Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 1,50 magas vagyok. Megtudok...

1,50 magas vagyok. Megtudok szülni vagy császárolnak?

Figyelt kérdés
2009. febr. 12. 18:45
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
A magasság nincs összefüggésben a szüléssel. :)
2009. febr. 12. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Semmi köze a szülésnek a magasságodhoz. Ha császározni fognak akkor nem a magasságod lesz az oka.
2009. febr. 12. 19:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Azt kell, hogy mondjam, hogy igenis van. Barátnőm is 150 cm magas, a párja pedig olyan 190. Mindkét babáját téraránytalanság miatt (mivel elég nagy babák lettek, feltehetően apuka génjei miatt) császármetszéssel hozta világra. Szerintem érdemes rákérdezned egy szakembertől

Zita

2009. febr. 12. 20:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis az utólsó válaszból az derül ki, hogy nem a te magasságodon múlik, hanem a baba nagyságán. Ha túl nagynak ítélik az ultrahangon, akkor szoktak császározni. Én 167cm vagyok, de ha a babámat 5kg-ra saccolnák, gondolom engem is császároznának.
2009. febr. 12. 20:52
 5/10 anonim ***** válasza:
63%
Második vagyok és a magassághoz a téraránytalanságnak az égvilágon semmi köze nincsen. Én 164 cm magas vagyok és téraránytalansággal császározni akart a doki, de mégis spontán szültem mert mire odaért a prof. akinek engedélyeznie kell a császárt, addigra jött a babám. Lányom 56 cm és 3540 Kg-val született. Tehát a magasság nem számít. Túl szűk voltam a babához képest és mégis megszültem spontán. Az más kérdés hogy csúnya roncsolódásaim és hatalmas gátmetszésem lett. De a végeredmény a fontos! A babám mindenért kárpótolt.
2009. febr. 12. 20:56
 6/10 anonim ***** válasza:

az anyósom is 150 körül van, több, mint 50 centivel született a férjem, és ő természetesen szült.

Én 162 vagyok, nekem is elég nagy a babám, és én is természetesen fogok szülni.

Én úgy tudom,hogy inkabb a fej körmérete szokott lenni az ok a császárra, bar lehet nem így van.

Azért én is sokszor belegondoltam, hogy kijön belőlem egy majdnem harmadakkora "dolog", mint én magam :)Ijesztő :))

De ne félj, ha gond lesz, lenne, mondaná az orvos!

2009. febr. 13. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ha legközelebb mész az orvosodhoz, kérdezz rá. Arra is, hogy milyen esetekben várható az,hogy szülés közben a császármetszés mellett dönt.

Egy jó szülész egyébként, hüvelytapintással meg tudja saccolni a gyerek nagyságát, legalább is az én dokim ebben jó volt (az UH mindig alátámasztotta a becslését).

Remélem minden oké lesz! Üdv!

2009. febr. 13. 09:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy itt sokan írták, hogy 160 egynéhány centisek. Azért nagy különbség a 160 és a 150 még akkor is, ha nem tűnik soknak. A barátnőm 150 centijével kb. a vállamig ér, pedig én is 164 vagyok. Ezzel a magassággal nem számítok alacsonynak.
2009. febr. 13. 12:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Igaza van az elöttem szólónak.Aki 150 cm magas annak a medencéje is legtöbb esetben keskenyebb.(van kivétel).

Függ a baba méretétől is természetesen.3300 g babát valószínű megszül egy keskenyebb medencéjű nő is,de 4 kg-osat(4000gramnál)már nehezen hiszem.Természetesen van kivétel.

A másik ami lényeges az az ,hogy a 4000grammos baba hány cm?Mert ha csak 48-50 akkor az egy kis vasgyúró akit nehéz kinyomni,de ha ehhez a súlyhoz megvan az 56cm hossza mondjuk,akkor könnyebben megszületik.

2009. febr. 13. 14:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 151,5 centi vagyok.

3 hete vagyok anyuka, császárral bújt elő a kisfiam:(

8 órát vajúdtam,1 ujjnyiról--->1 ujjnyira tágultam:(

Aztán sajna irány a műtő.

Kisfiam 3960gr és 58 centis.

2009. febr. 13. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!