Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az első babánál, tényleg...

Az első babánál, tényleg sokáig tart a vajúdás? Van akinél meg nem?

Figyelt kérdés
Ha igen,az alatt azt kell érteni,hogy pl:10-óra megállás nélküli erös fájdalom?
2009. febr. 26. 14:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam nem tartott sokáig én 6 órát vajúdtam és meglett a kislányom aki már 3 hónapos.Reméelm most a második abbónál,de fog tovább tartani.

Boldog Baba várást!

6 hetes kismami(3 hónapos kislány anyukája)

2009. febr. 26. 15:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én január 13-án szültem első babámat.éjjel 11-kor azt éreztem,hogy görcsöl a pocakom,fáj a derekam.Beültem egy kád meleg vízbe, mert azt olvastam ha csak jósló fájás akkor elmulik a melegvízben.Hát nem múlt el,sőt figyelni kezdtem 2 perces fájásaim voltak.Előzmény nem volt,ha csak azt nem nézzük hogy aznap valahogy nem kívántam a sexet.Mi a terhesség egész hossza alatt éltünk nemi életet,de valahogy akkor nem kívántam.Mostmár tudom miért!Elindultunk a kórházba.Mikor megvizsgált a doki azt mondta,1 ujjnyira vagyok kitágulva, ugyhogy probáljak pihenni.Ezután felgyorsultak az események, mert a szülésznő másfél óra mulva szólt a dokinak,hogy jó lenne ha jönne mert szülünk!

hajnali 4kor megszületett a kilányom!Mondhatom, hogy gyorsan, mert én is azt hallottam, hogy az elsőszülés az igen hosszúra eltud nyúlni.

Ne idegeskedj nem olyan szörnyű mint ahogy gondolod.Én is féltem de megéri!Amikor meglátod a kisbabád, elfelejted bármennyit is szenvedtél szülés közben!!

egy 6 hetes kislány anyukája

2009. febr. 26. 15:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

2 óra alatt született meg a kislányom (1.baba).

Üdv

2009. febr. 26. 15:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindennel együtt 4 óra alatt lett meg az első babám.A második bő 2 óra alatt.
2009. febr. 26. 15:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

2,5 óra alatt meglett a lányom, pedig első baba.

A fájdalom erőssége pedig relatív, fájt, nanáhogy fájt, de én rosszabbra számítottam.

a gyerekedért úgyis többre vagy képes, mint most hiszed :)

2009. febr. 26. 15:19
 6/14 anonim ***** válasza:

Harom orat vajudtam ketto es egy perces fajasokkal, ami azt jelenti, hogy a masodik feleben par masodperc szunet volt csak ket fajas kozott es nagyon erosek voltak a fajasok, valszeg ezert is tagultam ilyen gyorsan. Elso baba.

A masodiknal is kiegyeznek egy ilyen vajudassal, de ettol gyorsabb mar ne nagyon legyen, mert igy is mar tolofajasaim voltak, mire beertunk a korhazba es tenyleg elhittek, hogy harom ora alatt lerendeztem a vajudast. Indulas elott betelefonaltam es azt mondtak, hogy elso szulonek kizart dolog, hogy ilyen gyors legyen a vajudasa, szerintuk rosszul mertem a fajasokat, azok nem lehetnek ket es egy percesek. Nemtom azota sem, hogy mit lehet egy fajason rosszul merni, de mindegy. Azt mondtak, hogy fekudjek le aludni, pihenjek, mert jobb esetben is fel nap mulva lesz csak baba. (Megneznem azt a not, aki egy perces igazi durva fajasokkal meg le tud fekudni pihenni es elalszik szep nyugodtan! :-))

Nem hallgattam rajuk, bementem, kikoveteltem magamnak egy vizsgalatot, aztan volt nagy riadalom a szuleszeten, mert mar ki tudtak tapintani a babam fejet, alig tudtak osszeszedni az eszkozoket...

Szoval ha a masodik vajudasom meg gyorsabb lesz, akkor mar most elkezdhetem beszerezni a steril lepedoket az itthon szuleshez es kioktatni a ferjemet a szules levezeteserol, mert nagy valoszinuseggel ugyanebben a korhazban ugyanezzel a szemelyzettel szulok majd es ha rajtuk mulik, akkor mar be sem erek...

Ne felj tole egyebkent, en mar a tolofajasoknal azt mondtam, hogy nem is olyan durva dolog a szules, mint gondoltam es barmikor ujra bevallalnam. Ez olyan dolog, hogy a fogfajas is addig kegyetlen, amig tart, ahogy elmulik mar el is felejted, hogy milyen rossz volt.

Utolag meg azt is viccesnek tartom, hogy ilyenre rohanosra sikeredett a szulesem, legalabb van mirol meselni!

2009. febr. 26. 16:55
 7/14 Nikcsi ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ugy latom en vagyok az ellenpelda. :) En osszesen 28 orat vajudtam, felet itthon (ez teljesen elviselheto volt, jottek a fajasok, csak vegen volt mar falkaparos), felet korhazban (ez mar sulyosabb volt, de kibirhato). Nekem a kitolas volt a legrosszabb (2 ora) mert mar nem volt energiam, de aztan beduhodtem hogy milyen bena vagyok ha mar eddig jol viseltem most mit tokolok itt es megszuletett a pici fiam. :)

Nem volt annyia veszes mint ahogy hangzik, barmikor ujracsinalnam. Sok sikert!

2009. febr. 26. 17:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 11órát vajúdtam(ami fájt is),mire meglett a kisfiam,nekem nagyon nehéz és hosszú volt,azt hittem már meghalok a végére,de megérte:).Már 6hónapos és IMÁDOM.Első baba volt.
2009. febr. 26. 18:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
1,5 óra volt az egész
2009. febr. 26. 20:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
En 20 orat vajudtam.De mintha 20 nap lett volna.
2009. febr. 28. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!