Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mikor kell/lehet...

Szülés után mikor kell/lehet újra fogamzásgátlót szedni?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a szopotatás folyamán még nem ajánlott. Az "egyéb" védekezéssel nagyon kell vigyázni, ha jól tudom, ilyenkor sokkal fogamzóképesebb a szervezet... Igaz ez?
2008. jan. 29. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha abbamarad a vérzés és túl vagy az első kontroll vizsgálaton,ami kb.a szülés utáni 6.hét.Van szoptatás alatt szedhető,de mint már sokszor leírtam,neked is leírom,nem ajánlom!Azért nem,mert nekem tönkretette az epémet és ezért kellett kivenni az egész epehólyagot.Persze ott állt a mellékhatások között és még sokkal rosszabb dolgok is úh.lehet,hogy szerencsém volt,hogy csak epekő műtét volt???Az arcomat is csúnyán tönkretette.Én maradok az óvszernél.
2008. jan. 29. 13:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ez elég elrettentő volt, akkor mi is maradunk az óvszenél egyelőre...
2008. jan. 29. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
29%
Én sose szedtem és nem is fogok, főleg nem szoptatás alatt. Sok gyógyszert ajánlanak az orvosok, de tojok rá, mindegyik méreg. Elvittel együtt:) Egy 38 hetes kismama
2008. jan. 29. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem azt mondta a védőnőm, hogy nem érdemes olyan fogamzásgátlót szedni, amit a szoptatás alatt írnak fel, mert rengetegen teherbe esnek közben, és igen, sokan nem is bírják. Inkább maradjatok az óvszernél.

2008. jan. 29. 14:57
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

Én biztos szedni fogom, amint lehet. Két barátnőm is szedte a szoptatós tabit, egyiknek sem lett semmi gondja tőle. Semmi mellékhatás nem volt, nem estek teherbe.

Én itt olvastam először, hogy sokaknak nem vált be.

De én is fel fogom iratni, ha meg nem lesz jó, akkor marad más módszer...De esélyt adok neki

2008. jan. 29. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!