Mennyi idő alatt gyógyult be a gátseb? Amikor már nem fájt és nem volt érzékeny a helye?
A szülés utáni második napon döbbentettek rá, hogy volt gátmetszésem, mikor a doki mondta, hogy mielőtt elindulnánk haza kopogjak be egy varratszedésre. DÖBBENET! MIRE??:) Szülés közben nem éreztem, hogy vágnak, utána meg mindenre figyeltem, csak arra nem amit a doki művelt a lábam közt, meg gondolom nyakig voltam adrenalinnal, meg boldogsághormonnal:)
És egy percig sem volt fájó, vagy érzékeny. Remélem a szeptemberben születő második babánál is ilyen ügyesek lesznek a szakemberek:)
Nekem is 3-4 hét kellett a teljes gyógyuláshoz, meg hogy nyugodtan le merjek ülni bármelyik székre.
Nekem ez volt az egyetlen kellemetlen dolog a szüléssel kapcsolatban.
Augusztus elejére várom a kistesót, és a doki azt mondta, hogy nagy az esélye, hogy gátvédelemmel (vágás nélkül) megszüljem. (18 hós lesz addigra a kislányom)
Akkor tehát nem is teljesen természetes, de nem is ritka dolog, hogy ennyire és ilyen sokáig fájjon. Nem vagyok egy nyafogós, nem hiszem, hogy csak én reagáltam túl a dolgokat, de negyedik nap már nem tudtam fürdetni a lányomat, szinte sírni tudtam volna a fájdalomtól, ha 5 percnél tovább kellett állnom. A kórházban pedig az is csak nagy ügyeskedések árán sikerült, hogy egyik oldalamról a másikra forduljak. Akkor azt hittem, hogy ez mindenkinél így van, de most látom, hogy nem. Hátha a második szülésnél szerencsésebb leszek...
Mindenkinek köszönöm a választ! Várok még további tapasztalatokat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!