Szerintetek is életveszélyben vagyok és a Babám?
Édesanyám megtudta, hogy Babát várok. Szerinte életveszélyben vagyok és biztosan megfogok halni.
Februárban 19 hetesen leállt a szivecskéje két iker Babámnak, mert pajzsmirigy beteg vagyok és nem lett megfelelően ellenőrizve a TSH-m, amire levették a vért már késő volt.
Májusban begyulladt a májam, epém, hasnyálmirigyem. Augusztus 23.-án 4 és fél órás műtétem volt. Kivették az epehólyagomat, a májamból egy db-ot és közben valószínű, mert rezidens műtött gyomorvérzésem is lett és vért kellett kapjak. Ebből 7,2 mm-es varratglanuloma keletkezett. A vesék 2010. 07.21.-e óta változatlanul begyulladva.
November elsején múlt el utoljára, Kisbabát várok.
November 30.-án volt gyomortükrözésem, ahol megállapították, hogy kétoldali rekeszsérvem van. Ezelőtt 30.-án reggel voltam nőgyógyásznál, mert már elkezdtem hányni és feszültek a melleim.
2010.12.03.-án kiderült, hogy visszatért az autoimmun betegségem, ami volt 1992-ben, illetve kitudja most mióta van, de akkor mentem magándokihoz, Aki megnézte.
5-6 hete hányok és most már annyira, hogy mindent. Levagyok gyengülve és sápadt vagyok. Ezek mellett Anyum mindig azzal jön, hogy ezt úgysem fogom túlélni, bele fogok halni. A melleim eddig nagyon fájtak, de mostanában ilyen törésszerű fájdalmat érzek benne.
Adjatok tanácsot kérlek Titeket!!! Köszönöm.
Az autoimmun betegségől 92-ben azt mondták, hogy ez a betegség soha nem fog elmúlni, esetleg csak a tünetei. Károsíthatja a magzatot?
Bíztam benne, hogy találok itt hasonló betegségekben lévő nőt, kismamát vagy anyukát.
Nem tudom miért mondta azt az orvosom, hogyha nem lenne felkészülve a szervezetem, akkor nem lennék kismama?
Én ugyan nem vagyok orvos,de józan paraszti ésszel átgondolva meg merem kockáztatni hogy ez egy baromság.. egy terhesség nagyon szép dolog,de iszonyatosan igénybeveszi az anya szervezeted,a magzat tulajdonképpen rajtad élősködik. Ha mindenféle bajaid vannak,és ezt még tetézi egy terhesség is,az nem hiszem,hogy optimális. A saját gyógyulásodat kellene szemelőtt tartani mielőtt gyermeket vállalsz,mert ezzel őt és magadat is veszélybe sodortad..legalább is a leirásod alapján,ez nem egy nátha amilyen gondok a te szervezeteddel vannak.
Azt sem értem egyébként,hogy miért nem fektettek be rögtön a kórházba,ahogy kiderült,hogy gyereked lesz ha ennyire beteg vagy.. :S Ezzel nem téged hibáztatlak,de szerintem nagy felelőtlenség az orvosod részéről. Ha 5-6 hete mindent kihánysz,akkor nem MAJD infuzó kéne,hanem MOST
Ha a belgyógyász, stb, stb, minden doki azt mondta, hogy megtarthatod, akkor ne aggódj! Az egyetlen, amit kell már most kezelned, az a pajzsmirigy-dolog. 5 hetente nézesd a TSH-t, és legyen MINDIG, az egész terhesség alatt 0,1-2 között. Nekem mindig vagy 0 vagy 1 volt, és makk egészséges a babám. De ehhez rengeteg gyógyszert szedtem, a Letrox-ot szedem, valami észlény doki javasolta az 50 mikrogrammot az előző babámnál a 4-es TSH-ra. De az már a baba szempontjából magas! El is vetéltem, 6 hetesen. :( Utána emeltem a gyógyszeradagon, 150 mikrogrammot szedtem, sikerült is a baba, akkor emeltem 200 mikrogrammra, és a fent említett határértéket így tudtam tartani, de ehhez az kellett, meg persze a nyugalmamhoz is, mert nagyon rettegtem egy újabb vetéléstől..., hogy 5 hetente, vagyis havonta mentem TSH-t nézetni. Emellett ott volt még a rengeteg vérvétel a terhesség miatt, de nem bántam a plussz köröket, így voltam nyugodt, és a TSH-m is végig jó volt. A baba a 16. hétig egyáltalán nem tud magának termeli pajzsmirigy hormonkat, így tőled veszi el!! Méghozzá sokat...
Szóval, ha a TSH-d OK, és minden szakorvos bólint a baba megtartására az egyéb betegségek miatt, akkor hajrá, fogadd meg a tanácsomat, és jó TSH mellett semmi bajotok nem lesz!!
figyu.elöször is most hány hetes terhes vagy?
vagy menj el egy magán orvoshoz genetikai ultrahangra vagy pedig kérj beutalót ha még nem késö genetikai magzatvizvizsgálatra.vagy mindkettö.
ezeken kiderül milyen állapotban van a baba fizikálisan és genetikai szinten.ha minden rendben akkor is kérd hogy fektessenek be szülésig korházba hogy mindig felügyelet alatt légy te és a baba.ott akár minden nap meg tudják nézni jól van e.ÉN mindenképp vállalnám ezt a terheséget mert ezek a bajok teljessen nem fognak elmulni ,viszont adnék magunknak egy esélyt hogy legyen babánk.ez minden szenvedést megér.
Voltam kórházba 1 hetet, kiszáradás veszélye és a sok hányás miatt. Állítólag rendszeres vérvételek és TSH ellenőrzés mellett, amire még figyelnem kell az a gyomorsérv, mertha netán kifakadna, akkor 2 órán belül műteni kell és ezt csak nagy görccsel veszem észre.
A TSH-m végig 5 egész körül van, de már az elején emelték az adagot.
Nekem előző vetélésemkor 10 egész körül volt.
Ma lettem 11 hetes. 24.-én megyek a 12 hetes genetikai ultrahangra.
A magán főorvos úr nem növelte a gyógyszeradagot, mertha hirtelen nagyon lecsökkenne nagy baj lenne, mert a főorvos szerint a túl alacsony TSH vezet vetéléshez és 16 hetes kortól maga termeli magának a Baby.
175 mikrogrammot szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!