Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a második szülést IS...

Ha a második szülést IS indítani kellett?

Figyelt kérdés

Volt így valaki?

Annyira bíztam benne, hogy a második beindul magától, de most 39+3 hetesen egyre kevésbé bizakodom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy akinek a másodkat is indították, milyen volt az elsőhöz képest? Hossza, fájdalom mértéke stb.?

2011. máj. 9. 07:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen.

Elsőt rúlhorás miatt (40+6-on)

A másodikat megindították a kiírt napjon terhességi cukorbetegség miatt.

Nem bántam, a második gyerkőc így is 4 kiló lett, de laglább nem 4,4 kiló, mnit az első:-)))

Ha még ő ios bentmaradt volna majdnem 1 hetet, akkor biztos felszedett volna még "pár" grammot.

Mind a kettő kb 9-10 órát tartott, lassú tágulással és gyors kitolással, EDA-val.

2011. máj. 9. 08:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen.

Az első nem direkte lett indítva,de sok olyan vizsgálaton estem át előtte pár napon keresztül, amitől a szülés megindulhat. Már bent feküdtem 40+0 napon.

Egyik éjjel felfigyeltem, hogy 3 percenként feszítést érzek a méhszájamnál, de nem fájt, csak kellemetlen volt. Amikor már fél órája folyamatosan jöttek ezek a feszegetések, szóltam a szülésznőnek. Megvizsgált, 3 ujjnyi voltam. Telefonált a dokinak, jött fél óra múlva, burkot repesztett. Ekkor feküdtem fel a szülőágyra és innen fogva 23 perc múlva felsírt a kisbabám. Tehát összvissz nem volt az egész 2 óra sem az elejétől a végéig.

2.baba, szintén már a kórházban voltam. Minden nap vizsgálatok, de semmi jelét nem adta a baba, hogy meg szeretne születni. Ezért 42+0 napon reggel 9kor kaptam prostin tablettát. Délben kezdődtek a feszegetés szerű fájások. Eleinte csak 5-10 mpercig tartottak, de 3 percenként jöttek. Fél 2kor mentem vissza a szülőszobára, ahol a doki megvizsgált, 2 ujjnyi voltam. 2kor beöntés, majd wc, majd tusolás 40 percig. A fájások erősebbek lettek, de szintén csak feszegetés szerűt éreztem, de olyan volt, mintha csűrnék csavarnák a méhszájam. A pocakom abszolút nem feszült meg, se derékfájás, se semmi. Fél 4kor mentem vissza a szülőágyra, 3 ujjnyi voltam, burokrepesztés. Egyből jöttek a tolófájások, de nem nyomhattam még. 20 percig maga volt a pokol, eltörtem az ágy kapaszkodóját is, annyira fájt a fájás. A ctg semmit nem jelzett, le is kapcsolták, viszont a doki mondta, hogy van olyan kismama, akinek nem keményedik a pocija fájáskor, csak a méhszája fáj, de ez nagyon ritka eset. Szóval, 4:05 kor már nyomhattam, és 4:15kor felsírt a babám.

Nem lehet a 2 szülést összehasonlítani. A 2. baromira fájt, azt hittem meghalok a fájdalomtól, mégis ha szülhetnél még, ezt választanám, nem pedig az elsőt, ahol még tolófájásom sem volt, sem pedig egy igazi erős fájásom.

Volt egy 23.hetesen indított "szülésem" is, ott sem voltak fájásaim, csak 2 db feszítés féle.

2011. máj. 9. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!