Mik a tapasztalataitok? Hogyan járok jobban? Ha orvost vagy szülésznőt fogadok, vagy mindkettőt? Esetleg egyiket sem? Mert hát úgyis megszületik a baba nem?
Nekem csak fodatott orvosom volt. Pont ügyeletes volt,amikor mentem szülni, nagyon rendes, de az egész éjszakája rohanással telt, míg vajúdtam, leglább 5 nőt császározott meg vmi probléma miatt, és két császár között rohangált megnézni és a férjemet nyugtatni, de a finishben végig ott volt. Elégedett voltam nagyon.
DE!!
Legközelebb tuti fogadok szülésznőt is, mert aki ott volt, néha néha rámnézett, és ha nem lett volna ott a tesóm, nem is tudom mit csinálok. Már rég jöttek a tolófájások, szülésznő sehol,amikor kereste a tesóm, épp tv-zett, és félvállról odavetette,hogy egy órája nézett, biztos nem jön még a baba. Én meg majd meghaltam a fájdalomtól.Nagy nehezen odatolta a valagát és meg is lepődött,hogy ez már tényleg baba!!!!:) Kösssz
Úgyhogy legközelebb orvos+szülésznő!!!(Mielőtt írnák itt sokan, hogy drága lesz, az orvosnak 20 000 Ft-ot adtam, nem ennyit szántam , véletlen így alakult, azóta voltam nála, 6 hetes kontrollon, rákszűrésen, és ugyanúgy megismer, normális, köszön az utcán, megkérdezi hogy van a baba, jaaa és a kórházban mindenegyes nap bejött megnézni hogy vagyunk)
Legjobb tudomásom szerint akkor kell a fogadott orvosnak fizetni,ha miattad jön be amikor egyébként nem lenne bent.
Ha épp ő ügyel,és te egyébként is hozzá jársz,akkor ő lesz veled amúgy is.
De azt bizony tényleg meg kell fizetni,ha valaki a szabad idejében bármilyen szituáciból feláll,és bejön hozzád ,és még helyt is áll.
Én azt az orvost fogadtam meg, akihez végig jártam a terhesgondozáson. Magánrendelésére jártam és amikor megkérdeztem hogy elvállal e (viszonylag hamar, hogy ne érjen meglepetés) azt mondta hogy meglátjuk hogy mennyire jövünk be egymásnak (persze nem ilyen szavakkal XD). Úgy gondolom hogy ha fogadni akar valaki orvost, mindenképpen olyat aki az egész terhességét végigkíséri (tehát a gondozást is). Már túlléptem a 40. hetemet és egész végig problémamentes voltam, de mégsem akar jönni a baba. :( Nem is tudom hogy ilyen esetben mit kellene tenni ha nem lenne fogadott orvosom.
A 2. trimeszter vége felé említette meg az orvosom hogy érdemes szülésznőt is fogadni, gondolkodjak el rajta. A következő rendelésen meg is kérdeztem hogy kit ajánl. Fogadtam; nagyon segítőkész, mindenről kellőképpen tájékoztat. Amikor a CTG-m nem sikerült jól, meg kellett volna várnom az ügyeletes orvost aki pont akkor nem volt a helyén. Mivel pont melózott a szülésznő, ezért lejött és rögtön ment megkeresni a papírral az ügyeletes orvost. Magától értetődőnek vette, nem kellett megkérni rá (mondjuk nem is gondoltam rá), így nem kellett a kórházban (akár órákat) várnom.
Én mindkettejüktől megkérdeztem hogy mennyit kérnek. Az orvosom egy átlag összeget mondott, a szülésznő pedig hogy általában az orvos összegének felét. Amúgy Bp-en élek és itt is fogok szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!