Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki járatos az otthonszülés...

Aki járatos az otthonszülés lehetőségében: 37 évesen is vállalkozhatok rá? Akik ellenzik az otthonszülést, kérem inkább ide ne írjanak, nem ellenvéleményekre vagyok kíváncsi, hanem inkább tapasztalatokra.

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
szia, én nem vagyok ellene, bár nem próbáltam. Nagyon sokat gondolkodtam rajta annak idején, a családom teljesen hülyének nézett, én meg azt nem értettem miért olyan hihetetlen, hogy egy ilyen bensőséges eseményt a saját környezetemben szeretnék megélni, nem egy rideg kórházban. Végül persze nem mertem bevállalni, nem is baj, császár lett. Ettől függetlenül én hiszek benne, hogy a szülés fejben dől el, ha készen állsz rá, hogy elengedd a babát, akkor könnyű szülésed lesz. Nekem az egész terhességem ellentmondott ennek, ezért lett csaszi, szerintem... mindegy, hosszú. Irígylem azokat a nőket akik a szülést katartikus élményként élték meg és nem úgy mint én... :( De hogy a kérdésedre válaszoljak, sok mindentől függ a dolog szerintem. A korod ellened szól, ne haragudj. Azt tapasztaltam magam körül és a kórházban is, hogy minél fiatalabb az anyuka annál könnyebb a szülés, és gyorsabb a regenerálódás. Első baba vagy sokadik? Hol laksz, milyen messze a kórház? Meddig tartana az út a mentőnek? Én azt javasolnám, hogy vedd fel a kapcsolatot egy dúlával (pl a születés hete portálról) és vele megbeszélhetsz mindent, amit tudni szeretnél. Itt szerintem nagyrészt csak rosszalló válaszokat kapsz majd. Sok boldogságot és minden jót!
2009. febr. 5. 19:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Aki rosszalló válaszokat írna ide, annak eleve alacsony az IQja, mert kértem, hogy ez ne az a fórum legyen, nyisson max egy antitopicot. De azért bízom benne, hogy ennyire nem gyagya senki:) Első gyerek lenne és még lakásvásárlás előtt állunk, szóval azt sem tudom, hogy hol.
2009. febr. 5. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

[link]

nem kizáró tényező, de veszélyeztető tényező

2009. febr. 5. 20:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is tényleg nem veszélytelen a dolog, de teljesen megértelek! Sokkal jobb otthonos környezetben vajúdni, szülni mint a rideg kórházban. Sajnos Mo-n még nincs nagyon elterjedve, hogy a kórházakban lehetőség legyen Otthonos környezetben szülni. Pedig aztán az lenne az igazi. Olyan irígy vagyok azokra, akiknek sikerül ilyen kórházban szülniük!

Mindenesetre mindenféleképpen kérdezd meg az orvost! Ha a terhesség problémamentes, valamint a babó is gyönyörűen befordul és a császár gyanúja sem merül föl, akkor van rá esély, hogy könnyen szülhetsz otthon. Mindenesetre gondolom azért szülésznőt vagy bábát, vagy mit kell fogadni. Ha kinézel valakit, akkor mindenképpen tudakozd meg nála, hogy mivel jár és mi a teendő előtte.

Én sok sikert kívánok neked ehhez! És problémamentes szülést!

23 hetes kismama

2009. febr. 5. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

Itt találhatsz jó oldalakat:

[link]

2009. febr. 5. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én végül kórházban szültem, pedig nagyon az otthonszülés felé hajlott a szívem.

Azonban egy közeli ismerősöméknél tragédia történt, mikor a három otthon született nagyobb gyerek után a 4.-et is otthon szülte meg. Pedig "rutinos volt" ő is és a bába is, problémamentes várandóssága volt - és mégis... :(

A temetésen azt mondta nekem, hogy egy életen át furdalni fogja a lelkiismeret, és soha nem bocsátja meg magának, hogy nem a baba biztonságát helyezte előtérbe mindenek felett.

Ezek után döntöttem a Kh mellett.

Ne érts félre, kérlek! Nem ellenezni akarom a döntésedet, és pláne eszem ágában sincs minősíteni - csak kikívánkozott belőlem, mert még túl friss az élmény.

2009. febr. 5. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!