Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért császároznak annyi nőt?

Miért császároznak annyi nőt?

Figyelt kérdés
Egy heg gyógyulása nem veszélyesebb, mint a sima, természetes szülés???Miért kell akkor is császározni ha az nem indokolt...A heg is olyan csúnya meg láttam császár utáni nőt és kimerültebben nézett ki mint aki rendesen szült...
2009. febr. 16. 10:31
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
72%

Na erről oldalakat írhatnék.

1. a dokik szeretnek Istent játszani, amibe nagyon jól belefér, hogy jajj gond van, császározni kell, aztán még a szegény feleslegesen operált kismama hálálkodik és dugdossa a pénzt a zsebébe, hogy köszöni szépen

2. vannak nők, akik rettegnek a szüléstől (én a műtéttől mondjuk jobban rettegnék, de mindenki más) és bár elvileg nincs kérésre császár, gyakorlatilag dehogyisnem

3 a leggyakoribb: indított szülések nagy divatok ebben az országban, márpedig ha egy kisbaba még nem kész elindulni, akkor nem is siet kijönni... erre elkezdenek oxitocint adni, amiről kevesen tudják, hogy egyrészt a kívülről adagolt oxitocin leállítja a szervezet saját termelését, tehát szinte lehetetlenné válik a természetes szülés, a másik, hogy a kisbabák szívhangját sokszor lenyomja, abból pedig következik ugye a sürgős császár...

Tragédia, mi megy ebben az országban a szülészeteken, tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Elavult nézeteket valló orvosok, az őket istenként tisztelő, kellő felvilágosítást nem kapott páciensek... Az emberek legtöbbször nem kérdik, miért, csak elfogadják, hogy ez van. :-(

2009. febr. 16. 10:40
 2/33 anonim ***** válasza:
73%
Miért gondolod,hogy akkor is császároznak,ha nem indokolt?Szerintem,ha valaki császárral szül akkor annak megvan az oka(farfekvés,lábtartás,magas vérnyomás,szemproblémák,stb.stb....)melyek sima szülés esetén akár a baba v.az anya életébe is kerülhet v.maradandó károsodást is okozhat a babánál.Nálam pl.farfekvéses és lábtartásos volt.Ráadásul magas is volt a vérnyomásom és császároztak.Egy császár is kockázatos ezért nem gondolom,hogy az orvosok indokolatlanul császároznának...
2009. febr. 16. 10:45
 3/33 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Az orvosok félnek, és már mielőtt indokolt, császároznak, ne legyen később baj és per.

Nekem pont egy olyan ügyeletes doki jutott akinél szültem, hogy szerencsére 13 óra vajúdás és bő 2ujjnyi tágulásnál bízott a legjobban és nem császározott, pedig nagyon gondolkodott rajta!(más doki már feladta volna) Inkább kockázatot vállalt(mert utána is császározhatott volna ha baj van) burkot repesztett+oxitocin és 6 és félóra múlva 20 perces kitolás és 4 fájással megszületett a fiam. HOzzátenném hogy indításos szülés volt 2 tablettával, mert betöltöttem ép a 39.hetet és a diéta nem volt elég a terh. cukromra, inzulin kellett volna és erre a fődoki inkább megindította szűk 2 ujjnyival.-hát jobb hogy nem kaptam inzulint és így mindketten rendben voltunk.

2009. febr. 16. 10:51
 4/33 anonim ***** válasza:
79%
Az első válaszolónak írnám,hogy még jó,hogy nem vagy orvos.Ez azért nem úgy működik,hogy ok nélkül a saját érdeküket nézve egoista okokból inkább a császármetszést választják.Ezt nem értem,hogy miből gondolod?De úgy olvasom,hogy nagyon tapasztalt vagy...
2009. febr. 16. 10:54
 5/33 anonim ***** válasza:
91%
10-51-es vagyok, amúgy szerintem biztos van indokolatlan császár(nem egyet láttam, pl fent van a baba legyen császá mondta a dokija---- nekem is fent volt és nem tágultam és a doki még is megpróbálta), de sokaknak szükséges.
2009. febr. 16. 10:55
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

ne hamarkodjuk el a választ!!

biztos vannak akik kérik a császárt.ezt aláírom,de

11 nap ráhúzással,oxitocinos szülésindítással a baba szívhang leesésével nekem is császárral zárult a második szülésem.most már nem bánom mert 4740 grammos babát kellett volna megszülnöm az átlagnál 3-4 centivel nagyobb méretekkel.én hálás vagyok a dokimnak amiért így döntött.Ja!az első gyerekem hüvelyi szülés útján jött a világra 4200grammal!!!Ő sem volt pici,de a közel 5 kilós gyerek az húzós lett volna.

2009. febr. 16. 10:56
 7/33 anonim ***** válasza:
68%
Barátnőmet csak azért, mert ment az orvosa sielni.... erről ennyit, két nappal a kiírt idő előtt, szerintem nem normális dolog, de hát ők tudják...
2009. febr. 16. 10:57
 8/33 anonim ***** válasza:
85%
De bizony van olyan, hogy ok nélkül. Nekem az egyik ismerősőm, kijelentette, hogy a legkisebb fájásnál elkezd ordítani, és addig nem hagyja abba amíg nem császározzák meg, csak mert fél a fájdalomtól. 10 perc ordítás után vitték császározni. A hülye nem tudta, hogy a császárosoknak utána sokkal jobban fáj a heg, és sokkal tovább tart felépülni... Azt hittem felpofozom mikor ezt meghallottam... Nagyon mérges tudok lenni az ok nélkül való császározásra, mert az én gyerekem majdnem meghalt azért mert nem volt szabad műtő...
2009. febr. 16. 11:00
 9/33 anonim ***** válasza:
82%

Az első vagyok... Nem mondtam olyat, hogy sohasem indokolt a császár. De sajnos sokkal több az indokolatlan, és ahogy előttem is írták, ezek miatt kerülhet veszélybe az olyan kismama és kisbaba, akiknél valóban szükséges.

Az is teljesen igaz, hogy a dokik nagyon tartanak a hibalehetőségtől és inkább császároznak.

Aki azt írta, hogy nagyon fenn volt a baba, ezért kellett a császár, annak üzenném, hogy pont ez az!!! A nagyon fenn lévő baba még nem készül megszületni!!!!! a 39 hét sem indok. 42 hétig az USA-ban (kicsit modernebbek arrafelé) nem indítanak szülést, szükségtelen, utána is csak akkor, ha baj van a babával!!!! El kéne hinni végre, hogy a kisbabák tudják, mikor kell világra jönniük és a nők teste a szülésre van kitalálva!!! Tudunk szülni! Azon kevesek, akiknél valóban gond van, természetesen kell, hogy orvosi segítséget kapjanak, legyen az császár akár... De a többieknek felelőtlenség a beavatkozás. Sajnos pont ezért írtam, hogy a kismamák nincsenek kellően felvilágosítva. Ha lennének, akkor kevesebb lenne a hálapénz a dokik számára. :-(

2009. febr. 16. 11:07
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem faros volt a babám és hamar kiderült, hogy ksifiú, ráadásul első bab volt. Szinte az utolsó pillanatig a dokim azt az álláspontot képviselte, hogy ha mindne rendben lesz, megszülöm "természetes" úton. Sok rémtörténetet hallottam a faros szülésről, de gondoltsam, ha menni fog, akkor az mindkettőnknek jobb lesz.

Aztán a súlybecslés 4 kg fölötti babát jelzett, ami az én termetemhe képest hatalmas, így már a doki sem kockáztatott, és császár lett belőle.

Bár mindkettőnk érdeke ezt kívánta, mégis jobban szerettem volna természetes úton szülni, és a dokim is e mellett lett volna.

Ráadásul most 5 hetes a babám, ezalatt az idő alatt kétszer gyulladt be a sebem, kétszer kellett felnyitni, a mai napig járok kezelésekre és nyitott sebbel "közlekedek". hogy ürüljön a trutyi. így aztán a sebem is csúnyán forrt össze, plasztikáztatni kell.

2009. febr. 16. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!