Császár után mire kell figyelni? Pl. Annyit tudok, hogy a fejet nem szabad felemelni, mert fejfájást okozhat. Vannak még hasonló tippeitek?
Szia!Nekem császár után 12 órával kellett felkelnem van ahol 6 óra után.
Elöször az örzőbe vittek nem szabadott nagyon felemelni a fejem.Nekem este 22 -kor volt a császár és reggel 5-kor már hozták a babát szopizni úgyhogy akkor már oldalra fordulhattam.Az első felülés vagy 1 órán át tartott.Utánna segítettek zuhanyozni és egész nap nem mertem visszafeküdni hátha nem tudok felkelni.
Hát nem a legjobb élmény,de a baba kárpótolni fog:)
Én most 31 hetes kismami vagyok úgyhogy valószínű császár lesz megint mert most meg faros a baba és nagyon lennt van így nem tud befordulni.
Liza
Én alig mozgattam a fejem, de iszonyatos fejfájásom lett. Hányingerig fájt a fejem, rosszabb volt, mint bármi más a császárral kapcsolatban.
Engem 6 óra után felkeltettek, bár még nehéz volt a mozgás, azért elég jól ment. Mondjuk szédültem eléggé, mikor levették rólam a haskötést (körbe voltam tekerve egy lepedővel és az tartotta a pocim, de levették és "lezuttyant" a hasam a sebre, na attól nagyon rosszul lettem. Pedig alig maradt hasam.).
Igyál sok folyadékot, majd császár után. Nekem elég későn adtak inni, nekem meg eszembe sem jutott, hogy igyak...pedig ez is segít abban, hogy ne kezdjen el fájni a fejed.
Amúgy a mozgás tényleg segít, én egyfolytában "úton voltam" és a sebem is tök gyorsan gyógyult.
A fejet érzéstelenités után nem szabad emelni.
Császárnál annyira figyelj, hogy amint lehetséges, kezdj el sétálni, még ha csak a szobában is.
Császár után 6 óráig nem szabadott a fejemet emelgetni, csak fordítani jobbra-balra. Ezért jó, hogy vittem magammal egy nagy, fél literes műanyag poharat és szívószálat, így a szívószálhoz csak odahajoltam, és ittam. Fontos, hogy sokat igyál a műtét után. A nővérek majd úgyis mondják, hogy mikortól szabad inni.
És igen, mozogni, mozogni, mozogni. Ahogy fel lehet kelni, muszáj felkelni!!! Meg kell magad erőltetni, és menni a folyosón, sétálgatni, mert annál könnyebben gyógyulsz. Én egyébként már másnap sokkal könnyebben mozogtam, mint azok, akik természetes úton szültek.
Nem írom le amit az előttem irók:)
Nekem még "nagy problémát " okozott, hogy vissza kellett fognom magam h NE nevessek, és ne köhögjek, mert annyira meghuzódott a seb, h az borzasztóan fájt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!