Szülés utáni varrással kapcsolatban: mennyire
fájdalmas?
Figyelt kérdés
Már rengeteg minden olvastam/hallottam a szülésről, egy dologgal kapcsolatban viszont még lennének kérdéseim: sokan a szüléstől félnek, a fájdalomtól. jómagam ezen már túl vagyok, viszont amiről kevés szó esik: szülés után akit varrni kell: mennyire fájdalmas a belső varrás? Úgy értem, ott akkor elég rendesen ki van pakolva mindenki aki spontán hozza világra a gyermekét, és előfordul nem ritkán hogy belül is reped az anyuka: már belegondolnom is rossz hogy milyen érzés amikor belső varratokat csinálnak egy friss seben. Itt most akár a gátvarrás is szóba jöhet, az sem kevésbé érzékeny terület, de elsősorban a méhszáj és a hüvely összevarrására gondolok.
Akik túl vannak rajta, kérem meséljék el a saját tapasztalataikat, egy ideje a szüléssel kapcsolatban ez a legnagyobb félelmem. Köszönök minden választ.
2011. jan. 1. 22:27
1/9 anonim válasza:
Én egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Persze, azt éreztem, hogy valami történik, de nem fájt egyáltalán. Viszont én kaptam valamiféle hüvelyi érzéstelenítést még a gátmetszés előtt, így aztán a kitolás sem fájt egyáltalán.
2011. jan. 1. 22:41
2/9 anonim válasza:
Én nem is tudom, hogy volt-e belső varratom, mert annyira kész voltam, de a gátvarrás ne haragudj, hogy megírom, de szörnyű volt. Minden tűszúrást éreztem. Markoltam ezerrel a párom kezét, a doki meg csak mondogatta, hogy ne emelgessen a fenekemet...
Persze ez is mindenkinél máshogy van, ez az én tapasztalatom!
2011. jan. 1. 22:51
3/9 anonim válasza:
Nekem kétszer is volt, és nem éreztem semmit. De kaptam valami szurit oda, de azt sem éreztem. Kérdezd meg nyugodtan az orvosodat, hogy ha ez lesz, kaphatsz e érzéstelenítőt. Egyébként a szülés eléggé tud fájni, és ahogy kijön a baba olyan megkönnyebbülés, lehet neked sem fog feltünni, hogy még ott mit csinálnak. Ne arra figyelj, hanem lessed a babádat.
2011. jan. 2. 00:04
4/9 anonim válasza:
Szia!Én edával szültem májusban.Repedtem rendesen,mikor a szülés után elkezdtek varrni,szóltam hogy adjanak valamit mert nagyon fáj,erre mondta a dokim hogy már kaptam:-((Aztán csak elkezdték adagolni a edát újra,igy elviselhetőbb volt.Mondjuk engem másfél órán át varrtak 3 doki volt bent:-((Elég extra eset voltam,mint utána a dokim elmondta..De nem félj már előre emiatt,nekem a vajúdásom volt teljesen fájdalom mentes,én amiatt féltem már hónapokkal a szülés előtt.
2011. jan. 2. 08:07
5/9 anonim válasza:
nekem csak a gátsebemet varrták, alig éreztem.
2011. jan. 2. 16:13
6/9 anonim válasza:
Szia! Látod azt nem tudom, hogy belső varratom volt-e, de az tuti, hogy amikor elkezdett varrni a doki én szóltam, hogy nem okés a dolog, mert érzem amit csinál. Mondta, hogy pedig gátmetszés előtt adtak érzéstelenítőt, de szó nélkül már szúrta is a következőt. Így maga a varrás teljesen fájdalommentes volt. Bár matatott még ott "jobbra-balra" utána, amit nem köszöntem meg neki. :)
2011. jan. 2. 22:05
7/9 anonim válasza:
En is mehszajnal szakadtam,varrtak 5 oran keresztul,de nem ereztem semmit.Eloszor gazt szivtam kozben,2 oran keresztul a szuloagyon,aztan levittek a mutobe,ott mar gerincbe kaptam szurit a varrashoz.
2011. jan. 3. 10:57
8/9 anonim válasza:
sok-sok külső és belső varratom is volt a szülésem után:_((
hát , a varrás, szerintem is brutálisabb volt a szülésnél. AMI A LEGESLEGFONTOSABB: igenis kell kérni érzéstelenítőt határozottan az orvostól, met sajnos nem minden esetben osztogatják " csak úgy " ..., ez az általános tapasztalat bizonyos kórházakban.
2011. jan. 3. 15:54
9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos én is ettől félek leginkább, nem is magától a szüléstől. Ott van kiért küzdeni, meg a baba is ugyanúgy harcol hogy a világra jöjjön, de azután kit hogy stoppolnak össze... és erről olyan kevés szó esik, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni amire nem készültem fel.
Már belegondolom is rossz, nem az széttrancsírozódott alsó női szakaszt egy tűvel elkezdik összestoppolni, pluszban meg a fájdalom.Hááát...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!