyéltlán nem bántam, így is 4 kilós lett a lányom.
A fiamat anno 6 nappal túlhordtam, aztán megíndították szülét, ő 4,4 kilós lett.
Semmi különbség nem volt két szülés között és örülök, hogy lányomat nem hagyták túlhordani, ki tudja 1 hét alatt még mennyit hízott volna.
Legtöbb kommentelőnem nincs igaza. Programozott szülés bizony kérhető! Ami nem egyenlő az indított szüléssel, amihez nagyon nyomós indok, veszélyeztetettség kell.
Májusi Anyak Lapja írja, 66-68. old:
Programozott szülés feltételei:
A terhességi terminusz egy héten belül legyem (tehát max egy hét lehet még a kiírt időpontig)
Nagyon kedvező szülészeti helyzet (problémamentesség)
A kismama kérje
A kismama és az orvos közös megeggyezése
Leggyakoribb okai:
Logisztikai szempont
Kényelmi szempont (pihenten szeretne szülni)
Egyéni szempont (apuka csak akkor ér rá)
Menete:
Burokrepesztés
Előnye:
Kiszámíthatóság
Hátránya:
Nincs
Az újságban olvashatsz róla bővebben, egy dokival van interjú.Én sem tudtam, de ezek szerint kérhető. Nem tudom, a dokik mennyire preferálják, de én el tudom képzelni, hogy kényelmesebb nekik is, mintha ügyelet után ugrasztanád ki az ágyból.
Privát véleményem, hogy nem tartom jónak, természetesnek, de nem ezt kérdezted.
na erre gondoltam én is, csak még nem volt időm azóta ideülni, de látom más beírta neked.
Nem igazán értem, hogy mért kell minden 2. kommentelőnek fikázódnia....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!