Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után rendes szülés?

Császár után rendes szülés?

Figyelt kérdés
2 és fél év fog eltelni a két szülésem között. Az első császár lett. 2 méhszájtágítótól 2 nap alatt sem tágultam, csak 1 ujjnyira. Most sem fogok tágulni? Vagy reménykedhetek sima szülésben?
2009. febr. 17. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem az anyukám császárral szült a 70-es évek elején, ráadásul még hosszában vágtak neki, rá öt évre az ikerhugaimat simán, ráadásul az egyik faros volt.
2009. febr. 17. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Én is császárral szültem a lányom(első gyerek), infúzióval indították, 19 óra alatt nem tágultam csak 1 ujjnyira.

A kisfiamat rendesen szültem, burokrepesztés után 6 és fél órával meglett:) Sikerült kitágulnom rendesen!

Én majdnem végig a kádban vajúdtam, azt mondta a doktornő, hogy az segíti a tágulást. Ha lesz rá lehetőséged próbáld ki.

Nagyon remélem sikerül neked is másodszorra rendesen szülnöd, és tágulnod. Nekem sokkal-sokkal jobban fájt a fajúdás, főleg az a része amíg kitágultam. De egész más élményként maradt meg bennem, mint a császáros szülésem. Azóta érzem úgy, hogy én valóban szültem, és világra hoztam a babámat! Nem pedig segítették, mint az elsőt, ami után kicsit depis is voltam. A rendes szülésem után viszont, ahogy kibújt a babám, egyből vigyorogtam, semmi bajom nem volt.

Kívánom neked, hogy te is átéld ezt, és kitartást!

2009. febr. 17. 13:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy ismerősöm 2003-ban az elsőt császárral szülte, mert faros baba volt, hosszában vágták. Aztán 2007.-ben a másodiknál ismét császározták, mert féltek, hogy szétszakad a méhe. Elfolyt a vize és 4 ujjnyira volt nyitva fájás nélkül, de mégsem hagyták rendesen szülni. Sok mindenen múlhat, hogy engednek e simán szülni.

Kitartás, jó baba várást! Gyors szülést! :)

18 heteske

2009. febr. 17. 14:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is hasonló cipöben járok. Most vagyok 35 hetes, reménykedem a rendes szülésben. Nekem 3 és fél év telt el a császár óta (csak 2 újjnyit tágultam). Tegnap beszéltem a védönövel, aki mondta, hogy már most elkezdhetem a málnalevél teát. Szeretnék járni akkupunktúrára. Állítólag ez is segíti a tágulást és lerövidíti a vajúdást. Vannak még homeos szerek is!

Próbáld meg pozitivan nézni az egészet, s biztosan sikerül! Statisztika szerint is jó esély van erre!

2009. febr. 17. 14:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én császárral szültem (ki voltam tágulva, de a baba nem volt rendesen befordulva). Érdeklődtem orvosoktól/védőnőtől, hogy szülhetek-e majd simán. Azt mondták, hogy ez sok dologtól függ: mennyi idő telik el a 2 baba között, a vágásod mennyire jól gyógyult be és, hogy a kötőszöveteid milyenek (azt mondják, ha valaki vékony alkat nagyobb az esélye, hogy simán tud szülni), de ez valószínűleg csak ott fog kiderülni, közvetlenül a szülésed előtt. Akárhogy is, nagyon szép dolog egy gyereket világra hozni és nem számít, hogy ez milyen módon történik. Sok sikert kívánok a szüléshez és a babához!
2009. febr. 18. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!