Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik szültek azoknak nagyon fájt?

Akik szültek azoknak nagyon fájt?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes, csak kiváncsiságból kérdezem mert soha nem tudtam megérteni hogy szegény nőknek mennyire fájhat (én is nő vagyok) már nekem az is fáj hogy ha WC re kell mennem és nagyon fáj a hasam...
2009. márc. 4. 14:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem fajt..max annyir mint amikor a mensim megvolt...utanna kaptam izomba valami szurit,hat az nekem annyira fajt,h azt hittem lemarom a falat...ez 12 hete volt.
2009. márc. 4. 15:30
 12/17 anonim ***** válasza:
23%
Azért kell hogy fájjon, hogy tudjuk értékelni! Itt persze nem a 40 órás vajúdásokra gondolok....
2009. márc. 4. 15:33
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
miért fájás nélkül nem lehet értékelni hogy most született meg a babád???
2009. márc. 4. 15:37
 14/17 anonim ***** válasza:
50%
nem kell mindjart a masiknak esni. A valaszolo ezzel azt akarta mondani, h jobban ertekeljuk, amiert megszenvedunk. Akinek nem faj a szules, oruljon. A gyerek nevelesevel mindenki "megszenved", szoval minden gyerek ertekelve lesz ;-)
2009. márc. 4. 15:48
 15/17 anonim ***** válasza:
88%

Nekem a "nagyon fáj, de úgy is vége lesz, ki kell bírni, nincs vissza út" kategóriába tartozott a dolog. Volt gyomorfekélyem, az jobban fájt, ráadásul nem volt olyan pozitív eredménye, mint a szülésnek, azok felesleges fájdalmak voltak.

Gyorsan szültem, három órát vajúdtam, igaz, hogy 2 perces fájásokkal kezdődött. Másfél óra után vizsgálat nélkül azt mondták (telefonon egyeztettem a kórházzal), hogy ez még nagyon az eleje, még jó sok időm lehet, akár fél nap is.

Nah, akkor estem kétségbe, mert addig úgy voltam vele, hogy hamar vége lesz, akkor meg kijelentettem, hogy meggondoltam magam, ha ez fél napig fog tartani, akkor most inkább nem szeretném, még kérek pár napot. Még szerencse, hogy a szülő nő ilyen kívánságai sohasem teljesülhetnek, mert kiderült, hogy hülyeséget mondtak, nagyon is a közepén voltam, másfél óra múlva már jöttek a tolófájások és azzal megszűnt a nagy fájdalom is. Fájdalomcsillapításra sem volt idő, utólag nem is bánom, hogy kimaradt.

Érdekes, hogy én ha a következő szülésre gondolok (ami még szerintem messzebb van), akkor sem a fájdalomtól félek, pedig már tudom milyen, hanem amiatt izgulok, hogy minden rendben fog-e menni, úgy mint az elsőnél.

2009. márc. 4. 15:50
 16/17 anonim ***** válasza:
94%

Eddig két szülésem volt, mindkettő borzasztóan fájt, annyi volt a különbség, hogy a második gyorsabb szülés volt.

Mindkét gyerek 4 kiló felett volt, mindenfajta érzéstelenítő és kábítás nélkül szültem. Otthon "eltököltük" az időt, az elsőnél azért mert úgy megijedtünk, hogy azt se tudtuk hova kapjunk, a másodiknál pedig gyorsan tágultam, így mire beértünk mindkettő szülésnél a kórházba, addigra már nem volt értelme és idő, hogy beadjanak valami érzéstelenítőt.

Én bizony kiabáltam az utolsó fél órában, míg ki nem bújtak!

2009. márc. 4. 16:15
 17/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagyunk egyformák ezért nem értem miért hurrogja le egyik a másikat.Nekem is fájt,kapaszkodtam az ágyba ha jött a fájás,de próbáltam inkább a légzésre figyelni és így talán kibírhatóbb volt.Az egyetlen utálatos dolog az volt amikor már jött a toló "fájás" (ami nekem inkább egy elképzelhetetlenül nagy nyomási inger volt)és nem nyomhattam,mert nem voltam még egészen kitágulva.Szóval összességében szép és jó,de igen!Fájdalmas ezt ismerjük el!És nem vagyok ellensége annak sem aki kér valamit.Igaza van.Ha tehet ellene és akar is tenni,éljen a lehetőséggel.Azért egy kistesót még bevállaltunk,és már 29 hetesek vagyunk.Azért én már tudom,hogy MINIMUM mire számíthatok.
2009. márc. 4. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!