Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják a császárra...

Miért mondják a császárra hogy szülés?

Figyelt kérdés

Gyakran hallom, vagy olvasom, hogy "császárral szültem".

A császár metszés egy műtéti technika ami a kisbaba világrasegítésére szolgál. A szülés egy folyamat melynek során a baba hüvelyen keresztül világrajön. Tehát a császár nem szülés. Ez két külön álló dolog.

Nehogy félreértés essék, nem a császáros anyukák lebecsmérlése a célom, egyszerűen csak a szóhasználat irritál!

2009. febr. 15. 15:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%

Volt már hasonló kérdés.

És egyetértek azzal,hogy ne a szavakon lovagoljunk.

Valószínű,hogy azért császárral szül,mert hát mégis megszületett a baba.Azt meg furcsa lenne hallani, hogy ekkor van a "kiemelésem napja". Már bocs.

Egyébként egy a születéssel ellentétes hasonlat:

Hogyha valakit álmában ér a halál, akkor az ezek szerint nem is halt meg,mert előtte nem szenvedett? Csak az halt meg akit pl. baleset ért vagy kínok között halt meg?

Vagy hogy van ez kedves kérdező? Ez a szóhasználat nem irritál?

2009. febr. 16. 12:04
 22/23 anonim ***** válasza:
78%

Akkor az én kisfiamtól majd nem azt kérdezik, hogy mikor született, hanem azt, hogy mikor emelték ki az anyja hasából??? :))))

Ez egy kissé morbid dolog nem?

Teljesem mindegy, hogy SZÜLETIK, a lényeg, hogy egészséges legyen mind a mama, mind a baba.

Üdv mindenkinek!

2009. febr. 16. 13:59
 23/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Remélem nem bántottam meg senkit, nem ez volt a cél.

Boldog babázást kívánok mindenkinek!

2009. febr. 16. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!