Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják a császárra...

Miért mondják a császárra hogy szülés?

Figyelt kérdés

Gyakran hallom, vagy olvasom, hogy "császárral szültem".

A császár metszés egy műtéti technika ami a kisbaba világrasegítésére szolgál. A szülés egy folyamat melynek során a baba hüvelyen keresztül világrajön. Tehát a császár nem szülés. Ez két külön álló dolog.

Nehogy félreértés essék, nem a császáros anyukák lebecsmérlése a célom, egyszerűen csak a szóhasználat irritál!

2009. febr. 15. 15:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért pontoztak le mert megírtam,hogy mi a véleményem?

2 hós baba anyukája

Kiváncsi lennék te szültél e már!

2009. febr. 15. 16:53
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Miért pontozol le mindenkit? Ilyen hülye kérdésre milyen válaszokat vártál????
2009. febr. 15. 16:53
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

18 órás vajúdás után császároztak. A vajúdás alatt egyszer kelhettem fel pisilni (hosszas könyörgés után), amúgy CTG-hez, vérnyomásmérőhöz voltam kötve. Sétálni, kádban szülni, ...stb nem lehetett. Inni sem. Csak kínlódni mozdulatlanul és imádkozni, h ne jöjjön újabb orvos/szülésznő/... aki azt mondja: "na most megvizsgálom újra!". Minden vizsgálattal egyre rosszabbul voltam. :/

Sem ezt, sem pedig az utána következő heteket nem kívánom még az ellenségemnek sem.

Aki azt meri mondani, h nem szültem, mert kitolási szakasz nem volt, annak még nem volt császáros szülése. Őszintén irigylem.

2009. febr. 15. 16:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem szóról szóra ugyanazt írhatnám mint az előttem válaszoló. Csak 26 órát vájúdtam. És volt már kitolási szakasz is, közben vittek a műtőbe. És semmivel nem vagyok kevesebb attól, hogy császárral SZÜLTEM!
2009. febr. 15. 17:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudhatod mit hoz az élet!!!
2009. febr. 15. 18:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon érdekes és elgondolkodtató! Nekem sosem jutott eszembe, hogy a császáros kismamák nem szülnek, hanem műtik öket. Miért ne lehetne arra is azt mondani, hogy szült? Főleg, ha volt vajúdás! Nővéremnek nem volt semmi ilyen, mert a kiírt előtt, minden fájás nélkül és vajúdás nélkül császározták, mert a vérnyomása nagyon magas lett. De én azt szoktam mondani, hogy császárral szült! Ezek után is így fogom mondani, hisz a szülés a baba világrajövetelét jelenti számomra és a császáros világrasegítés is a baba születése!
2009. febr. 15. 19:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Még egy kérdésem lenne! Akkor a császárral világra jött kisbaba nem született? Arra mit kellene mondanunk? Világra műtötték?
2009. febr. 15. 19:37
 18/23 anonim ***** válasza:
89%

egy hülye tapló bunkó vagy.

Grétsy Lacihoz menjél ha irritálnak a szavak.

2009. febr. 15. 20:46
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Az 1. és 3. válaszoló vagyok!Akkor a Te hülye "logikád"?szerint mi akiknek volt spontán vetélésünk nem is vetéltünk el hanem abortuszon voltunk mert kellett egy müszeres befejezés???Te tényleg nem vagy normális!
2009. febr. 16. 05:43
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit idegeskedtek kár erre válaszolni is! Én csak azért nyitottam meg ezt a kérdést mert ennyi választ kapott! A baba születése akár császár akár hüvelyi szerintem! A legfontosabb hogy egészséges legyen a baba és a mama is! Le a kalappal azok előtt akik ilyen hosszú idejig vajúdtak. Én még szülés előtt állok és nagyon félek!

36 hetes kismama

2009. febr. 16. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!