Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés a legfájdalmasabb...

A szülés a legfájdalmasabb dolog amit valaha éreztetek?

Figyelt kérdés

Milyen fájdalomhoz hasonlítható a szülési fájdalom erőssége, vagy még sosem fájt semmitek ennyire? Mire számíthatok, kicsit félek.

38 hetes

2009. febr. 26. 20:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
Nekem 16 óra vot a szülés,és a végén megcsászároztak,hajnal 2től másnap este 6kor lett meg,és csak azután egy nappal mehettem fel az osztályra,addig semmi alvás,semmi kaja,mert ugye műtét,és kb 40-50szülés végighallgatása,na meg a császár után felállni még 2 nap után sem bírtam.Szóval az enyém durva volt,mégis azt mondom,hogy életem legszebb napja volt!!!!No para!!!!Amugy egy fájás olyan mint menszis görcs,csak szorozd meg 100-zal ,de tényleg ne izgulj,mindenki kibírja!!Miden jót!
2009. febr. 26. 20:36
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
nekem csak addig fájt nagyon-nagyon,míg azt nem mondták,hogy még 1 óra és a kezemben foghatom a fiamat. Na,onnantól kezdve nem emlékszem fájdalomra,pedig tuti fájt,de valahogy más dimenzióba kerültem. rengeteg függ szerintem attól,hogy lelkileg milyen állapotban vagy és tényleg igaz,hogy a babád járjon a fejedben. ilyen tekintetben tényleg rosszabb a fogfájás,mert az passzív fájdalom,se eleje,se vége.A vajúdás nagyon nagyon fáj,de ott a tudat,hogy mindjárt vége,és nem vagy egyedül,hisz a babád is veled van,együtt fáj,még ha benned is van még.Én így éltem meg,a kitolás nekem már maga volt a mennyország.
2009. febr. 26. 20:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

igaz, hogy nagyon, de nagyon fáj, de minden pénzt és fájdalmat megér! Egyik legfájóbb, de legszebb napod lesz az életedben, amire mindig boldogan gondolsz vissza..:)

én 7,5 hónapja szültem, nehéz szülés volt. 4280g és 58 cm-es kisfiút, természetes úton közel 13 óra alatt, de megérte! imádnivaló! amikor megszületik, felemeli a kis buksiját és belenéz a mellkasodon a szemedbe, halványan rád mosolyodik, meg a párodra (ha bent lesz), te mindent el fogsz felejteni abban a pillanatban! sosem hittem volna, de így van. fogalmam sincsen már, hogy az mennyire fájt, csak az rémlik, hogy eléggé. de legszívesebben már ma bemennék újra szülni, csakhogy legyen ismét egy manóm!:) kitartást! és ne aggódj!

2009. febr. 26. 20:47
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ és a bíztatást. Próbálok pozitívan gondolkodni, és csak arra gondolni, hogy láthassam a kisbabám, csak tényleg igaz, hogy az ember fél az ismeretlentől.

Valaki kérdezte hogy mire vagyok kiírva és én is pont március 11-re, szóval ha minden igaz még van egy pici időm, addig erősítem magamban a pozitív gondolatokat.

2009. febr. 26. 21:01
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a tetoválás sokkal jobban fájt. Szerintem szülés közben én egy olyan lelki állapotba kerültem, hogy nem érdekelt mennyire fáj, mert alig vártam, hogy a kezemben legyen. És tényleg igaz, hogy abban a pillanatban amikor kibújik mindent elfelejt az ember.
2009. febr. 26. 21:09
 16/23 anonim ***** válasza:
97%
jujj,az a pillanat,mikor rám nézett... ahogy írtad libabőrös lettem. Az a pillanat egy csoda és én azért még simán kibírnám még egyszer (sőt kétszer is) azt a fájdalmat. Attól lesz igazán különleges,hogy nem ismételheted meg bármikor. A fájdalmat már nem tudom felidézni,de azt a pillanatot,amikor kibújt,felemelte az orvos,a hasamra tette és a fiam elkezdett mászni rajtam felfelé,a gyönyörű kék szemeivel belenézett a szemembe,az egy hihetetlen élmény,semmihez nem fogható. Megfordítanám a kérdésed: a fájdalmat látod lehet hasonlítani fogfájáshoz,ehhez-ahhoz,de azt az élményt,azt a boldogságot semmihez - és a fájdalom nem ívódott belém,de azok a pillanatok,mint egy videó,annyira bennem maradtak. Nem röhögsz,nem vagy eufórikus állapotban,egyszerűen csak boldog vagy. Maga a harmónia,de lehet,hogy még ez a szó sem fedi le teljesen azt az élményt.Erre gondolj! :)
2009. febr. 26. 21:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Életem legnagyobb fájdalma volt, de a legcsodálatosabb pillanatok. Minden perc és másodperc csodálatos volt hiába is fájt elviselhetetlenül. És hát a végeredmény.... Na annál nagyobb boldogság még nem ért. És már nem is fog mert nem szülhetek soha többet. Nekem volt szájsebészeti ciszta műtétem. Az is kegyetlen, de a szülés az még inkább. Viszont ott várod a babát és amint kibújik már nem is emlékszel a fájdalmakra mert nem lényeg. Csak a baba! Nyugi ne félj mert nem mindenkinek fáj és látod mindenki kibírta az is akinek nagyon fájt. Sok boldogságot.
2009. febr. 26. 22:05
 18/23 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. febr. 26. 22:37
 19/23 anonim ***** válasza:
97%

Izgulni előre kár, ráérsz majd ott, habár ott már nem lesz rá módod. Hazugság lenne azt mondani, hogy nem fáj, nekem rettenetesen fájt, de van olyan, aki könnyen szül.

Volt egyszer egy szájszebészeti műtétem, álkapoccsontot kellett pótolni, mert a csontot kizabálta a ciszta. Amikor kiment a fájdalomcsillapító hatása, akkor az fájt úgy, mint a szülés. Gondoltam is rá, hogy ilyen fájdalmak mellett kár meg is szülhetnék.

Sok komolyabb betegség van, ami jobban is fáj szerintem.

A barátnőm most került be a kórházba, neki epegörcse volt, de azt mondják, hogy az sem jobb, ha a vesekőtől görcsöl valaki. Meg gondoljunk a rákosokra, akik mit szenvedhetnek.A szülésben az a jó, hogy kapok utána valakit, és ez a legcsodálatosabb dolog, amit az ember kaphat.

2009. febr. 27. 09:08
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Valóban kell sok-sok akaraterő és kitartás a vajúdás elviseléséhez, de én SOKKAL rosszabb fájdalomra számítottam.

Nekem a szülés utáni első két éjszaka volt a legrosszabb. Annyira fájtak a belső sebek (eléggé szétszakadtam), hogy az már tényleg fájdalom volt. De persze jó esetben ezzel nem kell számolnia az embernek!

2009. febr. 27. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!