Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért császároznak annyi nőt?

Miért császároznak annyi nőt?

Figyelt kérdés
Egy heg gyógyulása nem veszélyesebb, mint a sima, természetes szülés???Miért kell akkor is császározni ha az nem indokolt...A heg is olyan csúnya meg láttam császár utáni nőt és kimerültebben nézett ki mint aki rendesen szült...
2009. febr. 16. 10:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon ráérhetsz,ha a válaszomat van időd bemásolni...Nem tudom,hogy milyen válaszokat szerettél volna olvasni erre a nagyon fontos kérdésedre.
2009. febr. 16. 15:23
 22/33 anonim ***** válasza:
61%
11:00-ás vagyok. IGEN, biztosan tudom, hogy volt akkor programohott császár is, mert a doktor úrnak, sűrgős utazhatnékja támadt!!! Mielőtt a következő kérdés az lenne, hogy honnan tudom... Az anyuka később a szobatársam volt!
2009. febr. 16. 15:44
 23/33 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom miért kell "chat"-nek használni ezt az oldalt. Erre nagyon mérges vagyok. Mikor 36 válszból 29 egymás szidalmazásáról szól. Miért nem lehet egyszerűen leírni a véleményed, a másik szidalmazása nélkül?

Én is azt gondolom, igaza van a kérdezőnek.

A szomszédomban is olyan anyuka van, aki meg sem próbált szoptatni. Sajna divatvilágban élünk, és a szoptatás ciki, mert a mellem csúnya lesz... meg hasonlók.

A császár is ilyen: sokan annyira félnek, hogy nem is tudom miért vállalnak babát. Sokan igenis kérik a császárt, és a dokik gond nélkül megteszik.

Én is úgy gondolom, hogy sok évvel ezelőtt nem volt ennyi császár, a természet úgy van kitalálva, hogy a nő megszülje a babáját.

És ha valóban indokolt, akkor a császár egy életmentő beavatkozás, és nem rutin kéne , hogy legyen.

Én hüvelyi úton szültem első babám, és bármikor újracsinálnám, és rettegnék, ha a császár szóba kerülne...

2009. febr. 16. 16:10
 24/33 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem kevesebb az indokolatlan császár. Az meg, ha valaki császárt kr, az az ő egyéni döntése.

Sajna én oviban találkoztam olyan kisfiúval, aki szellemileg kicsit visszamaradt volt. Nem volt igazán fogyatékos. Viszont néha nagyon kezelhetetlen volt, hangulatgyerek. Ennek az volt az oka, hogy az anyukája nem engedte a császárt, mert hogy fog bikiniben kinézni. Szomorú, de emiatt a gyereke enyhén károsodott.

Szóval inkább császározzanak fölöslegesen, minthogy nem és akkor van a baj.

2009. febr. 16. 16:46
 25/33 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi, kivéve a háborgó egyednek.Amúgy bemásolni baromi egyszerű volt a válaszod vagy még nem hallottál a vágólapról és a beillesztésről?2 secundum
2009. febr. 16. 20:14
 26/33 anonim ***** válasza:
30%
Nagyon örülök,hogy ez a kérdés volt a legnagyobb problémád.További jó unatkozást...(egy anyuka)
2009. febr. 17. 09:06
 27/33 anonim ***** válasza:
45%

A 16.46-os válaszolónak: azt gondolod, a "fölösleges" császárnak nincs veszélye? Az anya szempontjából: az altatás mindig kockázattal jár, a gerincérzéstelenítésből később komoly gondjai lehetnek (egészégügyis párom látott nem egyet, csak ezt nem szokták nagy dobra verni), a heg elfertőződhet, mint ahoyg előttem is írták, ráadásul kevesebb az esély a több gyerekre, mert ha az első császár, a többi is az lesz nagy valószínűséggel, amit túl sokszor egymás után nem bír ki a méhizomzat... Ja és ha hamarabb teherbe esik az anya véletlenül, akkor vagy nagyot kockáztat, vagy kénytelen elvetetni a babót.... :-(

A baba szempontjából: A szülőcsatornán való áthaladáskor a tüdőből kipréselődik a víz, könnyebbé válik a légzés beindulása, egyfajta érési folyamat ez, amire a kicsinek szüksége van. Az epidurális érzéstelenítés (ez a hüvelyi szülésnél is igaz, ha alkalmazzák) a babáknál lázat okoz sok esetben, amit ugye nem írhatnak azonnal egyértelműen az epidurálás számlájára, mert van, hogy más okozza, vagyis a baba azonnal antibiotikumot kap... Császár után nagyon kevés kórházban maradhat azonnal az anyával a baba, pedig erre mindkettejüknek nagy szükségük van,a tej beindulásához nagyon fontos az azonnali bőrkontaktus, a mielőbbi szopi. Nem állítom, hogy aki császáros, az nem tud szoptatni, de sokkal többen nem tudnak, mint akik igen, köszönhetően az előzőekben leírtaknak.

Ezzel csak néhány dolgot írtam le, a legfontosabbakat, de van még hátrány bőven. Az sem túl jó sem az anyára, sem a babára nézve, hogy szegény frissen műtött anyuka alig tudja segítség nélkül ellátni a babáját, pedig mindkettejüknek jobb lenne az... Én természetes módon szültem, még gátmetszésem se volt, leírhatatlan, mennyire jó volt, hogy nem kínlódtam még az üléssel sem, hogy már első nap egyedül fürdettem, öltöztettem, pelenkáztam a babámat, hogy egynaposan a kerben sétáltunk a napsütésben, hogy szülés után két nappal simán felmostam meg elmosogattam, nem volt semmi bajom.

2009. febr. 17. 09:14
 28/33 anonim ***** válasza:
Szerintem senki nem fogja felülbírálni az orvos döntését,ha szülés előtt,közben inkább a császárt tartja indokoltnak.Legalábbis én biztos nem "okoskodnék",hogy a kockázatok ellenére simán szülöm meg(szerintem ilyen csak a filmekben van).Az embernek sajnos rá kell bízni magát az orvosra és nem azon gondolkodni,hogy nem e indokolatlan e a császár amit javasol.Mindenki a legjobbat szeretné a babájának és magának.Én is a természetesség híve vagyok,de nem minden áron.Sajnos nekem császárral sikerült szülnöm,de csak azon izgultam,hogy ne legyen semmi gond a babámmal.Hetek múlva tudtam csak megölelni és mellre rakni és azóta is csak szopik.Nekem az a legfontosabb,hogy életben maradt és örülök,hogy baj esetén ott a császár lehetősége.Azért mondom,hogy vannak ugye ebben a témában is végletek,de szerintem az indokolatlan császár még mindig kevesebb,mint az indokolt.Gondolom a kérdező természetesen szült vagy még nem is szült,hogy nem tudja elképzelni,hogy szülés közben nem ő dönti el,hogy hogy szeretne szülni,hanem sajnos a körülmények.Könnyű szülést és szép babázást.
2009. febr. 17. 09:50
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

A 09.14-esnek! Nem azt mondom, hogy pártolom az indokolatlan császárt!!! De inkább egy indokolatlan egészséges babával, mint több sérült baba sima szüléssel! Sajnos előfordul, hogy a kismami nem akar császárt, mert hogy fog kinézni. Indokolatlan császár alatt sem azt értettem, hogy a hasára üt a doki és úgy dönt, hanem hogy fél az esetleges problémáktól (amik akkor még nem állnak fenn, de bekövetkezhetnek) és nem szeretne kockáztatni és így dönt a császár mellett! Csupán erre gondoltam!

16.46-os voltam

2009. febr. 17. 11:19
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Miért van annyi császár? Azt is kérdezhetted volna, miért nincs már annyi beteg gyermek, mint anno a mi időnkben. Pont a császár miatt, mert az orvosok már nem kockáztatnak. Szerintem jogosan!!!
2009. febr. 17. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!