Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beavatkozás-mentes szülés...

Beavatkozás-mentes szülés vagy szülésindítás?

Figyelt kérdés

A 2. gyermekem a szülőágyra való felfekvéstől számított 1 órán belül meglett.

A dokim infúzióra kötött, fájásgyorsítót kaptam meg még ki tudja mit.

Szanaszét repedtem a gyors szülés miatt.

Szerintetek nem lett volna jobb megvárni, hogy rendesen kitáguljak? Hova volt ez a nagy sietség?

2009. febr. 17. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom mikor infúzióra kötöttek a baba szívhangját is nézték. Nálam is ez volt és azért kellett beavatkozni hirtelen mert romlott a szívhangja. Engem is szanaszét szabdaltak, sőt nem tudtam megszülni ezért vácumot kellett használni.
2009. febr. 17. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos meg volt az oka a dokidnak, hogy miért gyorsított a folyamaton.

Az infúzióban általában olyan lazítók (is) vannak, amitől könnyebb, gyorsabb tágulni. Én azért kaptam infúziót, mert az istennek sem akartam rendesen tágulni. Meg is hozta a hatást.

2009. febr. 17. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem irigyellek.Én az elsőnél kaptam infúziót,mert EDA-val szültem és ahhoz kell.4 óra alatt kész is voltunk,2 varratom volt,belső 1 sem.A 2.babámnál SEMMI beavatkozás nem volt.2 és fél ujjnyival mentem be,a szülésznőm megvizsgált.Bő két óra múlva megvolt a baba,aki teljesen a maga tempójában születhetett meg.Csak a szülésznőm vizsgált,a dokim a tolófájásokra jött be.Gátmetszésem se volt,és belső sérüléseim sem.Ezáltal én 1 szurit se kaptam,annyi történt,h a szülés után áttörölték a hüvelyemet gondolom fertőtlenítővel.Szval van beavatkozás mentes szülés.A pici 9 hós,a Szt.Isván khzban szültem.
2009. febr. 17. 16:21
 4/5 anonim ***** válasza:
A pár napos túlhordás miatti (konkrét ok nélküli) szülésindításnak én ellene vagyok. Láttam már rossz példát sajnos. De magát a fájáserősítést - ha a baba vagy a te állapotod miatt kell - nyilván nem ítélem el. Akkor, abban a percben valami miatt biztos szükséges.
2009. febr. 17. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Én 8 napot hordtam túl a kicsimet. Végig rendben volt minden. Jó nst eredmények stb... Hétfő reggel orvosok bejöttek és kérdezték minden rendben van e, akarok e szülni, na ná, hogy szerettem volna,de azt kihangsúlyoztam, hogy beindítani ne szeretném, hogy beindítsák. Azt mondták 2 napot várnak, ha addig semmi indítanak.

Még hétfő este éjfélkor magától beindult a szülés. Kapásból 5 perces fájásaim voltak, szivárgott a magzatvíz. Nagyon boldog voltam, hogy végre órák kérdése és karomban tarthatom a picimet. mire 1 óra múlva beért a férjem már 2-3 perces fájásaim voltak, állítólag nem voltak elég erősek.( én azért másképp emlékszem nekem így is nagyon erős volt, bár az én tűréshatárom a béka segge alatt van.) Én már eleve fájások nélkül nyitva voltam 2 ujjnyira, ez miatt kellett a végén 8 napot kórházban töltenem, engem nem is engedtek haza. Délelőtt 10 kor már tolófájásaim voltak, de baba csak 12:40-kor lett. Pedig kaptam oxitocint, nevetőgázt, injekcióm az orvos segített a picinek átfordulni mert nagy volt a buksia és nem fért át. Hozzáteszem, én nem tudtam, hogy mekkora manóm lesz, így totál meglepődtem, hogy 4280 és 58-cmmel megérkezett közénk a kisfiam.

Mindketten jól vagyunk, túl vagyunk a szülésen, de akár holnap visszamennék és szülnék egy újabbat, mert nagyon jó volt Hihetetlen, de mégis úgy emlékszem vissza rá, mintha az annyira fájdalmas nem is lett volna. Én kaptam belső varrást is, mert ott is szakadtam, valamint volt gátmetszésem is.

Sajnos sérült a nyálkahártyám, így még mindig nem jöttem teljesen rendbe szülés után, most azt is kezelni kell.

De ezek mind mind annyira lényegtelen dolgok, mert itt van a kisfiam, aki egy tündéri áldott jó gyerek!

Sosem sír, másfél hónapos kora óta végigalussza az éjszakákat. Most fogzik, de nem is veszi fel a dolgot. Pedig már van négy fogunk.

Már 7,5 hósak vagyunk, de bármikor végigcsinálnám újra akár azt a 12-13 órát.:)

2009. febr. 18. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!