Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvédelemmel szülők, milyen...

Gátvédelemmel szülők, milyen benyomásaitok vannak? !

Figyelt kérdés

Én is gátvédelemmel szeretnék szülni (a héten!!:)) és nagyon érdekelne, hogy mit éreztetek a szülés alatt/után stb. Hol szültetek, kinél gátvédelemmel.

Köszönöm

2009. febr. 23. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

második gyermekemet 12 honapja szültem kistarcsán gátvédelemmel.

szülés után sokkal jobb,tudsz ülni rendesen:-)))

2009. febr. 23. 15:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Szülés közben mit csináltak, hogy ne repedjetek? Babókáitok mekkorák voltak? Nagyon izgulok, mert szeretném megúszni a vágást.
2009. febr. 23. 16:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én szültem már gátmetszéssel és most gátvédelemmel is. Ég és föld a különbség!!! A gátmetszés napokig, hetekig kellemetlen. A gátvédelem mellett is repedtem kicsit, de csak 3 varratom volt. 3-kor szültem, fél 6-kor ülve szoptattam:)) Nem volt nagy a baba (2950g), de a fejecskéjének nem volt ideje összenyomódni, mert nem ment el a magzatvíz, így csak az utolsó pillanatban repesztettek burkot. Én Kalocsán szültem, ügyeletes orvosnál, de a szülésznő csinálja a gátvédelmet.
2009. febr. 23. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Második vagyok. A szülésznő a gátat nyomja vmivel amikor a tolófájások megindulnak.:)
2009. febr. 23. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kistarcsán szültem én is, az ügyeletesnél ( Bokor dr.)- nekem nem a személy a fontos, hanem a hely, mindegy.

Nagyon jól teszed, h gátvédelemmel szeretnél szülni, de sokszor mondd el nekik, mert szeretnek a dokik vágni ( valahogy nem érzik hasznosnak magukat, ha nem nyiszálhatnak szét valakit).

Szülés alatt a szülésznő masszírozza a gáttájékot, és amikor mondja, akkor nem szabad nyomni - mikor a baba feje odaér, hogy szépen lassan jöjjön át és ne repedj.

Valahol olvastam a "tűzgyűrű" kifejezést, elég találó, mert azért picit kellemetlen, mikor átmegy a baba feje, de utána már nem fáj, amikor a vállai jönnek - legalábbis nálam.

Nekem nagy baba volt, 4160g és 58cm, semmi gond nem volt, semmi varrat, remekül üldögéltem már a szülés után is.

Előző babánknál, a kislányomnál is gátvédelemmel szültem, ott egyetlen egy belső varrat volt csak, egy picike seb, de semmi egyéb, gátmetszés vagy ilyesmi. ( persze ott is háromszor el kellett mindenkinek mondani, az a Szt. Imrében volt 3 éve. Szerencsére mindkét kórházban támogatják a gátvédelmet).

És nehogy higyj a vészmadaraknak, hogy majd akkor 40 évesen kilóg a méhed, meg így vizeletcsepegés, meg úgy kitágult szervek. Baromság. ( én ezért is nem szültem a választott orvosomnál a kislányomat anno, mert nem támogatta a gátvédelmet)

Sok sikert!! :)

2009. febr. 23. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az első babámat vágással szültem,15 éve akkor még itt nálunk nem nagyon volt divat a gátvédelem.Elég kellemetlen a seb,amig gyógyul.9 hónapja szültem A II.női klinikán,a szülésznő( Zsoldosné Eta)gátvédelmet alkalmazott,egy picit repedtem kb 2 öltésnyit.De pár nap alatt szinte semmit nem éreztem,és elötte is csak kellemetlen volt nem fájt.A nagyobbik fiam 2800g volt a pici 3300g.A pici fiamnál,a kitolási szakaszban úgy éreztem mintha égne alul mindenem,de nem fájt jobban/kevésbé mint amikor vágnak.Sokkal jobb gátvédelemmel szülni,az biztos!
2009. febr. 23. 17:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok!Nekem a szülésznő végig mondta,hogy mit csináljak!Egy tündér volt!
2009. febr. 23. 17:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utolso valaszolo nagyon jol leirta a folyamatot. Nalunk is ez tortent. En szules elotti hetekben csinaltam gatmasszazst olajjal, igy keszultem, de elvileg ezen nem sok minden mulik.

Nagyon fontos, hogy figyelj majd a szuleszre, tehat tenyleg csak akkor es olyan intenzitassal nyomj, ahogy o mondja, ha megallitt, akkor kesz, ne nyomj, hihegd el a fajas veget. Nem annyira egyszeru, mert az oszton es az inger azt sugja, hogy be kell fejezni a nyomast, de nem szabad, tenyleg meg kell allni. Sok kis apro nyomassal lett meg a fiam, nagyok nem igazan voltak. A gatvedelmes szules idoben egyebkent tovabb tart, marmint a kitolasi szakasz. A szulesz eleg sok olajat hasznalt, es amikor megallitott, akkor igazgatta a mehszajat es a huvelyemet tulajdonkeppen a gyerek fejehez. Azert fontos, hogy lassan es centirol centire jojjon ki a feje es ne egyszerre, hogy a szoveteknek menetkozben legyen idejuk kitagulni. Ha csak "kirobban" a gyerek hirtelen egeszben, akkor erre nincs ido...

Az en fiam 3700 grammal es 55 centivel szuletett, a fejkorfogata 36-os volt (inkabb ez itt a lenyeg, mert a fejenek kell kifernie, a buksi tori az utat a vallaknak es a fejhez kepest keskeny medencenek, labaknak.

Nem gondoltam volna meg almamban sem, hogy ennyire tagulekony vagyok es ilyen jol sikerul a dolog, mert elso baba es nem voltam eppen egy tag huvelyu no. Tenyleg nehezen hittem el meg szules utan is, hogy ott kifer egy ekkora baba... Egyaltalan nem repedtem, csak horzsolasok lettek, a baba kicsit kikarmolt, mikozben kibujt, de ez a legkisebb problema. Szules utan semmilyen fajdalmam nem volt, kicsit erzekeny volt a huvelyem, mint mondjuk mensi idejen szokott lenni, de semmi tobb. Elso egy-ket hetben az izmaim ott lent nem igazan mukodtek, elso nap szinte nem is tudtam tartani a vizeletemet, ha pisilnem kellett, akkor rohanhattam is, mert akkor azonnal kellett. Bevallom oszinten, hogy akkor kicsit feltem attol, hogy ez igy marad. Nehany nappal szules utan mar elkezdtem az intimtornat es naprol napra javult a helyzet, kb negy hettel szules utan mar minden a regi volt, mukodtek a pc izmok, a huvelyem a regi meretu, semmi sem valtozott, a ferjem szerint sem.

Ugyhogy nagyon bizom benne, hogy a masodik szulesem is hasonloan jol sikerul.

2009. febr. 23. 17:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Jó, hogy csak pozitív élmények vannak ezzel a témával kapcsolatban. Engem ijesztgettek, hogy tönkremegyek meg ilyenek, de szerencse, hogy ilyen akaratos vagyok.

Etelkáról már rengeteg jót hallottam. Holnap tudom meg, hogy az orvosom kit ajánl, kivel dolgozik szívesen. Ha nem az Etelka, akkor is finoman rákérdezek. Hátha.

Üdvözlet

2009. febr. 23. 19:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Szióka!

17:42 válaszoló vagyok!A II.Női klinikán fogsz szülni?Melyik dokinál?Nekem nem volt fogadott szülésznőm az Etus,és Ő maga "használta" a gátvédelmet.

2009. febr. 24. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!