Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Dr. Lenkei gyöngéd születés...

Dr. Lenkei gyöngéd születés "elmélete"?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek? Már többfelől hallottam róla. Kérte már valaki az orvosától, hogy így szeretne szülni?

(Nem a Lenkeiről várom a véleményeket, inkább a módszerről.)

2009. febr. 16. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van benne valami (és még szcientológus sem vagyok;) ). Attól, hogy csendben szülsz, se neked se a babádnak nem lesz baja. Csak nem érnek feleslegesen hatások. Nem törvényszerű, hogy jajgatás mellett szülessenek a babák. (húh, most sokan dobálnak felém köveket. Sorry).

Bárhol kérheted, de lehet nem lesz belőle közben semmi. Az a lényeg, hogy ne muszájból legyen. Sőt még császárnál is használható. Az én öcsém így született és normális gyerkőc, érdeklődő, nem ijedős. Igaz,hogy messziről jött doki, aki elvállalta az ilyen típusú szülést.

2009. febr. 16. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Én így szeretnék majd szülni.
2011. máj. 3. 10:27
 3/6 A kérdező kommentje:
kedves második! én már rég túl vagyok rajta, simán szültem, de lebeszélnélek :)
2011. máj. 4. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Miért beszélnél le a "gyöngéd szülésről"?
2011. máj. 6. 09:05
 5/6 A kérdező kommentje:
eléggé rosszul fogalmaztam, nem arról beszélnélek le. inkább azt mondom, hogy hasonló tervekkel indultam a terhesség alatt. aztán jött a vége, majd a szülés és inkább követtem a kórházi gyakorlatot én is, főleg szülés alatt nem tudott már érdekelni semmi. én azt mondom hagyatkozz a dokira majd ő tudja a dolgát! :)
2011. máj. 6. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Na ja, magadra figyeltél... és a gyerek érzelmei??

Egyébként pontosítok, Lenkei csak interpretálta magyarul, azonban úttörő jellegű, amit ezáltal is tett, akárcsak az, hogy felvilágosítja az embereket a (kötelező) oltások veszélyeiről, ugyanis azok mérgek: higany ill. alu ötvözetet tartalmaz, amely minimális mennyiségben is károsak, főleg a kisgyermekekre, legesleginkább az újszülöttekre, mert idegi károsodást okoz, végző esetben hiperaktivitást, és/vagy autizmust;

nem a homeopátiáról beszélek, az alapvetően más mechanizmus.

Nah, kis kitérőm után annyit, tehát a gyermek érdekei mindenekelőtt, a születés során is. Lenkei arra is felhívja a figyelmet, hogy akármilyen törvény is írja elő az oltásokat, az első két hétben nem köteles beadatni a szülő, sok lelkiismeretlen szülész meg azonnal benyomja ezt is, mondván: "na ez is megvótt, ezen is túlvagyunk"

:S ...

Egyébként Leboyer, francia szülész írta a könyvet, Lenkei majdnem egy-az-egyben fordította.

2013. jan. 21. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!