Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki már megtette! Hogyan...

Aki már megtette! Hogyan kérdeztél rá az orvosnál, hogy megcsászároz-e?

Figyelt kérdés
Bele a közepébe, vagy kicsit köntörfalazva?
2011. febr. 9. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekelne. És az is, hogy ki, melyik városban kérdezett rá.

Köszönöm :)

2011. febr. 9. 13:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én rettegtem a szüléstől és úgy ahogy va megmontam neki hogy császárt szeretnék tudom hogy utána rosszabb,de félek!

Erre ő majd én azt tudom hogy fogunk szülni.

Én meg hogy beszéljük meg a részleteket mert rettegek.Nem volt hajlandó.Azóta nem bánam meg hogy simán szültem mert szerencsére rövid időn belül meglett a kisfiam.

De nem volt utána furcsa az orvosom inkább poénra vette.Minden alkalommal megkérdezte,hogy most is fogok-e könyörögni a császárért

2011. febr. 9. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem az előző szülésem császár lett, magzati dolgok miatt, de 11 órát vajjúdtam, nem is tágultam, de a baba szívhangja miatt lett császár. Most 20 hetes vagyok, már az elején szóltam, hogy császárt szeretnék, mert nem akarok feleslegesen vajjudni órákat, erre, ő azt mondta, hogy de ha 2 ujjnyira nyitott méhszájjal megyek be akkor sem? Én meg mondtam akkor talán beszélhetünk róla de egyébként nem. Erre azt mondta, hogy a hegszétválás bemondásra megy, így csak azt kell mondanom, hogy fáj a hegem, és akkor mehetünk a műtőbe.
2011. febr. 9. 14:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Bele a közepébe...az első gyerekemet 16 évvel korábban szültem,másik dokinál,4 óra alatt(pici gátmetszés,minden simán ment).Ám úgy gondoltam,35 évesen én már ilyenre nem vagyok képes,és mondtam Neki,hogy császárt szeretnék(különben 3 gyerekes anyuka).Azt mondta,ne vicceljek már,ez egy komoly hasi műtét,mi a fenének kockáztatnék,ráaásul az adottságaim is megvannak,már szültem simán,és gyorsan.Ám ha kell,az EDA mehet.Na,én le is mondtam a császárról...a baba 3 óra alatt született meg,gátmetszés,EDA,és mindenféle beavatkozás nélkül.Most készülünk a 3. kicsire,és bennem fel sem merül a császár.
2011. febr. 9. 15:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:bp.-i vagyok különben.
2011. febr. 9. 15:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Nekem mindenki folyton azt mondta, hogy olyan keskeny a csípőm, tutira nem fogom tudni megszülni a babámat, meg hogy majd elakad a feje-válla, stb... KOmolyan, már tisztára rémálmaim lettek a szüléstől. A köv. vizsgálaton felvetettem a dolgot a dokinak, hogy ilyenkor lehet-e császárral szülni, mosolyogva azt felelte, örül, hogy nekem ennyi szülész ismerősöm van, akik mindezt előre tudják. Még annyit mondott, hogy kifér-e a baba, vagy hasonló, azt majd ő látni fogja, és időben kiderül, hogy császár lesz-e, és hogy ne stresszeljem magam feleslegesen. Igaza lett :-) Tök simán, pár óra alatt megszültem a kisfiamat (persze azért EDA-t kértem :-))), és büszkén jöttem-mentem vele már másnap a kórházban, és csak a gátsebem fájt egy kicsit, de csak ha ültem. Szóval jó, hogy nem lett császár. Jó egészséget és könnyű szülést Neked! Üdv, 14 hónapos kisfiú anyukája
2011. febr. 9. 16:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 11,5 óra kemény vajúdás után sürgősségi császárral szültem meg a kislányom. Abból a szempontból a mai napig bánom, hogy nem lehetett velem, (éjjel szültem) kb. 2 percre hozták be a vajúdóba csaszi után. Reggel, amint lehetett mentem hozzá egyedül, jobban sétálgattam, mint aki természetes úton szült. Bárhogy is döntesz, mindkettő fáj. Nyíltan kérdezz rá az orvosodnál, hogy mi a véleménye, ülj le vele beszélgetni, és tegyél fel minden kérdést.

Az EDA ott van, mint szuper lehetőség, és tényleg semmit sem érzel! (nekem sürgősségi császár lett a vége, leesett a szívhang)Míg a spinális érzéstelenítéskor hányhatsz, rosszul lehetsz a műtőben.

2011. febr. 9. 17:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi vár rám, mert a fiam császárral született 2,5 éve. Tavaly is volt egy hasi műtétem, amikor is az előző császár helyén vágtak újból. Akkor megkérdeztem, hogy lehet-e még gyerekem, és azt mondták hogy igen, de nem szülhetek hüvelyi úton. Csakhogy azóta orvost váltottam, és ezért vagyok bizonytalan. Nem ismerem az Ő álláspontját, de nagyon félek a sima szüléstől, nehogy gond legyen a hegekkel, merthogy nekem 2 van.
2011. febr. 9. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Akkor pontosan ugyanígy mondd el az új dokidnak is a szitut. Amúgy szerintem is helyből császár lesz, nem hiszem, hogy nagyon győzködni fog az orvos, hogy legyen természetes szülés. MInden jót! Utolsó előtti voltam.
2011. febr. 9. 21:32
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

Nekem a 36. héten bejelentette a doki, hogyha ilyen ütemben nő tovább a gyerek, akkor lesz 5 kg. Erre mondtam neki, hogy császározzon meg. Egyből rávágta, hogy kizárt dolog, magas nő vagyok, széles csípővel meg tudom szülni. Na, köszi, a szülésig rémálmaim voltak. 2. gyerek, az első 4,2 kg volt, eléggé megszenvedtem vele.

Még orvosváltáson is gondolkodtam, mert a barátnőm szobatársának is 5 kg-s babája volt, és neki kérés nélkül egyből császároztak, mondván, hogy ekkora babát nem lehet megszülni. Dehát az utolsó pillanatban már nem lehet dokit váltani.

Aztán nem lett csak 4.3 kg, és 1,5 óra alatt gátvédelemmel megszültem. Jó volt a doki, örülök, hogy nem lett császár, de azért haragszom rá, hogy minek paráztatott előre feleslegesen.

Szóval szerintem nem nagyon szeretik, ha az anyuka megmondja, hogy mit akar. Inkább meséld el az aggályaid, és majd ő megmondja, hogy mit tart ésszerűnek.

2011. febr. 9. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!