Szülés előtti héten, akik még teljesen zárva voltak,
hogyan tágultak, nehéz volt a szülés? Mikorra szültek
meg, gondolok itt hétre.
a dokim szerint nem bíztató, ha teljesen zárt a méhszáj a szülés előtti héten, de nem zárja ki, hogy gyorsan és jól szülj meg, én azt hiszem egy kicsit "gyúrni" kéne rá, pl. lépcső, málnalevéltea, szex, meleg fürdő, guggolás, stb.
2009. febr. 23. 13:32
Én szülés előtt 2 héttel már alig egy ujjnyira nyitva voltam.Rengeteg séta...mozgás fürdő semmi se segített-úgy mentem szülni,hogy alig 2,5 ujjnyira voltam csak nyitva és nagyon nehezen tágultam csak,a vége vacuum lett.
2009. febr. 23. 13:35
utolsó vagyok,kimaradt:40,2 hétre kb 6 óra vajúdás után
2009. febr. 23. 13:36
Én teljesen zárva voltam, 40+5-re szültem, 26 órát vajúdtam. Végül császároztak.
2009. febr. 23. 13:39
Én végig teljesen zárt voltam, a kiírt napon reggel folyt el a magzatvíz, és másnap reggel császárral lett meg a baba.
Ez ne ijesszen meg: nem igazán van összefüggés a kettő között. Esetleg próbálj ki valamilyen homeopátiás szert, ha gondolod, de maga a tágulás eléggé alkati dolog: van aki egy-két óra alatt megfelelően kitágul, van aki, mint például én, majdnem egy nap alatt sem. Plusz nekem feküdnöm kellett a vajúdás alatt különböző okokból, de normál esetben az ember sétálhat, stb., szóval a máskor szidott gravítáció ilyenkor jól jöhet:)
2009. febr. 23. 13:42
Sajnos én sem tudok pozitív példát írni. 40+1 hetesen 22 óra vajúdás, oxytocin infúzió és burokrepesztés után végül császárra lett meg a kisfiam. Reggel 5-től délután 4-ig 5 perces fájásokkal semmit sem tágultam, utána kötötték be az oxytocint, de attól is csak 4,5 ujjnyira tágultam éjjel 11-re.
2009. febr. 23. 13:50
Szia! Én is teljesen zárt voltam, de nekem a baba szívhangja miatt indították meg (40+6). Viszont úgy tudom, az is sokat számít, hogy a baba feje már beilleszkedett-e a medencébe. Ugyanis a fej, ha lent van (s jönnek a fájások), akkor nyom a méhszájra, ami szintén elösegíti a gyorsabb tágulást. Nos nálam az elsönél nem jött le a babó, nagyon lassan tágultam.
De egy kis málnalevél teával rásegíthetsz a dologra, ez lazítja a méhet, puhítja a méhszájat. Már kanna számra is ihatod! Söt van pár homeos szer pl. Caulophyllum 5 CH, ez is puhítja a méhszájat. Sétálj sokat, a labdán való körözés is segíthet, hogy a babád feje megtalálja a medencébe vezetö utat.
Egy 36 hetes kismama
2009. febr. 23. 13:54
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ma kezdtem a 40. hetet, de eddig még csak egy jóslóm sem volt, sexelni szoktunk, fürödni az elejétől kezdve csak fürdők, igaz mostanság már forró vízben, de az sem hat. Sétálni nem nagyon szeretek, mert alig bírom bele préselni a lábam a csizmába, meg 10 perc után úgy bele dagad, hogy a cipzár nyoma is fél napig utánna benne marad.Nem tudom mikor akar majd kibújni a kislány, de valahogy úgy vagyok vele, ha vajúdok, akkor a vége nehogy már császár legyen, ha már megszenvedek, jöjjön ki rendesen, vagy ne is fájjon csak altassanak el, s vágjanak fel :D
39 hetes voltam, mikor a dokim befektetett a kórházba, aznap este elment a magzatvíz, de fájásaim nem voltak, zárt volt a méhszájam. Másnap du 16 órakkor oxitocint kötöttek be, amitől jöttek a fájások is, de még akkor sem tágultam. Aztán jött a meleg vizes tusolás, labda... stb. De csak úgy tudtam tágulni, hogy az orvosom a kezével rásegített a fájások alatt. Este 23- kor lett meg a bébi. Üdv
2009. febr. 23. 14:38
Szia!
40+5 napoan szültem, előtte 4 nappal még tök zárt voltam. Utána a szülés napjáig is csak 1 újjnyi volt. 8 óra alatt meglett a babám, minden simán ment, szépen tágultam.
2009. febr. 23. 16:48
Kapcsolódó kérdések: