Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A gyöngyösi kórházba 3 hónapná...

A gyöngyösi kórházba 3 hónapnál vagy 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell?

Figyelt kérdés
2009. febr. 2. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy helytől függetlenül 300 nappal (terhesség időtartama kb.) nem régebbi kell.
2009. febr. 2. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenhol egyformán 300 napnál nem régebbi kell!
2009. febr. 2. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a kérdésedet.

Szerintem házassági anyakönyvi kivonat csak 1 van, amit a házasságkötéskor adnak, azt nem szokták "frissíteni", nem olyan mint az erkölcsi bizonyítvány.

2009. febr. 2. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is Gyöngyösön fogok szülni,kb 1 hónapja éérdeklődtem,és azt mondta a kórházi védőnő,ha helyben volt a házasságkötés,akkor elég az erdeti,ha nem itt volt, akkor érvényes az előző két válasz!!!!
2009. febr. 2. 20:10
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, azért kérdezem, mert sok helyen olvastam, hogy frisset kellett kérni (másolatot az any.k. hivatalból)

pl:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2009. febr. 2. 20:19
 6/7 A kérdező kommentje:

de a 300 nap reálisabbnak tűnik, mert a törvény szerint azt tekintik apának, aki a születéstől visszaszámított 300 napon belül az anya férje volt

hát, ígyis-úgyis kérnem kell, de akkor már most elintézem - köszönöm a válaszokat!

2009. febr. 2. 20:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Bár én nem Gyöngyösön, hanem Egerben fogok szülni, nekünk itt azt mondta a szülésznő, hogy szerezzünk be frisset. A férjem bement a polgmhivba, ahol a minket összedó anyakönyvvezető azt mondta, hogy mivel itt kötöttünk házasságot, s ők fogják anyakönyvezni a picit, így nem kell újat vinni, elég az eredeti. Úgyhogy nálunk az lesz.

Üdv: 40,1 km

2009. febr. 2. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!