Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy néz ki egy szülőszék?

Hogy néz ki egy szülőszék?

Figyelt kérdés
Neten van kép vajon róla, meg hogy hogyan is kell használni, miért jó, stb.
2008. febr. 14. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk egy sima nőgyógyászati vizsgálat is abban zajlik.A szék maga úgy néz ki,hogy fektetve van,és van két műanyag lábtartója,amik a csípőd magasságába emelik a lábfejedet.Nem tudom,hogy van-e róla kép.

Használat értelem szerű,beleülsz és felrakod a lábad.Ha ágyon szülsz,akkor a doki/szülésznő stb. emelik a lábadat,meg igazgatnak,itt meg nem kell.Meg nem kell megemelni a hátadat,hanem ez alapvetően olyan alakba állít,hogy minél gyorsabban túl lehess a kitoláson.

2008. febr. 14. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Van róla kép itt: [link]
2008. febr. 15. 07:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A szülőszék egy WC ülőke alakú elöl nyitott szék:

[link]

[link]

Nem keverendő a dönthető támlájú szülő-/vizsgálóággyal (bár úgy szokták emlegetni,, hogy szülőszékké alakítható szülőágy...):

[link]

[link]

A szülőszéknél az anya szabadon mozoghat a testével, nincs belekényszerítve egy pózba, és nem a farokcsontján ül(fekszik). Vajúdni is lehet rajta, de ajánlatos időközönként felállni és sétálni, megmozgatni a gátat, hogy ne ödémásodjon be.

Ajánlom a Kórházban, háborítatlanul. (Brazil film magyar hangalámondással) c. filmet, remekül megmutatja milyen, és hogyan kell használni.

2008. dec. 15. 23:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy, de július 5-én megszültem a fiamat, talán másnak még hasznos lehet ez az info.
2008. dec. 16. 10:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!