Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány ujjnyira voltatok nyitva,...

Hány ujjnyira voltatok nyitva, amikor bementetek szülni?

Figyelt kérdés
el vagyok keseredve! 37 hetesen 1 ujjnyira voltam nyitva,ma voltam magzatvízvizsgálaton,és még most is! akkor meddig kell még várnom,mert mára vagyok kiírva! és akinek volt már ilyen vizsgálata és görcsölt,az tudna nekem olyat mondani,hogy olyasmi lesz a szülési fájdalom is,csak rosszabb?
2009. márc. 10. 15:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Délután 4 kor mentem be akkor már bő 4 újjnyira volt nyitva a méhszájeste 19: 19 kor megszületett a kislányom.Nem mondom hogy leányálom volt, de az biztos hogy megérte.:-)
2009. márc. 10. 19:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Én még zárt voltam az első magzatvízen, a betöltött 40. héten. Szülés előtt pár órával még csak 1 ujnyira voltam nyitva, de hamar, könnyen szültem.
2009. márc. 10. 20:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 39. hétre szültem meg a kislányunkat. Hat centire voltam kitágulva mikor megvizsgáltak a klinikán. Öt perces fájásokkal mentem be. De ezek a fájások nullák voltak..éppen picit görcsölgettek. Hat centinél voltam amikor megrepesztették a burkot, akkor erősödtek a fájások és innen három óra kellett a szülésig. Gyors volt és elviselhető. És csodás. Ja és minden infuzió, fájdalomcsillapító és oxitocin nélkül. Ittam 36. héttől kezdve a málnalevélteát.

2009. márc. 10. 22:16
 14/15 anonim ***** válasza:

8 cm voltam, és 10 cm ha jön a baba

:))

2009. márc. 11. 11:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Ne izgulj előtte emiatt, hihetetlen gyorsan ki lehet tágulni...

Nekem a magzatvíz folyt el, akkor bementünk, megvizsgáltak és kiderült, hogy 2 ujjnyira van megrövidülve a méhszáj, egyébként totál zárt vagyok. Ez négy nappal a kiírt dátum előtt volt. Jól megbiztattak, hogy ebből egy napon belül nem lesz baba, legalábbis tapasztalataik szerint fájások nélküli magzatvízelfolyás után első szülés esetében egy napon belül nem nagyon van baba. Külföldön élek, megnézték akkor gyorsan, hogy van-e valamilyen fertőzésem, kiértékelték a kenetet, nem volt, így haza is mehettem. Alig értem haza, beindultak a fájások, mint derült égből a villám, egyből két percesek voltak, két órát bírtam otthon vajúdni, de akkor szinte már folyamatosan fájt, bementünk a kórházba, megnéztek és kiderült, hogy a három órával azelőtti vizsgálat óta nulláról öt ujjnyira tágultam, tehát már teljesen nyitva voltam, szóval volt is nagy izgalom a szülészek részéről, meg rohanás, hogy előkészítsenek mindent és dokit szerezzenek. Ahogy megvizsgáltak már jöttek is a tolófájások. Azt mondták, hogy első babásnál ilyen gyors tágulás nem éppen mindennapos, de előfordulhat.

Szóval szerintem abból, hogy a szülés megidulása előtt mennyire van nyitva a méhszáj, vagy mennyire zárt nem nagyon lehet következtetni a vajúdás hosszúságára...

2009. márc. 11. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!