Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor túlhordás esetén...

Amikor túlhordás esetén naponta menni kell magzatvízvizsgálatra, az fáj?

Figyelt kérdés
2009. márc. 3. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Magzatvizet akkor tudnak nézni, ha már picit nyitva van a méhszáj. Nekem a dokim kézzel nyitott rajta egy picit, mert már egy hetet túlhordtam s teljesen zárt voltam. Na az nem volt kellemes, de maga a vizsgálat nem fáj. Illetve attól is függ milyen tapasztalt kezek csinálják. A saját dokim nagyon ügyes, tapasztalt, de egyszer voltam egy másiknál, na ott azt hittem leugrom a székről. Elvileg nem fáj, ha akkora méretű kütyüt használnak amennyire nyitva vagy.
2009. márc. 3. 12:57
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Sokan mondták már, hogy egyáltalán nem fájt nekik.

Hát nem tudom, nekem egy ügyeletes doki csinálta végül meg és kegyetlenül fájt, majdnem leugrottam a vizsgálóasztalról. Persze nekem is majdnem teljesen zárt volt a méhszáj még. Ne haragudj, nem ijesztgetésnek szántam, de nekem sokkal rosszabb volt, mint a szülés.

2009. márc. 3. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, még 1x, utolsó vagyok, azt hozzá kell tennem, hogy a szüléskor a vajúdás közepén kaptam epidurális fájdalomcsillapítást, és emiatt az nem volt olyan rossz, viszont a magzatvízvizsgálat alatt nyilván nem adott az ügyeletes doki semmi fájdalomcsillapítást.

Egyébként pár perc, max. 3-5 perc az egész, szóval túl lehet élni.

2009. márc. 3. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem igazán fájt, inkább csak kellemetlen volt. Na meg utána elkezdtem vérezni, ami elég gyakran előfordul.

2009. márc. 3. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha zárt a méhszájad, akkor fáj.

Nekem az első nagyon fájt, még zárt voltam, azt hitték, nem is tudják megnézni, de sikerült. Olyan, mint mikor citológiát vesznek, csak sokkal erősebben érzed. Az nem fáj, csak kellemetlen. Ez is olyan jellegű érzés, de nagyon nagoyn kellemetlen, inkább már fáj.

A következő már nem lesz olyan rossz, és után a már nem fog fájni (mint egy talpmasszázs...)

És igen, utána vérezhetsz, ne ilyedj meg, de egy normáis doki erre fel is hívja a figyelmed. Betétet tegyél vizsgálat után. (tisztasági elég)

2009. márc. 3. 16:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok, ezt naponta csinálják? Nem csak NST?
2009. márc. 3. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem csak másnaponta csinálták. Összesen csak kettő volt, mert a második alkalom után este megindult a szülés.

Kicsit fájt,de meg sem közelítette a szülés alatti fájdalmakat. Csak néhány perc az egész. A manóért mindent ki lehet bírni:)

2009. márc. 3. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Hány hetesen nézik az első magzatvízvizsgálatot?
2009. márc. 3. 22:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a betöltött 40. héten, és a szülésig 2 naponta.Nekem a 2.-ra már nem kellett mennem:)
2009. márc. 4. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!